Premier Lig'in zirvesinde puanlar eşitlendi

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yarışının iki iddialı takımı Manchester United ve Manchester City'nin puanları, 23'üncü hafta maçlarının ardından eşitlendi. City, deplasmanda Everton'a 1-0 mağlup olurken, United ise Stoke City'i 2-0 ile geçti.

Haftaya 2. sırada giren Manchester United, Old Trafford'da Stoke City'i konuk etti. Maçın başından itibaren rakibi karşısında büyük bir baskı kuran Manchester United, Ji Sung Park'ın düşürülmesi ile kazanılan penaltı sonrasında Javier Hernandez'in golüyle 38'inci dakikada 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da Stoke City ceza sahası çevresinde oynan oyunda, Manchester United'ın yakaladığı çok net gol pozisyonları vardı. Bu pozisyonlardan Berbatov'un son vuruşlardaki şanssızlığı sonucunda gol çıkaramayan ManU, 53'te ise Valencia'nın düşürülmesi ile bir kez daha penaltı kazandı. Topun başına geçen Bulgar oyuncu Berbatov, maçın skorunu 2-0'a getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikaları ise Manchester United'ın rahat oyunu ile geçti. Son dakikalara kadar 3. golü arayan ManU, farkı daha fazla artıramadı ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kırmızı Şeytanlar, bu sonucun ardından Premier Lig'de puanını 54'e çıkardı ve ezeli rakibi Manchester City'nin puan kaybı ile liderliğe ortak oldu.

CITY AVANTAJINI KAYBETTİ
Premier Lig'i haftalardır lider olarak sürdüren Manchester City, Everton'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve liderlikteki puan avantajını kaybetti.

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin 60'ıncı dakikasında Darron Gibson'un golüyle 1-0 öne geçen ev sahibi Everton, maç sonuna kadar bu üstünlüğünü korumayı başardı ve sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla Everton, ligde puanını 29'a çıkarırken, lider Manchester City ise 54 puanda kaldı ve United'ın zirveye ortak olmasını engelleyemedi.

Leave a Reply