Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 9 mücadele ile sürdü alınan sonuçlar şöyle ;

Toronto Raptors - New York Knicks : 87-90
Indiana Pacers - Miami Heat : 90-105
Detroit Piston - San Antonio Spurs : 95-99
Chicago Bulls - Sacramento Kings : 121-115
Memphis Grizzlies - Houston Rockets : 93-83
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz : 111-85
Denver Nuggets - Phoneix Suns : 109-92
Portland Trail Blazers - Washington Wizards : 109-124
LA Lakers - Atlanta Hawks : 86-78


Gecenin ilk maçında New York Knicks , Toronto'ya konuk oldu.Amar'e Stoudemire'nin tekrar sahalara döndüğü maçta Toronto'yu son günlerde adını en çok duyduğumuz Jeremy Lin'in bitime 0.9 saniye kala bulduğu 3 sayılık basket ile geçerek üst üste 6. galibiyetini aldı. Maça kötü başlasa da son çeyrekte 24-12 lik bir skor yakalayarak galibiyete uzanan New York'ta takımının son 6 sayısını atan Jeremy Lin 27 sayı 11 asist ile gecenin kahramanı olurken, Amar'e Stoudemire 21 sayı 9 ribaund ile Lin'in en büyük yardımcısı oldu.Önceki akşam Kobe'ye bu akşamda Lin'e engel olamayarak sahadan mağlubiyetle ayrılan Toronto'da ise Jose Calderon 25 sayı 7 ribaund 9 asist ile takımının en etkili ismi olsa da mağlubiyeti engelleyemedi.



Yeni sezonda şampiyonluk için en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Miami Heat kazanmaya devam ediyor. Üst üste 4. galibiyetlerini zorlu Indiana deplasmanında alan Heat bu sezonki 23. galibiyetini almış oldu.Miami'de LeBron James 23 sayı 9 ribaund 7 asist ile maçın en skorer ismi olurken kenardan gelen çaylak Norris Cole 20 sayı oynadı.Heat'te ayrıca Dwyane Wade 16 sayı 6 ribaund 3 asist ile oynadı. Ev sahibi Indiana'da ise tam 6 oyuncu çift hanelerde skor üretirken David West 14 sayı ile takımının en skorer ismi olurken Danny Granger ilk çeyrekte bileğini burkarak maçı erken bırakmak zorunda kaldı.



San Antonio Spurs üst üste 8. bu sezonki 20. galibiyetini Detroit deplasmanında aldı.İlk 3 çeyrekte oldukça rahat bir oyun sergileyen Spurs son çeyrekte Detroit'in geri dönüşüne engel olamasa da Detroit maçı kazanacak hamleyi yapamayınca , sahadan galibiyetle ayrılan taraf Spurs oldu.Spurs'te Tim Duncan 18 sayı 13 ribaund ile takımının en skorer ismi olurken ,Tony Parker ise 8i maçın son 2 dakikasında olmak üzere 14 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı.Spurs'te ayrıca Manu Ginobili ve Richard Jefferson 13er sayı ile oynadılar. Ev sahibi Detroit'te ise Rodney Stuckey 23 sayı 8 asist ile maçın en skorer ismi olurken , çaylak Brandon Knight 16 sayı ile oynadı.



Derrick Rose ve Rip Hamilton'dan yoksun Chicago Bulls evinde Sacramento'yu mağlup ederek bu sezonki 24. galibiyetini aldı. Ev sahibi Chicago'da Luol Deng 23 sayı 7 ribaund 11 asist, Noah 22 sayı 11 ribaund 3 asist galibiyetin baş mimarları olurken ,Bulls'ta ayrıca wkenardan gelen Korver 18 sayı ve Boozer ise 16 sayı 5 ribaund ile oynadı.Konuk Sacramento'da ise DeMarcus Cousins 28 sayı 17 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken , Tyreke Evans 27 sayı 8 ribaund 8 asist ve Marcus Thornton ise 23 sayı ile oynasalar da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.



Memphis Grizzlies evinde Houston'ı geçerek bu sezonki 15. galibiyetini alarak playoff iddiasını sürdürdü. