Şubat ayı şüphesiz Nba'deki temsilcilerimizden en çok Ersan'a yaradı.Bugün çoğu kişinin dilinde aynı şey var belki. Daha düzenli bir takımda oynasa daha fazlasını rahatlıkla verebilir. Ama Ersan bu performansları Millwaukee gibi istikrarsız , bir günü ile diğer günü pek tutmayan ve Jennings gibi oyun kurucuya sahip bir takımda öyle performanslar sergiliyor ki Jeremy Lin vakası patlak vermese belkide ligin en ço konuşulan ismi olacaktı şu sıralar.

Bu sezon 33 maçta forma giyen ve bunların yalnız 14ünde ilk 5 çıkan bir oyuncudan çok daha fazlasını yaptı Ersan. Bu sezon hem sayı hem ribaund alanında kariyer rekorlarını tazeleyen Ersan son maçlarda da performansını her maç üzerine koyarak artırmayı sürdürüyor.

İşte Şubat ayında maç maç Ersan İlyasova ;



4 Şubat'taki Chicago ve 13 Şubat'taki Miami maçlarını saymazsak Ersan'ın tüm maçlarda takıma adına çok önemli işler yaptığını görebiliriz. O iki maçı da nazar boncuğu olarak sayabiliriz. Bu sabaha karşı oynanan Celtics maçı ile birlikte son 11 maçta 7 kez double double yapan temsilcimiz yine 11 maçta 10 kez çift hanelerde skor üretmeyi başardı.

Rekorları alt üst ettiği New Jersey maçında 29 sayı 25 ribaundluk performansıyla tarihe geçen Ersan İlyasova, 19 Aralık 1976 yılı tarihinde Atlanta karşısında 30 sayı, 33 ribauntla oynayan Swen Nater'dan sonra, 25-25 barajını geçen ilk Milwaukee oyuncusu olarak da kulüp tarihine geçti. Ersan ayrıca, Milwaukee Bucks'ın tarihi boyunca 25-25 barajını geçen 3 oyuncusundan biri oldu. Bucks'ta daha önce efsane oyuncu Karem Abdul Jabbar ve Swen Nater bu barajı geçen oyuncular olmuşlardı. Bu maçın ardından , Nets antrenörü Avery Johnson , Ersan için " Maç öncesi oyuncularla en çok dikkat etmemiz gereken oyuncu Ersan diye konuşmuştuk buna rağmen harika maç çıkardı. " gibi ifadeler kullanmıştı.

Bu maçtan sonrada harikalar yaratmaya devam eden Ersan İlyasova Washington karşısında da takımına galibiyeti getiren isim oldu .

İşte Ersan'dan Washington'ı yıkan basket ;



Bu ve buna benzer başarıların devamı dileğiyle . Daha sistemli(!) bir takımda daha nice başarılara Ersan İlyasova !

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply