Basketbolun zirvesi NBA, yaz arasının ardından nihayet bu sabaha karşı oynanan maçlarla yeni sezona merhaba dedi.

Bu yıl 67. sezonu oynanacak olan NBA'de 2012-2013 sezonun ilk gününde alınan sonuçlar şöyle;

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards : 94-84
Miami Heat - Boston Celtics : 120-107
LA Lakers - Dallas Mavericks : 91-99


Cleveland Cavaliers - Washington Wizards : 94-84

Sezonun açılışını Cleveland Cavaliers yaptı. Evinde Washington ile karşılaşan Cleveland, rakibini 94-84 mağlup ederek lige galibiyetle başladı. Geçtiğimiz sezon yılın çaylağı seçilen Irving'in önderliğinde maça iyi başlayan Cavs, daha ilk çeyrekten maça ağırlığını koydu ve ilk çeyreği 31-24, devreyi ise 50-39 önde kapattı. İkinci yarıda da bu farkı koruyan Cavs, son çeyreğe 12 sayı farkla önde girdi. Son çeyreğe iyi başlayan taraf ise Washington oldu. John Wall, Nene, Seraphin gibi oyuncularından bu maçta yararlanamayan Washington son çeyreğin başında yakaladığı seriyle bitime 8 dakika kala 12 sayılık farkı kapatıp 2 sayı öne geçmeyi başardı. Ancak Irving maçın son bölümünde fark yaratan isim oldu. Geçtiğimiz yıldan da hatırlanacağı üzere son çeyreklerde kritik anlarda takımına önemli katkı sağlayan Irving yine sahneye çıktı ve takımının lige galibiyetle başlamasını sağladı. Cleveland'ta Kyrie Irving 29 sayı 6 ribaund 3 asist ile galibiyetin mimarı olurken, çaylak Dion Waiters 17 sayı ile oynadı. Cleveland'ta ayrıca Anderson Varejao adeta kariyer rekorlarını alt üst etti. Washington karşısında 9 sayı, 12si hücum olmak üzere 23 ribaund ve 9 asistle oynayan Varejao, ribaund ve asist kategorilerinde yıla kendi rekorlarını kırarak başlamış oldu. Washington cephesinde ise sadece 2 oyuncu çift hanelerde skor üretebilirken, Jordan Crawford 11 sayı 5 asist ve Emeka Okafor ise 10 sayı 7 ribaund ile oynadı.



Miami Heat - Boston Celtics : 120-107

Gecenin sonucu merakla beklenen karşılaşmasında son şampiyon Miami Heat, evinde Boston Celtics'i 120-107 mağlup ederek sezona galibiyetle başlayan bir diğer takım oldu. Karşılaşma öncesinde geçtiğimiz yıl kazandıkları yüzükleri takma fırsatı bulan Heat oyuncuları, sezon açılışında Doğu Konferansı'ndaki ezeli rakipleri Celtics'e şans tanımadı.

Karşılaşma beklenilenin aksine çok hızlı başladı. Özellikle Miami hücumda erken şutlar kullanarak hızlı girdi oyuna. Celtics ilk çeyrekte Courney Lee, Brandon Bass ve Pierce ile skor üretirken Rondo ise yaptığı 7 asist ile ilk çeyreğe damga vuran isimlerden oldu. Heat cephesinde ise James 8 sayı 6 ribaund, Wade 6 sayı ile oynadı. Takıma bu sezon katılan Allen ise ilk üçlüğünü Celtics potasına gönderdi. İkinci çeyrekte de takımlar skor üretmeye devam etti. Çeyreğin tam ortasında Pierce'ın serbest atışlarıyla skorda eşitliği yakalayan Celtics, bu dakikadan sonra Chalmers'ın asistleri, James ve Allen'ın skorer oyununa karşı koyamadı ve Heat soyunma odasına 62-54 önde giren taraf oldu. İkinci yarıya LeBron James'in 3 sayılık isabetiyle başlayan Heat, çeyreğin başında Rondo & Pierce ikilisini durduramadı ve fark bir arada 4 sayıya kadar indi. Bu dakikadan sonra toparlanan Heat, rakibini adeta ezdi geçti ve son çeyreğe 17 sayı farkla önde giren taraf oldu. Son çeyrekte ise Celtics, bitime 2 dakika kala 111-107lik skorla farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başardıysa da bu dakikadan sonra sayı üretemedi ve Heat sahadan 13 sayı farkla 120-107 galip ayrılan taraf oldu. Heat'te Dwyane Wade 29 sayı 3 ribaund 4 asist 2 top çalma ile maçın en skoreri olurken, LeBron James 26 sayı 10 ribaund 3 asist 2 top çalma ile oynadı. Heat'te ayrıca Chris Bosh 19 sayı 10 ribaund, Ray Allen ise kenardan gelerek 19 sayı ile maçı tamamladı. Celtics cephesinde ise Paul Pierce 23 sayı 5 ribaund 5 asist 2 top çalma ile takımının en skoreri olurken, Rajon Rondo ise 20 sayı 7 ribaund 13 asistle oynadı. Celtics'te ayrıca kenardan gelen Barbosa 16 dakikada 16 sayı ve Brandon Bass ise 15 sayı 11 ribaund ile oynadı.

>

LA Lakers - Dallas Mavericks : 91-99

Gecenin son maçı Staples Center'da LA Lakers ile Dallas Mavericks arasındaydı. Dwight Howard ve Steve Nash'i kadrosuna katarak şampiyonluğun en önemli adayı haline giren LA Lakers, bu sezon kadrosunda değişime giden ve bu maçta sakatlığı sebebiyle Dirk Nowitzki'den yararlanamayan Dallas'a evinde mağlup oldu ve sezona mağlubiyetle başladı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. Çeyreğin sonlarına doğru bir adım öne çıkan Lakers ilk çeyreği 29-25 önde kapatan taraf oldu. İlk çeyrekte Howard 7, Bryant ve Gasol ise 6şar sayıyla oynadılar. Dallas'ta ise OJ Mayo 8 sayıyla takımını sürükleyen isim oldu. İkinci çeyrekle beraber Dallas savunmada daha sert olan taraftı. Bu çeyrekte Lakers'ın yalnızca 17 sayı üretmesine izin veren Dallas soyunma odasına 48-46 önde giren taraf oldu. İyi oyununu 3. çeyrekte de sürdüren Dallas, Collison ve Brand'in skorer oyunuyla farkı açmayı başardı ve son çeyreğe 74-66 önde giren taraf oldu. Son çeyreğe Jamison'ın sayılarıyla başlayna Lakers'a cevap Marion'dan geldi. Dallas'ta ayrıca Brandan Wright son çeyrekte ekstra oyunuyla takımının önde kalmasını sağladı. Lakers'ta ise Howard, Kobe ve Gasol'ün performansları mağlubiyeti engelleyemedi. Dallas'ta Darren Collison 17 sayı 4 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Brandan Wright ise 19 dakikada 5/5 isabetle 14 sayıyla önemli katkı yaptı. Mavericks'te ayrıca Marion 11 sayı 9 ribaund ve kenardan gelen oyunculardan Vince Carter ile Rodrigue Beaubois 11er sayıyla oynadılar. Sezona taraftarı önünde aldığı mağlubiyetle başlayan Lakers'ta ise Pau Gasol 23 sayı 13 ribaund 6 asist, Kobe Bryant 22 sayı ve Dwight Howard 19 sayı 10 ribaund ile oynadı. Ayrıca Howard bitime 2 dakika kala 6. faulünü yaparak oyun dışı kaldı.



Twitter/hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply