Turkish Airlines Euroleague'de çeyrek final heyecanı başladı. 4 karşılaşmanın 3ünü ev sahibi ekipler kazanırken , deplasmanda galip gelen tek ekip Siena'yı deviren Olympiakos oldu. İlk maçların ardından alınan sonuçlar şöyle ;

FC Barcelona Regal 1-0 Unics Kazan

Barcelona - Unics Kazan : 78-66





Bu sezon ilk tur ve top 16 turunda oynadığı 16 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet alan ve CSKA Moskova ile ligin en büyük 2 favorisinden biri olan Barcelona çeyrek finallere iyi başladı. Evinde konuk ettiği Kazan'ı zaman zaman zorlansa da geçmeyi başaran Barcelona , İstanbul'da yapılacak Final Four için ilk adımı attı. Barcelona'da Pete Mickael 22 sayı 7 ribaund 2 asist 2 top çalma ile gecenin yıldızı olurken , Erazem Lorbek 15 sayı 5 ribaund 2 asist ile oynadı.Barcelona'da ayrıca Navarro 13 , Ndong ise 12 sayıyla oynadı. Konuk Kazan'da ise Nathan Jawai 15 sayı 7 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Domercant 12 , Veremeenko 11 ve Lyday 10 sayıyla oynadı. Serinin 2. maçı bu akşam 21:45'te oynanacak.

Panathinaikos 1-0 Maccabi Electra

Panathinaikos - Maccabi Electra : 93-73





Çeyrek final serileri içerisinde zorlu mücadelelere sahne olması beklenen bu seride ilk maçta beklenen olmadı ve Panathinaikos evinde ilk maçta rakibini adeta sahadan sildi. OAKA spor salonunda oynanan maçta daha maçın başlama düdüğüyle birlikte üstünlüğü eline alan Pana , bu üstünlüğünü maç boyu sürdürdü ve sahadan 93-73 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. Pana'da kaptan Dimitris Diamantidis 15 sayı 5 ribaund 8 asist 2 top çalma ve 2 blok ile galibiyetin mimarı olurken , Nick Calathes 13 sayı 8 ribaund 3 asist ile oynadı. Pana'da ayrıca David Logan ve Mike Batiste ise 11er sayıyla oynadılar. Konuk Maccabi'de ise Keith Langford 21 sayı 3 ribaund ile maçın en skoreri olurken , Devin Smith ise 17 sayıyla oynadı.
Serinin 2. maçı bu akşam 21:00'de oynanacak.

CSKA Moscow 1-0 Gescrap BB

CSKA Moskova - Gescrap Bilbao : 93-71





Euroleague'in kuşkusuz bu sezonki en büyük favorilerinden CSKA , evinde sezonun sürpriz takımı Bilbao'yu rahat geçerek çeyrek finallere galibiyetle başladı. İlk çeyrekte başa baş giden oyunun ardından 2. çeyrekle beraber ağırlığını koyan CSKA sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. CSKA Moskova'da Nenad Krstic 18 sayı 4 ribaund ile takımının ve maçın en skoreri olurken , Alexey Shved 15 sayı , Jamont Gordon 14 ve Teodosic , Khryapa ile Kirilenko da 11er sayıyla oynadılar. Konuk Bilbao'da ise Vasiliadis 15 sayıyla takımının en skoreri olurken , Alex Mumbru 14 sayıyla oynadı.
Serinin 2. maçı Cuma akşamı 18:15'te oynanacak.

Montepaschi Siena 0-1 Olympiacos

Montepaschi Siena - Olympiakos : 75-82





Gecenin deplasmandan galibiyet çıkaran tek ekibi Siena deplasmanından, son çeyrekteki muhteşem oyunuyla galip ayrılan Olympiakos oldu. İlk 3 çeyrek boyunca Siena'nın üstünlüğüyle geçen maçta son çeyrekte adeta yeniden doğan Olympiakos ilk maçlardaki tek sürprize imzasını atan takım oldu. Olympiakos'te Printezis 20 sayı 2 ribaund 3 asist ile takımının en skoreri olurken , Spanoulis ve Hines ise 15er sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Ev sahibi Siena'da ise David Andersen 28 sayı 7 ribaund ile maçın en skoreri olurken , McCalebb 15 ve Rakocevic 11 sayıyla oynadı.
Serinin 2. maçı Cuma akşamı 21:45'te oynanacak.

MVP , Diamantidis ( PANATHINAIKOS )

Oynanan 4 karşılaşmanın ardından ilk maçların MVP'si Panathinaikos'tan Dimitris Diamantidis oldu. Maccabi karşısında 15 sayı 5 ribaund 8 asist 2 top çalma ve http://www.blogger.com/img/blank.gif2 blok ile takımını galibiyete taşıyan yıldız oyuncu 31 verimlilik puanı ile çeyrek final 1. maçlarının en değerli ismi oldu.




Gecenin En İyi 5 Hareketi




Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply