Nba'de heyecan sürüyor. Bu sabaha karşı oynanan 8 maçta alınan sonuçlar şöyle ;

New York Knicks - Philadelphia 76ers : 94-106

Günün daha doğrusu dün akşamın ilk maçında Philadelphia 76ers deplasmanda New York Knicks'i 2 ve 3. çeyrekteki etkili oyunuyla geçerek üst üste 3. galibiyetini aldı ve Atlantik grubundaki liderliğini sürdürdü. konuk Philadelphia'da kenardan gelen Louis Williams 28 sayıyla maçın en skorer ismi olurken , Evan Turner 24 sayı 15 ribaund ile galibiyette büyük rol oynadı.76ers'te ayrıca All-Star forvet Andre Igoudala 19 sayı 7 ribaund 8 asist ile oynadı. Üst üste 5. mağlubiyetini alan ev sahibi New York'ta ise Carmelo Anthony 22 sayıyla takımının en skoreri olurken , Jeremy Lin ise 14 sayı 7 asist 6 top kaybı ile maçı tamamladı.

LA Lakers - Boston Celtics : 97-94

LA Lakers ezeli rakibi Boston Celtics'i Bynum ve Kobe'nin etkili oyunuyla geçerek üst üste 2. galibiyetini aldı.Maça iyi başlamasına rağmen daha sonra farkın kapanmasına engel olamasa da maç sonunda yıldız oyuncularıyla sonuca giden Lakers'ta Kobe Bryant 26 sayı 7 asist ile maçın en skorer ismi olurken , Andrew Bynum ise 20 sayı 14 ribaund ile double double yaptı.Lakers'ta ayrıca Metta World Peace 14 sayı ve Pau Gasol 13 sayı 13 ribaund ile oynadı.İlk 5 oyuncularının tamamı çift hanelerde skor üretse de benchten yalnızca 11 sayılık katkı alan ve sahadan mağlup ayrılan konuk Boston'da ise Rajon Rondo 24 sayı 10 asist ile takımının en skoreri olurken , Ray Allen 17 sayı ,Brandon Bass 15 sayı,Kevin Garnett 14 sayı 11 ribaund ve Paul Pierce ise 13 sayı 9 asistle maçı tamamladı.

Toronto Raptors - Millwaukee Bucks : 99-105

Nba'de Ersan İlyasova fırtınası esmeye devam ediyor. Millwaukee Bucks üst üste 2. galibiyetini deplasmanda Toronto'ya karşı aldı.Rakibini 2. yarıdaki etkili oyunuyla geçen konuk Bucks'ta Milli basketbolcumuz Ersan İlyasova 31 sayı 12 ribaund ile double double yaptı ve maçın en skoreri oldu.Bucks'ta ayrıca Drew Gooden 21 sayı ve kenardan gelen Mike Dunleavy 19 sayıyla oynadı.Üst üste 2. mağlubiyetini alan ev sahibi Toronto'da ise DeMar DeRozan 21 sayıyla takımının en skoreri olurken , Jerryd Bayless 16 sayı 6 asist ile maçı tamamladı.

Orlando Magic - Indiana Pacers : 107-94

Orlando Magic üst üste 2. galibiyetini evinde Indiana karşısında aldı.Daha ilk çeyrekte rakibine üstünlük kuran Magic , bu üstünlüğünü maç sonuna dek korudu ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Nba yönetimi tarafından aldığı ceza sebebiyle Hidayet Türkoğlu'nun oynamadığı Orlando'da Dwight Howard 30 sayı 13 ribaund 5 asist ile galibiyetin mimarı olurken , JJ Redick ise 18 sayı 9 asist ile oynadı. Üst üste 4. mağlubiyetini alan konuk Indiana'da ise Paul George 22 sayı 8 ribaund ile takımının en skoreri olurken , kenardan gelen Tyler Hansbrough 19 ve Danny Granger 18 sayıyla oynadı.

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets : 118-107

Cleveland Cavaliers üst üste 3. galibiyetini Batı konferansında playoff kovalayan Houston karşısında aldı ve Doğu'da 8. sıra için bir adım daha atmış oldular. Son çeyrekteki etkili oyunuyla rakibini geçen Cleveland'ta Antawn Jamison 28 sayı 5 ribaund ile takımının en skoreri olurken , çaylak Kyrie Irving 21 sayı 6 ribaund 5 asist ile oynadı.Cavaliers'te ayrıca kenardan gelen Ramon Sessions 15 sayı 7 asist ile önemli katkı verdi.Konuk Houston'da ise Luis Scola 30 sayı 8 ribaund ile maçın en skoreri olsa da bu Houston için yeterli olmadı. Rockets'ta ayrıca Goran Dragic 20 sayı 8 asist ve kenardan gelen Chase Budinger 16 sayıyla oynadı.

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies : 91-94

Batı konferansında playoff için savaşan iki takımın mücadelesinden galip gelen taraf konuk Memphis oldu.Son 10 maçta 8. galibiyetini alarak bir anda Batı konferansında 4. sıraya yükselen Memphis'te kenardan gelen OJ Mayo 22 sayı 5 ribaund 8 asist ile galibiyetin mimarı olurken , Mike Conley 13 sayı 7 asist ile oynadı. Ev sahibi Denver'da ise Nene 15 sayı 9 ribaund ve kenardan gelen isimler Al Harrington ve Corey Brewer'da yine 15er sayıyla oynadılar.

Sacramento Kings - Atlanta Hawks : 99-106

Atlanta Haws deplasmanda Sacramento'yu geçerek bu sezonki 24. galibiyetini aldı ve playoff yarışını sürdürdü.İkinci yarıdaki etkili oyunuyla rakibini geçen Atlanta'da Josh Smith 28 sayı 6 ribaund ile galibiyetin mimarı olurken , Joe Johnson 21 sayı 6 asist ile oynadı.Atlanta'da ayrıca Jeff Teague 16 sayı 7 asist ile maçı tamamladı.Ev sahibi Sacramento'da ise DeMarcus Cousins 28 sayı 12 ribaund ile double double yaparken , kenardan gelen John Salmons 14 sayıyla oynadı.

LA Clippers - Golden State Warriors : 93-97

Gecenin son maçı bir sürprize sahne oldu. Golden State Warriors deplasmanda LA Clippers'ı yenerek bu sezonki 17.galibiyetini aldı.Konuk Golden State'te Stephen Curry maçın başında sağ ayak bileğinden sakatlanıp maçı tamamlayamadıysa da Monta Ellis 21 sayı 5 ribaund 11 asist ile galibiyetin mimarı oldu. Warriors'ta ayrıca Dorell Wright 20 sayı 5 ribaund ile oynadı. Bu mağlubiyetle Pasifik grubunda zirveyi ezeli rakibi Lakers'a kaptıran Clippers'ta ise Blake Griffin 27 sayı 12 ribaund ile maçın en skoreri olurken , Chris Paul ise 23 sayı 5 asist ile oynadı.Clippers'ta ayrıca Randy Foye 16 sayıyla oynadıysa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Ersan İlyasova :
Toronto deplasmanında yine en iyi oyunlarından biri çıkaran temsilcimiz ilk 5 başladığı ve 44:06 dakika süre aldığı maçta 3/3 3 sayı 8/13 2 sayı ve 6/6 serbest atış isabetiyle 31 sayı ve 2si hücum olmak üzere 12 ribaund ile double double yaptı.Ersan ayrıca istatistiklerine 1 asist ve 2 top çalma ekledi.

Hidayet Türkoğlu : Cezası sebebiyle Indiana karşısında forma giymedi.

Semih Erden : Houston karşısında forma giymedi.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply