Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 11 mücadele ile sürdü. Gecede alınan sonuçlar şöyle ;

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies : 99-102
Boston Celtics - New Jersey Nets : 107-94
Atlanta Hawks - Millwaukee Bucks : 99-94
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls : 91-112
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors : 105-83
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks : 97-92
Houston Rockets - Denver Nuggets : 105-117
San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats : 102-72
Utah Jazz - Miami Heat : 99-98
Phoneix Suns - LA Clippers : 81-78
LA Lakers - Sacramento Kings : 115-107

Gecenin ilk maçında Memphis Grizzlies üst üste 3. galibiyetini Toronto deplasmanında aldı. Devreye geride giren Grizzlies 2. yarıdaki oyunuyla sonuca giderken Rudy Gay 23 sayı 12 ribaund 4 asist maçın en skorer ismi olurken , Mike Conley'de 21 sayı 5 asist ile mücadele etti. Grizzlies'te ayrıca Marc Gasol 21 sayı 5 ribaund 3 asist ile oynadı. Ev sahibi Toronto'da ise kenardan gelen Jerryd Bayless 18 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Boston Celtics kazanmaya devam ediyorlar. Üst üste 3. galibiyetini evinde konuk ettikleri New Jersey karşısında alan Celtics bu sezon 18.galibiyetini almış oldu.Rakibine karşı rahat bir galibiyet alan Celtics'te Paul Pierce 27 sayı 4 ribaund 8 asist ile takımına galibiyeti getiren isim olurken , Kevin Garnett 20 sayı 10 ribaund ile double double yaptı. Celtics'te ayrıca Rajon Rondo 14 sayı 13 asist ile oynadı.Konuk New Jersey'de ise Brook Lopez 28 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Atlanta Hawks bu sezonki 21. galibiyetini Millwaukee karşısında aldı. Son çeyreğine 11 sayı geride girdiği maçta rakibini deviren Atlanta'da Josh Smith 24 sayı 19 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , kenardan gelen Pargo 11 sayı ve Tracy McGrady 9 sayı 11 ribaund ile önemli katkı verdiler.Bitime 33 saniye kala Ersan'ın tipiyle eşitliği yakalasa da sonraki hücum Radmanovic'in 3 sayısına engel olamayarak maçtan kopan Bucks'ta ise Brandon Jennings 34 sayı 9 asist ile maçın en skoreri olurken , Drew Gooden 26 sayı 10 ribaund ile oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Nba'deki iki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçta Chicago Bulls deplasmanda Cleveland'ı rahat bir şekilde geçerek üst üste 5. galibiyetini aldı. Baştan sona üstün bir oyunla galibiyete uzanan Chicago'da Luol Deng 24 sayı 6 ribaund ile maçın en skoreri olurken , Derrick Rose 19 sayı 9 asist ile oynadı. Bulls'ta ayrıca Carlos Boozer 13 sayı 11 ribaund ile double double yaparken , kenardan gelen Ronnie Brewer'da maçı 13 sayıyla tamamladı. Çaylak yıldızı Irving'ten yararlanamayan ve bu maçta üst üste 4. mağlubiyetini alan ev sahibi Cleveland'ta ise Antawn Jamison 22 sayıyla takımının en skoreri olurken ,Ramon Sessions 16 sayı 7 asist ile oynadı.

Philadelphia 76ers evinde Golden State'i 2. yarıdaki etkili oyunuyla geçerek bu sezonki 22. galibiyetini aldı ve Atlanti Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü. Rakibini farklı geçen ev sahibi Philadelphia'da kenardan gelen Louis Williams 25 sayıyla maçın en skorer ismi olurken , yine kenardan gelen Thaddeus Young 16 sayı 7 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı.76ers'te ayrıca Elton Brand 14 sayı 14 ribaund ve Andre Igoudala 12 sayı 11 ribaund 6 asist ile maçı tamamladılar.Konuk Golden State'te ise David Lee 24 sayı 15 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , Monta Ellis 20 sayı 7 asist ile oynadı.

Son şampiyona bir darbede New Orleans'tan. Üst üste 4. mağlubiyetini zayıf New Orleans karşısında alan Dallas , Batı konferansında 6. sıraya kadar geriledi. Odom'dan yararlanamadığı maçta zayıf rakibine bir türlü üstünlük kuramadığı maçı kaybeden Dallas'ta Rodrigue Beaubois 25 sayıyla maçın en skoreri olurken , Dirk Nowitzki'de 19 sayı 9 ribaund ile mücadele etti. Dallas karşısında bu sezonki 9.galibiyetlerini alan New Orleans'ta tam 6 isim çift hanelere çıkarken , en skorer isim 20 sayı 13 ribaund ile Chris Kaman oldu.Kenardan gelen Xavier Henry 19 sayıyla önemli katkı yaparken , Jarrett Jack ise 15 sayı 5 ribaund 6 asist ile oynadı.

Batıda playoff mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Denver Nuggets deplasmanda Houston Rockets'ı 2. yarıdaki etkili oyunuyla geçerek bu sezonki 20.galibiyetini almış oldu. Konuk ekipte 7 oyuncu çift hanelerde skor üretirken , Ty Lawson 22 sayı 7 ribaund 15 asist ile galibiyetin baş mimarı olurken , Afflalo 17 sayı , Kenneth Faried 16 sayı 11 ribaund , kenardan gelen Andre Miller 16 sayıyla oynadılar. Üst üste 2. mağlubiyetini alan Houston'da ise Kevin Martin 35 sayıyla maçın en skoreri olurken , Kyle Lowry ise 17 sayı 7 ribaund 5 asist ile oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

San Antonio Spurs , ligin en zayıf takımı Charlotte'ı farklı geçerek bu sezonki 25. galibiyetini aldı ve Güneybatı grubundaki liderliğini sürdürdü.Baştan sona üstün bir oyunla rahat bir galibiyet alan ev sahibi ekipte Tony Parker 15 sayıyla takımının en skoreri olurken , Tim Duncan , Richard Jefferson ve kenardan gelen Matt Bonner'da 14er sayıyla oynadılar.Üst üste 4. bu sezonki 30. mağlubiyetini alan konuk Charlotte'ta ise Corey Maggette ve Boris Diaw 14er sayıyla oynadılar.

Gecenin heyecanlı maçlarından biri de Utah Jazz ile Miami Heat arasında oynandı. İlk yarıda 13 sayı farkı yakalayan Utah 2. yarıda LeBron ve arkadaşlarını durduramayarak farkı koruyamadı. Son 1 dakikaya önde giren Utah , James'in 5 sayısına engel olamadı ve 26 saniye kala 3 sayı geri düştü.Daha sonra Jazz , Jefferson ile farkı 1e indirdi. Heat , Wade ile serbest atışlardan bulduğu 1 sayıyla farkı 2ye çıkardığında bitime 14 saniye vardı.Bitime 4.5 saniye ise Devin Harris basket faulü de sayıya çevirince Jazz maçı almış oldu.Son saniyelerde maçı kazanarak üst üste 2. galibiyetini alan Utah'ta tam 6 oyuncu çift hanelerde skor üretirken , Al Jefferson 20 sayı 6 ribaund ile takımının en skoreri olurken CJ Miles 14 ve galibiyeti getiren Harris 13 sayıyla oynadı. 9 maçlık galibiyet serisi sona eren Miami'de ise LeBron James 35 sayı 10 ribaund 6 asist ile maçın en skoreri olurken , son çeyrekte Harris'e yaptığı fauller ve maçın sonlarına doğru kaçırdığı faul ile takımını galibiyetten eden Dwyane Wade ise 31 sayı 6 ribaund ile oynadıysa da galibiyet için bu performanslar yeterli olmadı.

Phoneix Suns üst üste 2. galibiyetini evinde güçlü LA Clippers'a karşı alarak Batı Konferansı'ndaki az olan playoff umudunu sürdürdü. Rakibine karşı ikini çeyrekte 10 sayı üzerinde farkla geri düşse de 3. çeyrekte toparlanan Suns maçı kazanmasını bildi. Ev sahibi ekipte Jared Dudley 22 sayı 7 ribaund 4 asist ile maçın en skorer ismi olurken , Marcin Gortat ise 18 sayı 14 ribaund ile yine pota altında önemli işler yaptı. Suns'ta ayrıca Grant Hill önemli anlarda bulduğu 14 sayı ile galibiyette büyük rol oynadı. Konuk Clippers'ta ise Blake Griffin 17 sayı 7 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Chris Paul 16 sayı 5 asist ile oynadı. Clippers'ta ayrıca kenardan gelen Kenyon Martin 14 sayı 8 ribaund 3 top çalma ile bu sezonun kendi adına en yüksek sayı , ribaund ve top çalma rakamlarına ulaştı.

Gecenin son maçında ise Lakers üst üste 2. galibiyetini Kings karşısında aldı. İlk 3 çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Lakers maçın sonlarına doğru minik kriz yaşasa da Kobe önderliğinde maçı kazanmasını bildi. Bu sezon 22. galibiyetini alan LA Lakers'ta Kobe Bryant 38 sayı 8 ribaund 3 asist ile maçın en skoreri olurken , Andrew Bynum 19 sayı 15 ribaund ve Gasol ile Metta World Peace(M.Ö Ron Artest) ise 15er sayıyla oynadılar.Konuk Sacramento'da ise tam 7 oyuncu çift hanelerde skor üretirken en skorer isim kenardan gelerek 18 sayıyla oynayan Francisco Garcia oldu.Kings'te ayrıca Marcus Thornton 15 sayı ,Tyreke Evans 14 sayı ve DeMarcus Cousins 10 sayı 13 ribaund ile oynadılar.

Bizimkiler ne yaptı ?

Mehmet Okur : Sakatlığı sebebiyle Celtics deplasmanında forma giymedi.

Ersan İlyasova : Son günlerin formda oyuncusu Ersan Hawks deplasmanında sahaya yine ilk 5 başladı.24:54 dakika süre alan temsilcimiz bu süre içerisinde 4/8 saha içi 0/2 3 sayı isabetiyle 8 sayı 10 ribaund 1 asist 2 top çalma istatistikleri üretti.

Semih Erden : Bulls karşısına ilk 5 çıkan temsilcimiz 14:28 dakika süre aldığı maçı 2/4 saha içi isabetiyle 4 sayı 3 ribaund ile tamamladı.

Ömer Aşık : Cavaliers deplasmanında kenardan gelerek 21:48 dakika sahada kalan Ömer , mücadeleyi 2/2 saha içi isabetiyle 4 sayı 5 ribaund ile tamamladı.

Enes Kanter : Heat karşısında sezonun en iyi maçlarından birini çıkaran çaylak oyuncu , bu sezon 4. kez çift hanelerde skor üreterek maçı 5/8 saha içi 1/1 serbest atış isabetiyle 11 sayı 6 ribaund 1 top çalma ile tamamladı.

Twitter/hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply