Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 8 mücadele ile sürdü. Alınan sonuçlar şöyle ;

Orlando Magic - Miami Heat : 104-98
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors : 88-96
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers : 92-75
Memphis Grizzlies - LA Lakers : 111-116
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets : 103-104
Dallas Mavericks - Washington Wizards : 107-98
Denver Nuggets - Atlanta Hawks : 118-117
Sacramento Kings - Golden State Warriors : 89
-115

Gecenin ilk maçında Orlando Magic evinde Miami'yi uzatmalar sonunda geçerek üst üste 3. galibiyetini aldı.İlk yarıda Heat üstünlüğü olsa da , Magic ikinci yarıda toparlanıp maçı dengeye getirdi. Bitime 44 saniye kala Jameer Nelson'ın 3lüğüyle skoru 94-91e getiren Magic'e yanıt 5 saniye içinde Dwyane Wade'ten geldi ve maç bu basketlerle uzatmaya gitti. Uzatmalara Howard ile etkili başlayan Magic , Nelson'ın sayılarıyla da galibiyete uzandı. Ev sahibi Orlando'da Jameer Nelson 25 sayı 4 asist ile takımının en skoreri olurken , Dwight Howard 24 sayı 25 ribaund ile yine pota altında muazzam bir oyun sergiledi.Magic'te ayrıca JJ Redick 17 sayıyla oynarken , Ryan Anderson ise 16 sayı 12 ribaund ile önemli katkı verdi. Konuk Heat'te ise Dwyane Wade 28 sayı 6 ribaund 5 asist ile maçın en skoreri olurken , Chris Bosh 23 sayı 8 ribaund ve LeBron James 19 sayı 11 ribaund 8 asist ile oynasa da bu performanslar mağlubiyet için yeterli olmadı.

Doğu Konferansı'nda az olan playoff umutlarını sürdürmek isteyen iki takımın mücadelesinde Toronto Raptor deplasmanda Cleveland'ı geçerek bu sezonki 14. galibiyetini aldı. 2. çeyrekten itibaren kontrolü eline alarak galibiyete uzanan Toronto'da Jerryd Bayless 20 sayı 7 asist ile takımının en skoreri olurken , Andrea Bargnani 19 sayı 8 ribaund ile oynadı.Raptors'ta ayrıca kenardan gelen Barbosa 17 sayıyla oynadı. Son 10 maçta 7. mağlubiyetini alan ev sahibi Cleveland'ta ise Antawn Jamison 20 sayıyla takımının en skoreri olurken , Alonzo Gee ve kenardan gelen Ramon Sessions 16şar sayıyla oynadı.

Ne olacak bu Portland'ın hali gerçekten merak içerisindeyim. Son 10 maçta 7. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Portland , playoff hedefinden de her geçen gün uzaklaşıyor.Indiana ise baştan sona üstün bir oyunla rakibini geçerek playoffa üst sıralardan girme iddiasını sürdürüyor. Ev sahibi Indiana'da kenardan gelen Lou Amundson 23 dakikada 10/11 isabetle ürettiği 21 sayıyla kariyer rekoru kırarken maçın da en skorer ismi oldu. Pacers'ta ayrıca Danny Granger , George Hill ve Paul George ise 11er sayıyla oynadı.

Gasol kardeşlerin karşı karşıya geldiği ve büyük çekişmeye sahne olan maçında LA Lakers deplasmanda Memphis Grizzlies'i 2 uzatma sonunda geçerek üst üste 3. galibiyetini aldı. Son 3 dakikaya 5 sayı geriden Lakers'ta sahneye Kobe çıktı ve bitime 1:33 kala skorda 95-95lik eşitlik vardı.Bitime 50 saniye kala Pau Gasol ile öne geçen Lakers , kardeşi Marc'a hücumda engel olamayınca skor yeniden eşitlendiğinde bitime 36 saniye vardı. Kalan hücumlarda takımlar skor üretemeyince maç uzatmaya gitti. İlk uzatmada 1.20 kala Bynum ile skoru 103-103e getiren Lakers , uzatmanın bitimine saniyeler kala Kobe ile hücumdan yararlanamayınca maç bir kez daha uzatmaya gitti.İkinci uzatmada ise Kobe ve Bynum ile etkili olan Lakers zorlu mücadeleden galip ayrılan taraf oldu. Lakers'ta Andrew Bynum 15/18 isabetle 37 sayı 16 ribaund ile sezonun en yüksek rakamına imza atarken maçında en skorer ismi oldu. Lakers'ta ayrıca Kobe Bryant 34 sayı 9 ribaund 5 asist ile oynadı. Sakatlığı sebebiyle Rudy Gay'den yararlanamayan ev sahibi Memphis cephesinde ise Marreese Speights 25 sayı 7 ribaund 5 asist ile takımının en etkili ismi olurken , Marc Gasol 20 sayı 11 ribaund ve Tony Allen 18 sayıyla oynadı.

