Turkish Airlines Euroleague'de heyecan 2. maçlarıyla sürdü. A Grubunda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker evinde Barcelona'yı geçerek 2. maçında 2. galibiyetini alırken, B grubunda bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes'te Strasbourg deplasmanından galibiyetle dönerek yoluna kayıpsız devam etti. C Grubunda mücadele eden Galatasaray Liv Hospital ise son 2 yılın şampiyonu Olympiakos'a evinde mağlup oldu.  

A Grubu / 2. Hafta Sonuçlar

Fenerbahçe Ülker - Barcelona : 75-70
CSKA Moskova - Budivelnik Kiev: 72-67
 Partizan NIS - JSF Nanterre : 73-43

Grupta ilk hafta Ukrayna deplasmanından galibiyetle dönen Fenerbahçe Ülker Obradovic yönetiminde bu sezon belki de en ciddi sınavına Barcelona karşısında çıktı. Bu sezon henüz resmi maçlarda mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe Ülker bu ünvanını Barcelona karşısında korudu ve sahadan 75-70 galip ayrılarak iki maç sonunda grupta liderliğini sürdürdü. Karşılaşma boyunca rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, son çeyrekte sayı bulmakta zorlanıp farkı koruyamasa da maç sonunda sahadan galip ayrılmasını bildi. Linas Kleiza 22 sayı 4 ribaund 2 top çalmayla sahanın en skorer ismi olurken, Zoric 12, Bogdanovic ise 11 sayıyla oynadı. Obradovic'in gelişiyle yeniden can bulan McCalebb ise 10 sayı 8 ribaund 4 asist 2 top çalma ile sahanın bir diğer etkili ismi oldu. Barcelona cephesinde ise Navarro 18 sayı, Ante Tomic ise 16 sayı 9 ribaundla mücadele etti.

Grupta oynanan diğer mücadelede ise CSKA Moskova evinde Budivelnik Kiev'i zorlansa da geçmeyi başardı ve 2. maçından da galibiyetle ayrıldı. CSKA Moskova'da Milos Teodosic 14 sayı 5 ribaund 6 asist ile takımının en skoreri olurken, Khryapa ise 10 sayıyla oynadı. Kiev temsilcisinde ise Micah Downs 23 sayı 4 ribaund 4 asist ile ayakta kalan tek isim olurken, Lavrinovic ise 11 sayıyla oynadı.

Deplasmanda Barcelona karşısında aldığı mağlubiyetle sezona giren Partizan evinde Nanterre'i adeta ezdi geçti. Karşılaşma boyunca yalnızca 43 sayıya izin veren Partizan sahadan 30 sayı farkla galip ayrıldı. Partizan'da Dragan Milosavljevic 26 sayı 6 ribaund ile gecenin kahramanı olurken, Bogdan Bogdanovic ise 16 sayı 3 ribaund 5 asist ile oynadı. Nanterre cephesinde ise hiç bir oyuncu çift hanelerde sayı üretemedi.



a  
B Grubu / 2. Hafta Sonuçlar

Strasbourg - Anadolu Efes : 66-76
Real Madrid - Brose Baskets : 98-58
Emporio Armani Milano - Zalgris Kaunas : 82-75

 B grubundaki temsilcimiz Anadolu Efes, İstanbul'da Milano'yu geçtikten sonra Fransız Strasbourg'un konuğu oldu. İlk çeyrekte yakaladığı 10 sayılık avantajı maç boyunda koruyan temsilcimiz sahadan da 76-66 galip ayrılarak ikide iki yaptı. Temsilcimiz de Scotty Hopson 20 sayı 6 ribaund 5 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, Zoran Planinic ise önceki maçlara göre daha fazla öne çıktığı karşılaşmada 15 sayı 4 ribaund 3 asist ile oynadı. Maç boyunca rakibinin yalnızca yarısı sayıda (9) asist yapan temsilcimiz buna karşın rakibinden tam 16 kez daha fazla faul çizgisine geldi. İkinci maçından da mağlubiyetle ayrılan Strasbourg'ta ise Alexis Ajinca 18 sayı 9 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

Grupta bir diğer maçta ise Real Madrid, Kaunas deplasmanında aldığı 20 sayılık galibiyete evinde Brose karşısındaki 40 sayılık galibiyetini ekleyerek farklı sonuçlar almaya devam etti. Maçın 4. dakikasındaki 2-2lik eşitliğin ardından rakibine bir daha şans tanımayan Real Madrid baştan sona üstün götürdüğü oyunun sonunda oldukça rahat bir galibiyete imza attı. Real Madrid'te Sergio Llull 16 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Felipe Reyes 13 sayı 7 ribaund, Nikola Mirotic 12 sayı 8 ribaund 3 top çalma ile oynadı. Brose Baskets'te ise Jamar Smith 11 sayıyla oynadı.

Sezona mağlubiyetle giren iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Emporio Armani oldu. İlk yarıda rakibine karşı yakaladığı üstünlüğü koruyan Milano'da Nicolo Melli 20 sayı 9 ribaund 2 top çalma ile maçın en skoreri olurken, David Moss 16, Beşiktaş'tan tanıdığımız Curtis Jerrells ise 14 sayı 6 asist ile oynadı. Zalgris cephesinde ise Jankunas ve Pocius 16şar sayıyla oynadılar.



b  
C Grubu / 2. Hafta Sonuçlar

Galatasaray Liv Hospital - Olympiakos : 67-78
Bayern Münih - Montepaschi Siena : 89-79
Unicaja Malaga - Stelmet Gora : 101-68

Euroleague'de ülkemizi temsil eden bir diğer takım Galatasaray Liv Hospital ilk hafta Siena deplasmanında aldığı önemli galibiyetin ardından son iki yılın şampiyonu Olympiakos'u konuk etti. Maç genelinde dış şut isabeti bulmakta zorlanan ev sahibi ekip savunmada da rakibini durduramayınca fark ilk çeyrekten çift hanelere ulaştı. Üçüncü çeyrekte skor problemini bozan Galatasaray Liv Hospital bu çeyrekte rakibine 27-17lik üstünlük sağladı ve son çeyreğe girilirken farkı 2ye kadar düşürdü ancak son iki yılın şampiyonu Olympiakos son çeyrekte yeniden toparlandı ve Galatasaray'a yalnızca 10 sayı şansı tanıdı ve sahadan 11 sayı farkla galip ayrılan taraf oldu. Olympiakos'ta Vassilis Spanoulis 18 sayı 3 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Matt Lojeski ise kritik yerlerde kritik şutlarıyla bulduğu 15 sayıyla takımına galibiyet getiren bir diğer isim oldu. Galatasaray Liv Hospital cephesinde ise Naten Jawai 22 sayı 5 ribaund ile maçın en skoreri olurken, Dudley ve Arroyo ise 10ar sayıyla oynadı.

Gruptaki bir diğer mücadele de ise Bayern Münih ile Siena karşılaştı. İlk maçta Polonya ekibi Stelmet Gora'yı farklı geçen Bayern Münih 2.hafta da Siena'yı mağlup ederek ikide iki yaptı. Siena ise ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu. Ev sahibi ekipte Malcolm Delaney 20 sayı 3 asist 2 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, John Bryant 15 sayı 11 ribaund ile double double yaptı. Münih'te ayrıca Nihad Djedovic 14 sayı 4 ribaund 5 asist 2 top çalma ile oynadı. Montepaschi cephesinde ise Joshua Carter 14, Taylor Rochestie 13, Kim English ise 12 sayıyla oynadılar.

Unicaja Malaga, grubun en zayıf halkası olarak gösterilen Stelmet Gora'yı evinde farklı geçerek sezonun ilk galibiyetini aldı. Baştan sona üstün bir oyunla galibiyete uzanan Malaga'da Nik Caner Medley 20 sayı 10 ribaund ile maçın en skoreri olurken, Kuzminskas 15, Dragic'te 12 sayıyla oynadı. İkinci maçından farklı mağlubiyetle ayrılan Stelmet Gora'da ise Vladimir Dragicevic 20 sayıyla mücadele etti.




c  
D Grubu / 2. Hafta Sonuçlar

Lokomotif Kuban - Lietuvos Rytas : 68-53
Maccabi Electra Tel Aviv - Crvena Zvezda : 96-82
Panathinaikos - Laboral Kutxa : 95-74

D grubunda Kuban evinde Rytas'ı rahat geçerek ikide iki yaptı ve liderliğe yükseldi. Kuban'da Derrick Brown 22 sayı 2 ribaund 2 asist ile oynarken, Richard Hendrix'te 17 sayı 11 ribaund ile galibiyetin bir diğer mimari oldular. Rytas'ta ise Gecevicius ve Glyniadakis 11er sayıyla oynadılar.

Grubun bir diğer mücadelesinde ise Maccabi Tel Aviv evinde Crvena Zvezda'ı konuk etti. Baştan sona üstün bir oyunla sahadan galip ayrılan İsrail temsilcisinde tam 7 oyuncu çift hanelerde skor üretirken Devin Smith 17 sayıyla en skorer isim oldu. Maccabi Electra'da ayrıca Joe Ingles 16 sayı 3 ribaund 5 asist ile oynadı. Crvena Zvezda ise Boban Marjanovic 20 sayı 13 ribaund ile mücadele etti.

Önceki hafta Rytas deplasmanında son saniye basketiyle mağlup olan Panathinaikos ise cezası sebebiyle OAKA yerine Tasos Papadopoulos'ta konuk ettiği Laboral Kutxa'yı adeta 3 sayı yağmuruna tuttu ve sahadan 95-74 lük skorla galip ayrıldı. Panathinaikos'ta Michael Bramos 7/11 3 sayı isabetiyle 21 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Ramel Curry de 3/6 3 sayı isabetiyle 15 sayıyla oynadı. Diamantidis ise maçı tamamı 3 sayılardan olmak üzere 9 sayı 9 asist ile tamamladı. Laboral Kutxa'da ise Andres Nocioni 23 sayı 12 ribaund 3 asist ile maçın en skorer ismi oldu.




d grubu  
MVP Nik Caner Medley!

Turkish Airlines Euroleague'de 2. haftanın en değerli oyuncusu Unicaja Malaga'dan Nik Caner Medley oldu. Takımı Unicaja Malaga, Stelmet Gora'yı 101-68 ile geçerken sahaya ilk 5 çıkan ve 20 dakika sahada kalan Nik Caner Medley, 20 sayı 10 ribaund ile oynayarak karşılaşmayı 29 verimlilik puanı ile tamamladı ve haftayı galibiyetle kazanan ekipler içinde bu alanda en yüksek puana sahip oyuncu oldu.

   

Haftanın En İyi 10 Hareketi

 

 Twitter.com/hmzsnmz_

Leave a Reply