Nba'de heyecan All-Star arasının ardından bu sabaha karşı oynanan 9 mücadele ile sürdü. Gecede alınan sonuçlar şöyle ;

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics : 83-86
Indiana Pacers - Golden State Warriors : 102-78
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers : 68-97
Chicago Bulls - New Orleans Hornets : 99-95
Millwaukee Bucks - Washington Wizards : 119-118
Houston Rockets - Toronto Raptors : 88-85
Dallas Mavericks - New Jersey Nets : 92-93
Sacramento Kings - Utah Jazz : 103-96
LA Clippers - Minnesota Timberwolves :97-109

Gecenin ilk maçında Boston Celtics deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı yenerek 6 maç aradan sonra ilk galibiyetini almış oldu. Maça iyi başlayan Celtics , 2. ve 3. çeyreklerde rakibine yakalansa da maçın sonunda Ray Allen'ın serbest atışlarıyla maçı kazanmasını bildi.Konuk Celtics'te Ray Allen 22 sayı ile maçın en skorer ismi olurken , Kevin Garnett 18 sayı 8 ribaund , Paul Pierce ve Brandon Bass ise 12şer sayı ile oynadılar. Üst üste 2. mağlubiyetini alan ev sahibi Cavaliers'te ise çaylak Irving 24 sayı 4 ribaund 3 asist ile maçın en skorer ismi olurken , kenardan gelen Sessions ve Thompson 13er sayı ile katkı verseler de bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Indiana Pacers evinde konuk ettiği Golden State'i baştan sona üstün bir oyunla geçerek üst üste 5. galibiyetini aldı.Bu galibiyetle bu sezonki 22. galibiyetini alan ve tam 6 oyuncunun çift hanelerde skor ürettiği ev sahibi ekipte Danny Granger 25 sayı ile maçın en skorer ismi olurken ,kenardan gelen Tyler Hansbrough ise 15 sayı 9 ribaund ile oynadı.Konuk Golden State'te ise Monta Ellis ve kenardan gelen Brandon Rush 14er sayıyla oynadılar.

Philadelphia 76ers 5 maç aranın ardından ilk galibiyetini deplasmanda Detroit karşısında aldı ve bu sezonki 21. galibiyetine imza atmış oldu. Rakibini farklı geçen konuk Philadelphia'da Thaddeus Young kenardan gelerek 20 sayı 8 ribaundla takımının en skorer ismi olurken , yine kenardan gelen Louis Williams 13 sayı 7 asist ile bir başka etkili isim oldu.Bu sezon ilk kez All-Star olan Andre Igoudala ise 12 sayı 5 ribaud 6 asist ile oynadı.Üst üste 3. mağlubiyetini alan ev sahibi Detroit'te ise Greg Monroe 20 sayı 8 ribaund 3 asist ile takımının en etkili ismi olurken , Rodney Stuckey ise maçı 17 sayı ile tamamladı.

Chicago Bulls evinde kabus gördüğü maçta New Orleans'ı zor da olsa geçerek üst üste 3. bu sezonki 28. galibiyetini aldı. Maçın son 5 dakikasına 9 sayı önde girmesine karşın son 1.26 dakikaya 4 sayı geride giren Bulls yıldız oyuncusu Rose'un etkili oyunuyla maçın sonunda yakaladığı 8-0 lık seri ile maçı kazanmasını bildi. Ev sahibi ekipte MVP Derrick Rose 12si son çeyrekte olmak üzere 32 sayı 9 asist ile galibiyetin baş mimarı olurken ,Joakim Noah 15 sayı 16 ribaund , Luol Deng 14 sayı 11 ribaund ve Carlos Boozer 14 sayı 7 ribaund ile oynadılar. Konuk New Orleans'ta ise tam 6 oyuncu çift hanelerde skor üretirken Chris Kaman 17 sayı 11 ribaund ile en etkili isim olurken , Trevor Ariza ise 16 sayı 8 ribaund 4 asist ile maçı tamamladı.

Millwaukee Bucks bu sezonki 14. galibiyetini evinde Washington'ı geçerek aldı.Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede son 6 saniyeye geriden giren Bucks'ı galibiyete taşıyan isim Ersan İlyasova oldu. Bitime 2 saniye kala Jennings'in kaçan şutunu tipleyen yıldızımız maçı Bucks'a kazandıran isim oldu.Ev sahibi Bucks'ta kenardan gelen Mike Dunleavy 28 sayıyla maçın en skorer ismi olurken , Drew Gooden 15 sayı 10 ribaund ile oynadı.6 oyuncunun çift hanelerde skor ürettiği Washington'da ise Trevor Booker 20 sayı 11 ribaund ile takımının en skorer ismi olurken , John Wall 19 sayı 5 ribaund 15 asist , kenardan gelen Jordan Crawford ise yine 19 sayıyla oynadıysalar da galibiyet için yeterli olmadı.

Batı konferansında playoff savaşı veren Houston Rockets üst üste 4. galibiyetini Toronto karşısında alarak playoff iddiasını sürdürdü. Maçta bir ara farkı çift hanelere taşıyan Houston maçın sonunda kabus görür gibi olsa da sahadan galibiyetle ayrılmayı bildi.Ev sahibi ekipte Kyle Lowry 26 sayı 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken , Luis Scola 15 sayı 10 ribaund ile double double yaptı.Konuk Toronto'da ise DeMar DeRozan 17 sayı ile takımının en skorer ismi olurken James Johnson 16 sayı 8 ribaund ile maçı tamamladı.

Son şampiyon Dallas Mavericks üst üste 2. mağlubiyetini evinde konuk ettiği New Jersey'e karşı alarak bu sezon 35. maçında 14. mağlubiyetini aldı. Bu sezon 11. galibiyetini bu zorlu deplasmanda alan New Jersey'de bitime 42 saniye kala serbest atışlarıyla takımına galibiyeti getiren isim 38 sayı 6 ribaund ile Brook Lopez oldu.Nets'te ayrıca kenardan gelen Anthony Morrow 15 sayıyla oynarken , Deron Williams 12 sayı 12 asist ile double double yaptı. Ev sahibi ekipte ise Dirk Nowitzki 24 sayı 10 ribaund ile takımının en skorer ismi olurken , Brendan Haywood 18 sayı 10 ribaund ile sezonun en yüksek sayısına ulaştı.

Utah Jazz kaybetmeye devam ediyor. Üst üste 4. mağlubiyetlerini deplasmanda Kings karşısında alan Jazz playoff hedefinden de giderek uzaklaşıyor. Üst üste 2. galibiyetini alan Kings'te DeMarcus Cousins 22 sayı 18 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken , Marcus Thornton 21 sayıyla önemli katkı yaptı. Kings'te ayrıca Isaiah Thomas 18 sayı 8 asist ile oynadı. Konuk Utah'ta ise Devin Harris 18 sayı 7 asist ile takımının en skoreri olurken , Josh Howard 15 sayı 7 ribaund ve kenardan gelen CJ Miles 13 sayı ile oynadı.

Minnesota Timberwolves'ın harika sezonu sürüyor. LA Clippers'ı deplasmanda bir kez daha yenen Minnesota bu sezon yeniden %50 galibiyet yüzdesini geçerken üst üste 2. galibiyetini de almış oldu.Son çeyrekteki etkili oyunuyla rakibini geçen Minnesota'da ise kenardan gelen Derrick Williams ve Michael Beasley 27şer sayı 5er ribaund ile galibiyetin mimarları olurken , çaylak Derrick Williams kariyer sayı rekorunu kırmış oldu.Minnesota'da ayrıca Pekovic 12 , Webster 11 ve Love 10 sayıyla oynadı. Bu sezonki 12. mağlubiyetini alan Clippers'ta ise Blake Griffin 30 sayı 7 ribaund 4 asist ile maçın en skorer ismi olurken , Chris Paul 27 sayı 4 ribaund 6 asist ile oynadı. Clippers'ta ayrıca DeAndre Jordan 14 sayı 14 ribaund ile double double yapsa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Semih Erden :
Takımı Cavaliers evinde Celtics'e mağlup olurken maça ilk 5 başlayıp 20:07 dakika süre alan temsilcimiz mücadeleyi 2/2 saha içi 0/2 serbest atış isabetiyle 4 sayı 6 ribaund 2 asist 1 blok ile tamamladı.

Ömer Aşık : Bulls evinde Hornets'i geçerken kenardan gelerek 8:58 dakika süre alan Ömer Aşık mücadeleyi 1/1 saha içi 1/1 serbest atış isabetiyle 3 sayı 3 ribaund 1 blok ile tamamladı.

Ersan İlyasova : Son haftaların formda ismi Ersan , Washington karşısında da yükselen performansını sürdürdü. Takımına maçı kazandıran basketi atan temsilcimiz son 10 maçta 9. kez çift hanelerde skor üretirken yine son 10 maçta 6. kez double double yapmış oldu.Wizards karşısında sahaya ilk 5 çıkan temsilcimiz 27:11 dakika sahada kalırken 5/9 saha içi 1/2 3 sayı 2/2 serbest atış isabetiyle 13 sayı 11 ribaund 1 asist ile maçı tamamladı.

Mehmet Okur : Sakatlığı sebebiyle Dallas karşısında forma giymedi.

Enes Kanter : Jazz deplasmanda Kings'e boyun eğerken kenardan gelerek 17:18 dakika süre alan Enes mücadeleyi 1/3 saha içi 2/4 serbest atış isabetiyle 4 sayı 6 ribaund 1 asist ile tamamladı.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply