Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 6 mücadele ile sürdü. Alınan sonuçlar şöyle ;

Charlotte Bobcats - Orlando Magic : 100-84
Indiana Pacers - Atlanta Hawks : 96-101
Boston Celtics - Houston Rockets : 97-92
Miami Heat - New Jersey Nets : 108-78
Detroit Pistons - LA Lakers : 88-85
Dallas Mavericks - New York Knicks : 95-85

Gecenin ilk maçı büyük bir sürprize sahne oldu ve ligin en az galibiyete sahip takımı Charlotte Bobcats evinde Orlando'yu geçerek bu sezon 36.maçında 5. galibiyetine uzandı.Orlando'yu 2. yarıda 36 sayıda tutarak sahadan galibiyetle ayrılan Charlotte'ta Corey Maggette 29 sayı 7 ribaund ile sahanın en skoreri olurken , Gerald Henderson 16 sayı ile oynadı. Bobcats'te ayrıca çaylak oyuncular Bismack Biyombo 10 sayı 15 ribaund ve Kemba Walker 10 sayı 8 asist ile oynadılar.Konuk Orlando'da ise Dwight Howard 15 sayı 17 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Ryan Anderson 14 sayı 11 ribaund ve kenardan gelen JJ Redick ise yine 14 sayıyla mücadele etti.

Atlanta Hawks üst üste 3. galibiyetini zorlu Indiana deplasmanında alarak bu sezonki 23. galibiyetine almış oldu. Zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılan konuk Atlanta'da 27 sayı 9 ribaund 2 asist ile maçın en skoreri olurken , kenardan gelen Jannero Pargo ise 16 sayıyla önemli katkı verdi.Atlanta'da ayrıca Zaza Pachulia 12 sayı 10 ribaund ve Marvin Williams'ta 12 sayıyla mücadele etti.Üst üste 2. mağlubiyetini alan Indiana'da ise David West 24 sayıyla takımının en skoreri olurken , Danny Granger 19 sayı 8 ribaund , kenardan gelen George Hill ise 15 sayıyla oynadı.

Boston Celtics kazanmaya devam ediyor. Üst üste 5. galibiyetini evinde konuk ettiği Houston karşısında alan Boston , Doğu konferansında da üst sıralar için yeniden iddialı konuma geldi.Bitime 8 dakika kala 10 sayı geride olan Celtics , Allen ve Pierce ile geriden gelip son 35 saniyeye 2 sayı önde girse de Rondo'nun kaçırdığı inanılmaz turnikenin ardından bitime 3.5 saniye kala Dragic maçı uzatmaya götüren baskete imzasını attı.Uzatmada rakibine göre daha az hata yapan Celtics sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Celtics'te Paul Pierce 30 sayı 6 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Ray Allen 21 sayı , Kevin Garnett 13 sayı 13 ribaund ile oynadı. Üst üste 4. mağlubiyetini alan konuk Houston'da ise Luis Scola 18 sayı 14 ribaund ve Kyle Lowry 18 sayı 7 ribaund 7 asist ile takımın en skorerleri olurken , Chandler Parsons 12 sayı , Samuel Dalembert ise 11 sayı 17 ribaund ile maçı tamamladı.

Miami Heat bu sezonki 29. galibiyetini Nets karşısında aldı. İlk yarıda farkı açan ve rahat bir galibiyet alan Miami'de LeBron James 21 sayı 9 ribaund 6 asist ile takımının en etkili ismi olurken , sakatlıktan yeni dönen Chris Bosh ise 20 sayıyla oynadı. Heat'te ayrıca 2. yarı oynamayan Dwyane Wade ve kenardan gelen Norris Cole 13er sayıyla oynadı.Brook Lopez'in sakatlığıyla sarsılan Nets ise zorlu deplasmanda varlık gösteremedi. Önceki maçta 57 sayıyla kariyer gecesini yaşayan Deron Williams
bu maçta 16 sayıyla takımının en skoreri olurken , çaylak Marshon Brooks ise maçı 12 sayıyla tamamladı.

Detroit Pistons evinde LA Lakers'ı uzatmalar sonunda yenerek bu sezonki 13. galibiyetini aldı.Maça kötü başlayan Detroit , son çeyreğe geride girmesine rağmen geriden gelerek bitime 9.8 saniye kala Stuckey ile 2 sayı öne geçti. Son topta sahneye Kobe Bryant çıktı. Kobe'nin basketiyle uzatmaya giden maçta Detroit rakibini geçmeyi başardı.Detroit'te Rodney Stuckey 34 sayıyla galibiyetin mimarı olurken , kenardan gelen Ben Gordon 15 sayıyla oynadı. Uzatmanın sonunda önce Kobe sonra Metta World Peace ile birer atıştan yararlanamayarak maçı kaybeden Lakers'ta ise Andrew Bynum 30 sayı 14 ribaund ile takımının en skoreri olurken ,Kobe Bryant 22 sayı 5 ribaund 7 asist ve Pau Gasol 20 sayı 10 ribaund 6 asist ile oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Gecenin son maçında Dallas Mavericks evinde New York Knicks'i geçerek bu sezonki 23. galibiyetini aldı.Son çeyrekte bitime 5 dakika kala geri düşen ancak o andan sonra yakaladığı 14-0lık seriyle rakibini geçen Dallas'ta Alman yıldız Dirk Nowitzki 28 sayıyla maçın en skoreri olurken , kenardan gelen Rodrigue Beaubois 18 sayıyla önemli katkı verdi. Dallas'ta ayrıca Jason Kidd 15 sayı 6 asist ile oynadı. Üst üste 2. mağlubiyetini alan New York'ta Amar'e Stoudemire 26 sayı 7 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Jeremy Lin 14 sayı 7 asist ve kenardan gelen Steve Novak 13 sayıyla oynadı. All-Star forvet Carmelo ise 2/12 isabetle 6 sayıda kaldı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Hidayet Türkoğlu : Magic'in deplasmanda Charlotte'a mağlup olduğu maçta sahaya ilk 5 çıkan ve 27:56 dakika süre alan temsilcimiz, 2/6 3 sayı 2/10 saha içi isabetiyle 4 sayı 1 ribaund 1 asist 1 top çalma ve 4 top kaybı ile maçı tamamladı.

Mehmet Okur : Sakatlığı sebebiyle Heat deplasmanında forma giymedi.

Twitter/hmzsnmz_

Categories:

One Response so far.

  1. Hit says:

    Baya çekişmeli maçlar olmuş.Ligin sonunu merakla beklemiyor değilim...

Leave a Reply