Batı konferansında playoff mücadelesi veren Houston Rockets , Batı'nın zirvesindeki Oklahoma'yı deplasmanda yenerek önemli bir galibiyete imzasını attı.Kevin Martin'in oynamadığı maçta bitime 15 saniye kala Courtney Lee'nin 3 sayılık basketiyle galibiyete uzanan konuk Houston'da galibiyet basketini atan Courtney Lee ve Chandler Parsons 21er sayıyla en skorer isim olurken ,Luis Scola'da 18 sayıyla oynadı. Evinde bu sezon 3. mağlubiyetini alan Oklahoma City'de ise Kevin Durant 28 sayı 12 ribaund ile maçın en skoreri olurken , Russell Westbrook 19 sayıyla oynadı.

Son şampiyon Dallas Mavericks üç maçlık mağlubiyet serisine evinde Washington'ı mağlup ederek son verdi.Dallas'ta Alman yıldız Dirk Nowitzki 27 sayı ile maçın en skoreri olurken , kenardan gelen Jason Terry 24 sayı ve Vince Carter ise 14 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan isimler oldular. Üst üste 3. mağlubiyetini alan konuk Washington'da ise Trevor Booker 20 sayı 12 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , John Wall ise 18 sayı 10 asist ile oynadı.

Gecenin bir başka uzatmaya giden maçında Denver Nugget evinde Atlanta'yı geçerek bu sezonki 24. galibiyetini almış oldu.İlk yarıda üstün olan taraf Denver olsa da , Atlanta ikinci yarıdaki oyunuyla rakibini yakalamayı başardı.Bitime 1 saniye kala Hinrich ile çizgiye giden Atlanta , maçı kazanma şansını eline geçirmiş olsa da Hinrich 1/2 atınca maç uzatmaya gitti.Uzatmanın bitimine 1:32 kala 5 sayı geride olan Denver 6-0lık seriyle sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Denver'da Nene 22 sayı 6 ribaund 5 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Ty Lawson 21 sayı 6 ribaund 7 asist ile oynadı. Denver'da ayrıca Danilo Gallinari ve kenardan gelen Al Harrington 19ar sayıyla oynadılar. Konuk Atlanta'da ise Joe Johnson 34 sayıyla maçın en skoreri olurken , Josh Smith ise 33 sayı 13 ribaund 7 asist ile muazzam bir maç çıkarsa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Golden State Warriors üst üste 3. galibiyetini Sacramento Kings deplasmanında aldı. Monta Ellis ve Udoh'u takas ettiği için o isimlerden bu maçta yararlanamayan Warriors yine de rahat bir galibiyet aldı. Golden State'te David Lee , Nate Robinson ve Brandon Rush 17er sayıyla takımlarını galibiyete taşırken , Warriors'ta ayrıca Charles Jenkins 15 sayı ve Klay Thompson ile Dorell Wright ise 14er sayıyla oynadılar. Ev sahibi Sacramento'da ise DeMarcus Cousins 19 sayı 12 ribuand ile maçın en skorer ismi olurken ,Tyreke Evans'ın 16 ve Isaiah Thomas'ın 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Hidayet Türkoğlu : Heat karşısına ilk 5 çıkan ve 37:52 dakika sahada kalan temsilcimiz 1/3 3 sayı 2/5 2 sayı isabetiyle 7 sayı 6 ribaund 5 asist 2 top çalma ve 6 top kaybı ile maçı tamamladı.

Semih Erden : Raptors karşısında süre alamadı.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply