Tatil sona erdi. Uykusuz gecelerin habercisi NBA'de büyük heyecan bu sabaha karşı yeniden başladı. Sezonun ilk gününde 3 karşılaşma oynandı. Gecede alınan sonuçlar şöyle;  

Indiana Pacers - Orlando Magic : 97-87

Sezonun açılış maçında Indiana Pacers evinde Orlando Magic'i konuk etti. Sezonun ilk maçında açılışı Indiana adına Paul George 2 sayılık atışıyla yapmış oldu. Indiana ilk çeyrekte Stephenson ve George ile etkili oldu ve 23-18 önde geçmeyi başardı. İkinci çeyrekte ise Orlando toparlandı ve Nicholson önderliğinde (2. çeyrekte 12 sayı) farkı kapadı ve öne geçti. Çeyrek sonunda da soyunma odasına önde giden ekip 44-40 lık skorla Orlando oldu. İkinci yarıyla birlikte yeniden toparlanan Indiana rakibine bu çeyrekte 29-20lik üstünlük kurdu ve son çeyrek öncesi yeniden skorda öne geçmeyi başardı. Son çeyrekte de rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Indiana sezona galibiyetle başlayan ekip oldu. Ev sahibi ekipte Paul George 24 sayı 6 ribaund 5 asist 3 blok ile galibiyette önemli rol oynarken, Lance Stephenson da 19 sayı 7 ribaund 5 asist ile oynadı. Pacers'ta ayrıca Roy Hibbert 8 sayı 18 ribaund 7 blok ile pota altında etkili oldu. Pacers maç boyunca toplam 18 blok yaptı. Orlando cephesinde ise Andrew Nicholson tamamı ilk yarıda olmak üzere 18 sayı ile kenardan gelerek takımının en skorer ismi oldu. Çaylak Oladipo ise 12 sayılık katkı verdi.

 

Miami Heat - Chicago Bulls : 107-95

Son iki yılın şampiyonu Miami Heat, sezonu evinde yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra parkelere dönen Derrick Roselu Chicago karşısında açtı. Maça konuk Bulls iyi başladı ve 4. dakikada 9-2lik üstünlük yakaladı. Periyodun kalan kısmında Battier ve Allen ile 3lükler bulan Heat çeyreği 17-15 önde geçmeyi bildi. İkinci çeyrekte ise tam anlamıyla Heat şov vardı sahada. Bu çeyrekte tam 37 sayı bulan Heat rakibine de yalnızca 18 sayı şansı tanıdı. Soyunma odasına gidilirken skorbordda 54-33 lük Heat üstünlüğü vardı. İkinci yarıda, özellikle son çeyrekte Bulls biraz farkı kapatsa da Heat rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermedi ve sahadan galip ayrılan taraf oldu. Sezonun ilk maçında Heat'te tam 7 oyuncu çift hanelerde skor üretirken LeBron James 17 sayı 6 ribaund 8 asist ile en skorer isim olurken, Chris Bosh 16 sayı, kenardan gelen Shane Battier ise 14 sayıyla oynadı. Konuk Chicago'da ise Carlos Boozer 31 sayı 7 ribaund ile maçın en skoreri olurken, Jimmy Butler'da 20 sayıyla oynadı. Herkesin dönüşünü merakla beklediği Derrick Rose ise maça iyi başlasa da kalan kısımda aynı etkinliği gösteremedi ve 4/15 saha içi isabetiyle 12 sayıda kaldı.


 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers : 116-103

Gecenin son maçında Staplers Center'da Los Angeles'ın iki temsilcisi karşı karşıya geldi. Lakers'ın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada bu sezon pek de yukarılarda düşünmediğimiz Lakers, sezona beklenmedik harika bir galibiyetle başladı. Maç boyu büyük heyecan yaşanan karşılaşmanın son çeyreğinde tam 41 sayı bularak galibiyete uzanan Lakers'ta 7 oyuncu çift hanelerde skor üretirken, kenardan da toplam 76 sayılık katkı aldı. Lakers'ta Xavier Henry kenardan gelerek 22 sayı 6 ribaund ile en skorer isim olurken, bir dönem Anadolu Efes forması da giyen ve Lakers'a geri dönen Jordan Farmar'da 16 sayı 4 ribaund 6 asist ile oynadı. Lakers'ta ayrıca Pau Gasol 15 sayı 13 ribaund 4 asist ile double double yaptı. Sezona ezeli rakibi karşısında mağlubiyetle başlayan Clippers'ta ise Blake Griffin 19 sayı 7 ribaund, DeAndre Jordan 17 sayı 11 ribaund ve Chris Paul'ün 15 sayı 6 ribaund 11 asist 5 top çalmalık performansları galibiyet için yeterli olmadı.




Twitter.com/hmzsnmz_ 

Leave a Reply