Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 10 mücadele ile devam etti. Alınan sonuçlar şöyle ;

Philadelphia 76ers - LA Lakers : 95-90
Washington Wizards - Toronto Raptors : 111-108
Orlando Magic - LA Clippers : 102-107
New Jersey Nets - Chicago Bulls : 87-108
New York Knicks - Utah Jazz : 99-88
Atlanta Hawks - Phoneix Suns : 90-99
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs : 84-89
New Orleans Hornets - Sacramento Kings : 92-100
Denver Nuggets - Houston Rockets : 90-99
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder : 107-111

Gecenin ilk maçında Doğu Konferansı'nın zirvesini kovalayan 76ers evinde Lakers'ı konuk etti.Zorlu mücadeleden galip ayrılan taraf ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Philadelphia oldu.Bu galibiyetle 25. maçında 18. galibiyetini alan ev sahibi Philadelphia'da kenardan gelerek 24 sayı üreten Louis Williams takımının en skoreri olurken , Jrue Holiday 13 sayı 6 asist ve Andre Igoudala 12 sayı 4 ribaund 5 asist ile oynadı.Lakers'ta ise Kobe Bryant 28 sayı 5 ribaund 6 asist ile maçın en skorer ismi olurken , Andrew Bynum 20 sayı 20 ribaund ve Pau Gasol'de 16 sayı 11 ribaund ile mücadele etse de bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Ligin iki zayıf takımını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf uzatmalar sonunda Washington oldu. Bu sezon 5. kez sahadan galibiyetle ayrılan Washington'da John Wall 31 sayı 5 ribaund 7 asist , Nick Young 29 sayı 5 ribaund ile galibiyetin mimarları olurken Wizards'ta ayrıca Trevor Booker 19 sayı ile oynadı. İkinci yarıda maça ortak olup uzatmaya götürmesine rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılan Toronto'da ise Jerryd Bayless ve kenardan gelen Linas Kleiza 30ar sayı ile oynadılar.

Depresyon modundan biraz olsun çıkmış görünen Orlando evinde ligin güçlü ekiplerinden LA Clippers'ı konuk etti. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan maçta LA Clippers rakibini uzatmalar sonunda geçerek bu sezonki 15. galibiyetini aldı. LA Clippers'ta Chris Paul 29 sayı 7 ribaund 8 asist ile galibiyetin baş mimarı olurken , Blake Griffin 18 sayı 10 ribaund , Chauncey Billups'ta 18 sayı ile mücadele ettiler. Orlando'da ise Dwight Howard 33 sayı 14 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , Jason Richardson 20 sayı , Jameer Nelson ise 15 sayı 12 asist ile oynamasına karşın mağlubiyete engel olamadılar.

Doğu'nun zirvesindeki Chicago Bulls kazanmaya devam ediyor. Derrick Rose'dan bel spazmı yüzünden sadece 10 dakika yararlanabilen Bulls, üst üste 3. galibiyetini New Jersey deplasmanında aldı. Bulls'ta Carlos Boozer 24 sayı 6 ribaund 5 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Luol Deng 19 sayı ile oynadı. Bulls'ta ayrıca kenardan gelen CJ Watson 14 sayı 7 ribaund 11 asistlik performansı ile Rose'u aratmadı. New Jersey'de ise Deron Williams 25 sayı 5 asist ile maçın en skorer ismi olsa da takımının farklı mağlubiyetine engel olamadı.

Son günlerde skor olarak olmasa da oyun olarak daha iyi bir görüntü çizen New York'un bu geceki konuğu Utah Jazz oldu.Mike Bibby ve Amar'e Stoudemire'dan yoksun New York Jeremy Lin'in bir kez daha yıldızlaştığı maçta gülen taraf ev sahibi New York oldu. Jeremy Lin 28 sayı 8 asist ile gecenin kahramanı olurken , kenardan gelen Steve Novak ise 19 sayı ile oynadı. New York'ta ayrıca Carmelo Anthony sağ kasığındaki problem nedeniyle ilk çeyrekte maçı bırakmak zorunda kaldı. Konuk Utah'ta ise Al Jefferson 22 sayı ile takımının en skorer ismi olurken , Raja Bell 15 , Gordon Hayward 14 ve Paul Millsap 9 sayı 13 ribaund ile oynadı.

Son iki maçını kaybeden Hawks evinde Phoneix ile karşılaştı. Phoenix Suns üst üste 2. galibiyetini Atlanta karşısında alırken Suns'ta Steve Nash 24 sayı 11 asist ile takımının en etkili ismi olurken , Channing Frye 19 sayı 9 ribaund , Jared Dudley ile kenardan gelen Michael Redd ise 10ar sayı ile oynadılar. Ev sahibi Atlanta'da ise Josh Smith 18 sayı 5 ribaund , Joe Johnson 17 sayı ve kenardan gelen Willie Green 14 sayı ile oynadı.

Son Boston maçında varlık gösteremeyen Grizzlies evinde güçlü San Antonio ile karşılaştı. San Antonio Spurs ilk yarısını farklı önde kapadığı maçta 3. çeyrekte yakalansa da son çeyrekte rakibini 11 sayıda tutarak maçı kazanmayı bildi. Konuk San Antonio'da Tony Parker 21 sayı 7 asist ile takımını sırtlayan isim olurken , Tim Duncan 19 sayı 17 ribaund ile double double yaptı.Üst üste 3. mağlubiyetini alan ev sahibi Memphis'te ise Marc Gasol 22 sayı 9 ribaund , Mike Conley 19 sayı 6 ribaund 8 asist ve Rudy Gay 18 sayı 8 ribaundluk performanslar gösterselerde galibiyet için yeterli olmadı.

Batı Konferansı'nın iki iddiasız takımını karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf konuk Sacramento oldu.Son çeyrekteki etkili oyunuyla bu sezonki 9. galibiyetini alan Sacramento'da DeMarcus Cousins 28 sayı 19 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken , Kings'te ayrıca Tyreke Evans 20 sayı ve kenardan gelen Isaiah Thomas 17 sayı 5 ribaund 6 asist ile önemli katkı yaptılar. Ev sahibi Hornets'te ise Greivis Vasques 20 sayı 9 asist , Okafor 19 sayı 7 ribaund , Marco Belinelli ise 18 sayı ile oynadı.

Batı Konferansı'nın iddialı takımlarından Denver , üst üste kaybettiği iki maçın ardından evinde Houston'ı konuk etti.Houston Rockets deplasmanda rakibini geçerek bu sezon 14. galibiyetini aldı. Konuk ekipte Luis Scola 25 sayı 8 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , Kyle Lowry 20 sayı 6 asist ve kenardan gelen Chase Budinger 16 sayı 5 ribaund ile mücadele etti. Ev sahibi Denver'da ise Danilo Gallinari ve Rudy Fernandez 14er sayıyla en skorer isim olurken , Ty Lawson 13 , Al Harrington 12 sayı 15 ribaund ile oynadı.

Gecenin son maçında ligin en az mağlubiyet alan takımı Thunder , zorlu Portland deplasmanındaydı. Baştan sona çekişmeli geçen maçta Thunder rakibini uzatmalar sonunda geçmeyi başardı. Bu galibiyetle bu sezonki 19. galibiyetini alan konuk Thunder'da süper yıldız Kevin Durant 33 sayı 7 ribaund 5 asist ile galibiyetin mimarı olurken, Russell Westbrook 28 sayı 11 ribaund 8 asist ile Durant'in en büyük yardımcısı oldu. Thunder'da ayrıca kenardan gelen James Harden 19 sayı üretirken , Serge Ibaka ise 12 sayı 13 ribaund 4 blok ile pota altında yine devleşti. Ev sahibi Portland'ta ise LaMarcus Aldridge 39 sayı 6 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken , Wesley Matthews 18 sayı , Jamal Crawford 17 ve kenardan gelen Batum ise 13 sayı ile oynadı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Hidayet Türkoğlu : Magic'in evinde Clippers'a mağlup olduğu maça ilk 5 çıkarak 25:05 dakika süre alan Hidayet ,0/4 3 sayı 0/6 saha içi isabeti ile sayı üretemezken maçı 2 ribaund 4 asist ile tamamladı.

Ömer Aşık : Nets deplasmanında kenardan gelerek 14:56 dakika süre alan Ömer Aşık ,1/3 saha içi 0/1 serbest atış isabeti ile 2 sayı 6 ribaund 1 top çalma ile geceyi tamamladı.

Mehmet Okur : Sakatlığı sebebiyle Bulls karşısında forma giymedi.

Enes Kanter : Madison Square Garden'da kenardan gelerek 12:17 dakika sahada kalan Enes Kanter , şut kullanmadığı maçı 1 ribaund 1 top çalma ile tamamladı.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply