Turkish Airlines Euroleague'de ilk turda artık sona yaklaşılıyor. Son 16 ya kalacak 13 takım 8. haftanın ardından belli olurken son 3 bilet için ise kıyasıya mücadele sürüyor. Montepaschi Siena ve Olympiacos'un üst üste 5. galibiyetini aldığı haftada temsilcilerimizden Anadolu Efes haftayı galibiyetle kapatırken, Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker ise haftayı aldıkları farklı mağlubiyetlerle kapattılar.

A Grubu

Real Madrid - Fenerbahçe Ülker : 77-61
Panathinaikos - Union Olimpija : 80-72
BC Khimki - Mapooro Cantu : 77-53

A grubunda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker deplasmanda Real Madrid'e mağlup olarak son 16 şansını son 2 maça bırakırken, Real Madrid ise aldığı galibiyetle grup liderliği için önemli bir adım atmış oldu. Son çeyreğe dek başa baş giden mücadelenin son çeyreğinde 23-9luk seri yakalayan ve galibiyete uzanan ev sahibi ekipte Nikola Mirotic 18 sayı 6 ribaund 2 asist ile Madrid ekibinin en etkili ismi olurken, temsilcimizde ise Bojan Bogdanovic'in 18 sayısı farklı mağlubiyeti engelleyemedi.

Grubun diğer mücadelelerinde ise Khimki ve Panathinaikos kendi evlerinde oynadıkları mücadeleleri kazanıp yollarına devam ettiler.

B Grubu

Maccabi Electra - Elan Chalon : 78-73
Montepaschi Siena - Unicaja Malaga : 91-72
Alba Berlin - Asseco Prokom : 67-64

B grubu Siena'nın yükselişine sahne oluyor. Sezona üst üste aldığı 3 mağlubiyetle giren İtalyan ekibi, ardından oynadığı 5 maçı da kazanarak zirveye yeniden ortak oldu. 8. haftanın ardından bu grupta son 16 ya kalan ekipler; Maccabi, Malaga, Siena ve Alba Berlin olurken, Chalon ve Prokom ise kalan 2 maça prestij amacıyla çıkacak.

C Grubu

Cedevita Zagreb - Anadolu Efes : 73-81
Zalgris Kaunas - Olympiacos : 63-77
Caja Laboral - EA Milano : 64-62

C grubunda temsilcimiz Anadolu Efes, Zagreb deplasmanında Farmar ve Vujacic'in skorer oyunuyla galibiyete uzanırken son 16 biletini de cebine koymuş oldu. Zayıf rakibi karşısında 2. çeyrekte yakaladığı farkı maç boyu koruyan lacivert - beyazlılarda Jordan Farmar 21 sayı 4 asist ile oynarken, Sasha Vujacic ise 17 sayı ile oynadı. Zagreb ekibinde ise Bracey Wright'ın 24 sayısı yeterli olmadı.

Bu grupta gecenin önemli maçında Olympiacos deplasmanda Zalgris'i 14 sayı farklı mağlup ederek gecenin önemli galibiyetlerinden birine imza atarken, Caja Laboral ise gruptaki 2. galibiyetini yine Emporio Armani karşısında aldı ve 5 hafta sonra yeniden galibiyetle tanışmış oldu.

D Grubu

Beşiktaş - Regal Barcelona : 48-78
Brose Baskets - CSKA Moskova : 89-97
Partizan - Lietuvos Rytas : 75-74

D grubunda geçtiğimiz hafta son 16 biletini cebine koyan Beşiktaş, evinde konuk ettiği Barcelona'ya direnemedi ve sahadan farklı mağlup ayrıldı. Bu mağlubiyete rağmen sıralamadaki yeri değişmeyen Beşiktaş'ta Gasper Vidmar 18 sayı 6 ribaund 4 top çalma 3 blok ile ayakta kalan tek isim olurken, konuk Barcelona'da ise Joe Ingles 22 sayıyla çift hanelerde skor üreten tek oyuncu oldu.

Bu grupta ayrıca CSKA deplasmanda Brose'i mağlup ederek liderlik hesaplarını Barcelona deplasmanına bırakırken Partizan'da evinde Rytas'ı mağlup ederek 4. ve son bilet için  şansını sürdürdü.

MVP : Milos Teodosic - CSKA Moskova



THY Euroleague'de 8. haftanın en değerli oyuncusu 19 sayı 9 asist istatistikleriyle 25 verimlilik puanı ile CSKA Moskova'dan Milos Teodosic oldu. Unicaja Malaga'dan Luka Zoric ise 29 sayı 4 ribaund ve 33 verimlilik puanı istatistikleri yapmasına karşın takımı mağlup olduğu için haftanın en değerli oyuncusu titrini Teodosic'e kaptırmış oldu.

THY Euroleague : 8. Haftanın En İyi 10 Hareketi


Twitter / hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply