Nba'de heyecan sürüyor.Bu sabaha karşı oynanan 10 mücadelede alınan sonuçlar şöyle ;

Philadelphia 76ers - Utah Jazz : 104-91
Charlotte Bobcats - New Jersey Nets : 74-83
Boston Celtics - Portland Trail Blazers : 104-86
Detroit Pistons - Atlanta Hawks : 86-85
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers : 90-96
Minnesota Timberwolves - LA Lakers : 102-105
Millwaukee Bucks - New York Knicks : 119-114
San Antonio Spurs - LA Clippers: 108-120
Denver Nuggets - New Orleans Hornets : 110-97
Sacramento Kings - Dallas Mavericks : 110-97

Gecenin ilk maçında Philadelphia 76ers üst üste 2. galibiyetini Utah karşısında aldı. 2. Yarıdaki etkili oyunuyla sonuca giden ev sahibi ekipte kenardan gelen isimler , Thaddeus Young ve Louis Williams 21er sayıyla galibiyette önemli rol oynarken , Evan Turner 16 sayı 12 ribaund 6 asist ve Jrue Holiday'de yine 16 sayıyla oynadı. Konuk Utah'ta ise Paul Millsap 15 sayı 9 ribaund ile oynarken , Al Jefferson ve Derrick Favors ise 14er sayı kaydetti.

Doğu Konferansı'nın iki zayıf ekibini karşı karşıya getiren maçta New Jersey Nets deplasmanda Charlotte'ı yenerek bu sezonki 14. galibiyetini aldı.İkinci yarıda sağ baldırındaki problem sebebiyle All-Star guard Deron Williams'tan yararlanamayan Nets'te Anthony Morrow 17 sayısının tamamını son çeyrekte üreterek takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Nets'te ayrıca Kris Humphries 20 sayı 15 ribaund ile maçın en skorer ismi oldu.Ev sahibi Charlotte'ta ise Corey Maggette 19 sayı 7 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

Portland'ın düşüşü sürüyor. Son 10 maçta 7. mağlubiyetlerini Boston deplasmanında alan Portland , Batı konferansında da playoff hedefinden uzaklaşıyor. Portland karşısında oldukça rahat bir oyun çıkaran Celtics daha maçın ilk yarısında 35 sayı farka ulaştı. 3. çeyrekte 43ü bulan fark daha sonra Celtics'in rölantiye dönmesiyle olağan seviyelere indi. Bu sezon 21. galibiyetini alan ev sahibi Celtics'te Ray Allen ve Paul Pierce 22şer sayıyla oynarken , kenardan gelen Avery Bradley ise 12 sayıyla oynadı. Portland'ta ise LaMarcus Aldridge 22 sayıyla oynadı.

Detroit Pistons evinde güçlü Atlanta'yı Tayshaun Prince'in bitime 24 saniye kala bulduğu basketle devirdi ve üst üste 2. galibiyetini aldı. Ev sahibi Detroit'te Greg Monroe 20 sayı 7 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Jason Maxiell 19 sayı 12 ribaund ve Tayshaun Prince'de 17 sayıyla oynadı. Üst üste 2. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Atlanta'da ise Josh Smith 21 sayı 7 ribaund 3 asistle takımının ve maçın en skorer ismi olurken , Joe Johnson 18 ve Marvin Williams 16 sayıyla oynadı.

Gecenin sürpriz sonuçlarından bir tanesi Oklahoma'da alındı. Cleveland Cavaliers güçlü rakibi Oklahoma City'i deplasmanda mağlup ederek rakibine bu sezon 9. mağlubiyetini aldırmış oldu.Başabaş geçen maçın son çeyreğinde rakibini geçmeyi başaran Cleveland'ta Antawn Jamison 21 sayı 8 ribaund 3 asist ile takımının en skoreri olurken , Anthony Parker ise 14 sayıyla oynadı.Bu sezon evinde 2. kez mağlup olan Thunder'da ise Kevin Durant 23 sayı 8 ribaund 8 asist ile maçın en skoreri olurken, Russell Westbrook 19 sayıyla oynadı.Thunder'da ayrıca kenardan gelen James Harden'ın 15 sayılık katkısı da mağlubiyeti engelleyemedi.

Üst üste Detroit ve Washington deplasmanlarından mağlubiyetle ayrılan Lakers bu seriye Minnesota deplasmanında son verdi. Son 16 saniyeye 1 sayı geride giren Lakers kalan bölümde Kobe Bryant'ın 4 serbest atış isabetiyle sahadan galip ayrılan taraf oldu.LA Lakers'ta maskeli yıldız Kobe Bryant 34 sayıyla maçın en skoreri olurken , Andrew Bynum 26 sayı 10 ribaund ile oynadı. Lakers'ta ayrıca maçın sonunda yaptığı blokla galibiyeti perçinleyen Pau Gasol ise 12 sayı 11 ribaund ile oynadı. Sırt ağrıları sebebiyle Kevin Love'dan bu maçta yararlanamayan Minnesota'da Nikola Pekovic 25 sayı 13 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , çaylak Derrick Williams 22 sayı 10 ribaund ve bir diğer çaylak Ricky Rubio ise 15 sayı 10 asist ile oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Ersan İlyasova'nın muhteşem performansı sürüyor. Millwaukee Bucks evinde New York Knicks'i mağlup ederek bu sezonki 16. galibiyetini alarak playoff iddiasını sürdürdü. Ev sahibi ekipte temsilcimiz Ersan İlyasova 26 sayı 3 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Brandon Jennings 25 sayı 10 asist ve kenardan gelen Mike Dunleavy'de yine 25 sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Üst üste 4. mağlubiyetini alan konuk New York'ta ise Amar'e Stoudemire 27 sayı 11 ribaund ile maçın en skoreri olurken ,Carmelo Anthony 22 sayı ve Jeremy Lin'de 20 sayı 13 asist ile maçı tamamladı.

Batı konferasının zirvesini yakından ilgilendiren maçta LA Clippers deplasmanda San Antonio Spurs'ü geçerek bu sezonki 23. galibiyetini aldı.Son çeyrekteki etkili oyunuyla sonuca giden konuk Clippers'ta Chris Paul 36 sayı 11 asist ile maçın en skoreri olurken , kenardan gelen Mo Williams ise 7/9 3 sayı isabetiyle ürettiği 33 sayıyla sezonun en yüksek rakamına ulaştı.Clippers'ta ayrıca Blake Griffin ve Randy Foye 15er sayıyla oynadılar. Bu sezon evinde 4. kez mağlup olan ve bu maçta sakatlığı sebebiyle Parker'dan yararlanamayan San Antonio'da ise Manu Ginobili 22 sayıyla takımının en skoreri olurken , Gary Neal 18 ve Tim Duncan 17 sayıyla oynadı.

Denver Nuggets , zayıf rakibi New Orleans'ı 2. yarıdaki etkili oyunuyla geçerek playoff için iddiasını sürdürdü. Bu sezon 23. kez sahadan galibiyetle ayrılan ev sahibi Denver'da Aaron Afflalo 28 sayıyla maçın en skoreri olurken , kenardan gelen Al Harrington 20 sayı 10 ribaund ile double double yaptı.Denver'da ayrıca Nene 12 sayı ve Ty Lawson 11 sayı 10 asist ile maçı tamamladı. Konuk New Orleans'ta ise Lance Thomas 18 sayıyla takımının en skoreri olurken , Jarrett Jack ise 17 sayıyla oynadı.

Gecenin son maçında Sacramento Kings evinde son şampiyon Dallas Mavericks'i mağlup ederek bu sezonki 14. galibiyetini aldı.Tam 7 oyuncunun çift hanelerde skor ürettiği ev sahibi Sacramento'da Tyreke Evans 17 sayı 9 asist ile takımının en skoreri olurken , Marcus Thornton'da yine 17 sayıyla oynadı. Kings'te ayrıca DeMarcus Cousins 15 sayıyla oynadı. Üst üste 2. mağlubiyetini alan konuk Dallas'ta ise kenardan gelen Jason Terry 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken ,Shawn Marion 14 sayı 8 ribaund ve Dirk Nowitzki ise 13 sayı 9 ribaund ile oynadı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Enes Kanter : 76ers karşısında 03:54 dakika süre alan temsilcimiz kullandığı tek şutta isabet sağlayamayınca maçı sayı atamadan ve herhangi bir istatistik üretemeden tamamladı.

Mehmet Okur : Sakatlığı sebebiyle Charlotte karşılaşmasında forma giymedi.

Semih Erden : Oklahoma City deplasmanında forma giymedi.

Ersan İlyasova : New York karşısına ilk 5 çıkan temsilcimiz , sahada kaldığı 35:32 dakika içerisinde 2/3 3 sayı 7/10 2 sayı ve 6/7 serbest atış isabetiyle 26 sayı 3 ribaund 1 top çalma istatistikleri üretti.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply