Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 5 maçla sürdü , alınan sonuçlar şöyle ;

New Orleans Hornets - Washington Wizars : 89-99
Dallas Mavericks - Charlotte Bobcats : 101-96
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder : 90-103
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves : 111-105
LA Clippers - Phoneix Suns : 87-91


Gecenin ilk maçında takasın son saatlerini hareketli geçiren ve McGee , Nick Young , Turiaf 3lüsüyle yolları ayrılan Washington Wizards deplasmanda ligin zayıf takımlarından New Orleans'ı mağlup ederek bu sezonki 10. galibiyetini aldı. Konuk Wizards'ta John Wall 26 sayı 12 asist ile maçın en skoreri olurken , kenardan gelen Roger Mason 19 sayıyla oynadı. Wizards'ta ayrıca Jordan Crawford 17 sayı ve Trevor Booker ise 14 sayıyla mücadeleyi tamamladılar.Ev sahibi New Orleans'ta ise Chris Kaman 20 sayı 7 ribaund ve Gustavo Ayon 16 sayı 9 ribaund ile oynadı.

Son şampiyon Dallas Mavericks evinde ligin en az galibiyete sahip takımı Charlotte'ı 2. yarıdaki oyunuyla geçerek üst üste 2. galibiyetini aldı. Ev sahibi ekipte Alman yıldız Dirk Nowitzki 27 sayı 6 ribaund 5 asist ile galibiyetin mimarı olurken , kenardan gelen Jason Terry 18 sayıyla oynadı.Bu sezon yalnıca 6 galibiyeti olan be Dallas karşısında 36. mağlubiyetini alan konuk Charlotte'ta ise Corey Maggette 21 sayıyla takımının en skoreri olurken , Tyrus Thomas ise 14 sayı 8 ribaund ile oynadı.

Batı konferansının zirvesinde yer alan Oklahoma City, deplasmanda Denver Nuggets'ı yenerek bu sezonki 33. galibiyetini aldı.Maçın başında yakaladığı üstünlüğü maç sonuna dek koruyan konuk ekipte Kevin Durant 24 sayı 8 ribaund maçın en skorer ismi olurken , Russell Westbrook ise 23 sayı 6 ribaund 5 asist ile oynadı. Thunder'da ayrıca kenardan gelen James Harden 18 sayılık katkı verdi. Takas döneminde Nene'yi gönderen ev sahibi Denver'da ise kenardan gelen Andre Miller 17 sayıyla takımının en skoreri olurken , Danilo Gallinari'de 15 sayıyla oynadı.

Batı konferansında playoff savaşı veren iki takımın mücadelesinde gülen taraf uzatmalar sonunda ev sahibi Utah Jazz oldu.Bitime 3:40 kala 11 sayı geride olan Timberwolves , Ridnour , Pekovic ve Love 3lüsünün performanslarıyla geri döndü bitime 0.7 saniye kala Pekovic'in basketiyle maçı uzatmaya götürmeyi başardılar. Tabi bunda Millsap'in maç sonunda bomboş topu sayıya çevirememesinin de payı var.Uzatmada ise Jefferson ve Hayward ile etkili olan Utah maçtan galip ayrılmasını bildi. Ev sahibinde Gordon Hayward 26 sayıyla kenardan gelerek maçın en skoreri olurken , Paul Millsap ise 16 sayı 11 ribaund ile double double yaptı. Jazz'da ayrıca Devin Harris 18 sayı ve kenardan gelen Alec Burks 15 sayıyla oynadı.Konuk Minnesota'da ise Kevin Love 25 sayı 16 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken ,maçı uzatmaya götüren basketi atan Nikola Pekovic ise 20 sayı 9 ribaund ile maçı tamamladı.Minnesota'da ayrıca Luke Ridnour 18 sayı 13 asistle oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Gecenin son maçında playoff savaşı veren Phoneix Suns üst üste 2. galibiyetini zorlu Clippers deplasmanında aldı. Veteran yıldızları , Steve Nash ve Grant Hill'den bu maçta yararlanamasa da , son çeyrekteki muhteşem oyunuyla galibiyete uzanan Phoneix'te Shannon Brown 21 sayıyla takımının en skoreri olurken aynı zamanda sezonun kendi adına en yüksek sayısına ulaştı. Suns'ta ayrıca Channing Frye 12 sayı , Jared Dudley ise 11 sayıyla oynadı.Son 10 maçta 6. kez mağlup olarak, Batı konferansında 5. sıraya kadar düşen Clippers'ta ise Blake Griffin 25 sayı 8 ribaund 4 asist ile maçın en skoreri oldu. Clippers'ta ayrıca Caron Butler 14 sayı ve Chris Paul ise 10 sayı 7 ribaund 11 asistle oynadı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Enes Kanter : Timberwolves karşısında kenardan gelerek 12:53 dakika süre alan temsilcimiz maçı 1/5 saha içi isabetiyle 2 sayı , 2si hücum olmak üzere 6 ribaund ve 1 top çalmayla tamamladı.

Twitter/hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply