Turkish Airlines Euroleague'de normal sezon gruplarına kalan son takım İtalyan Cantu oldu. Ev sahibi olarak düzenlediği eleme turunda 8 takım arasından sıyrılmayı başaran Cantu Euroleague'de Fenerbahçe Ülker'inde bulunduğu A Grubunda mücadele edecek.

Gelin şimdi elemelerde neler oldu onları hatırlayalım ;

Turkish Airlines Euroleague'de 2012-2013 sezonunda gruplarda mücadelecek son takımı belirlemek üzere yapılan turnuva Rusya'dan Unics Kazan, Almanya'dan Ulm, Ukrayna'dan BC Donetsk, Fransa'dan Le Mans, Çek Cumhuriyeti'nden Nymburk, Belçika'dan Oostende, Bulgaristan Lukoil Academic ve ev sahibi ekip Cantu'nun katılımıyla 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İlk gün maçlarında ev sahibi Cantu ilk yarısında oldukça zorlandığı mücadele de Lukoil Academic'i geçerken, Nymburk'ta Belçika temsilcisi Oostende'yi zorlanmadan geçmeyi başardı.

İkinci gün maçlarında ise turnuvanın favorilerinden Unics Kazan zayıf rakibi Ulm karşısında farka giderken, Le Mans ile BC Donetsk arasındaki mücadelede gülen taraf Fransız ekibi Le Mans oldu.

Üçüncü gün yarı final müsabakaları vardı. Ev sahibi Cantu, Çek Nymburk'u 3. çeyrekteki etkili oyunuyla geçerken yeni transferleri Pietro Aradori galibiyette büyük rol oynadı. Günün bir diğer yarı final mücadelesi ise büyük bir sürprize sahne oldu. Cantu ile birlikte final oynaması beklenen Unics Kazan yarı finalde Le Mans engeline takıldı ve yoluna Eurocup'ta devam etmek zorunda kaldı. Pota altında Joao Batista'nın yıldızlaştığı maçta Le Mans, Kazan'ı turnuva dışına itti ve finalde Cantu'nun rakibi oldu.

Final öncesi favori Cantu idi. Ancak Le Mans bir önceki tur yine favori olmadığı bir maçta Kazan'ı geçerek büyük sükse yapmıştı. Maç öncesi ufakta olsa bir acaba ? derken Cantu maça seyircisinin de desteğiyle harika girdi ve farkı daha ilk çeyrekte çift hanelere çıkardı.(23-12)İkinci çeyrekte rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen Cantu soyunma odasına farkı biraz daha açarak gitti.(44-28) Üçüncü çeyrekte etkili oyununu sürdüren Cantu, son çeyreğe girmeden maçı formalite havasına sokmuştu çoktan. (65-44) Son çeyrekte de büyük bir mucize olmayınca Cantu evinde oynadığı turnuvayı şampiyon olarak tamamladı ve Euroleague'de oynamaya hak kazandı. Maçın en skorer ismi 3/3 2 sayı 3/4 3 sayı isabeti ile 15 sayı 5 ribaund ile oynayan Cantu'dan Leunen olurken, Aradori 12 sayı 4 ribaund 4 asist ile oynadı. Euroleague fırsatını finalde kaçıran Le Mans'ta ise Joao Batista 15 sayı 6 ribaund ile takımının ayakta kalan tek ismiydi.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply