Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 3 mücadele ile sürdü. Gecede alınan sonuçlar şöyle ;

Indiana Pacers - New Jersey Nets : 93-88
Chicago Bulls - Boston Celtics : 89-80
Portland Trail Blazers - LA Clippers : 71-74

Indiana Pacers 5 maçlık mağlubiyet serisine evinde karşılaştığı New Jersey Nets'i yenerek son verdi.Üst üste aldığı mağlubiyetlerle Doğu Konferansı'nda zirveden uzaklaşan Pacers , bu galibiyetle bu sezonki 18. galibiyetini aldı. Maça konuk New Jersey iyi başlasa da kalan bölümde ev sahibi ekip maça ağırlığını koydu ve galibiyete uzandı. Ev sahibi Indiana'da Cleveland maçının ardından tekrar sahalara dönen Danny Granger 32 sayı 5 ribaund ile takımının en skorer ismi olup galibiyette önemli rol oynadı. Pacers'ta ayrıca David West 16 sayı ve Roy Hibbert 13 sayı 11 ribaund ile double double yaptı. Konuk New Jersey'de ise Deron Williams 29 sayı 6 ribaund 4 asist ile takımının en skorer ismi olurken , Kris Humphries 24 sayı 10 ribaund ile oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

Chicago Bulls Rose'dan yoksun üst üste 2. galibiyetini Boston Celtics'e karşı aldı.Maça Boston Celtics iyi başlasa da 2. çeyrekte 26-11 lik seri yakalayan Chicago soyunma odasına önde giden taraf oldu. 3. çeyrekte yeniden toparlanan Celtics son çeyreğe girilirken farkı 1 sayıya kadar indirdi.Lakin son çeyrekte Chicago Luol Deng ile birlikte tekrar atağa geçti ve sahadan galibiyetle ayrıldı. 4 oyuncunun çift hanelerde skor üretip 3 oyuncunun double double yaptığı Chicago'da Luol Deng 13ü son çeyrekte olmak üzere 23 sayı 4 ribaund 10 asist ile galibiyette büyük pay sahibi olurken , Carlos Boozer 23 sayı 15 ribaund 5 asist ve Joakim Noah 15 sayı 16 ribaund ile galibiyette rol oynayan diğer oyuncular oldular. Bu mağlubiyetle üst üste 2. mağlubiyetini alan konuk Celtics'te ise Kevin Garnett 18 sayı 10 ribaund ile takımının en skoreri olurken , Rajon Rondo 17 sayı 7 ribaund 8 asist , Paul Pierce ise 14 sayıyla maçı tamamladı.

Gecenin son maçında LA Clippers deplasmanda Portland'ı son çeyrekteki etkili oyunuyla geçerek üst üste 2. bu sezonki 19. galibiyetini aldı. Skor olarak oldukça kısır geçen maçı kazanan konuk LA Clippers'ta Blake Griffin 21 sayı 14 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken , kenardan gelen Mo Williams 17 sayı 6 ribaund ile oynadı.Clippers'ta ayrıca Chris Paul 13 sayı 6 ribaund 3 asist ile çift hanelere çıkan son Clippers oyuncusu oldu. Maça Aldridge'dan yoksun çıkan maçın son anlarında Matthews ile 3 sayılık atıştan yararlanamayan ve maçı kaybeden Portland'ta ise Nicolas Batum 19 sayı 6 ribaund ve kenardan gelen Jamal Crawford 19 sayı ile Portland'ın en skorer isimleri olurken , Wesley Matthews ise 16 sayıyla maçı tamamladı.

Bizimkiler ne yaptı ?

Mehmet Okur : Pacers deplasmanında sakatlığı sebebiyle forma giymedi.

Ömer Aşık : Takımı Bulls evinde Celtics'i geçerken kenardan gelerek 07:49 dakika süre alan Ömer Aşık mücadeleyi , 0/1 saha içi 1/2 serbest atış isabetiyle 1 sayı ve 4ü hücum 5 ribaund ile tamamladı.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply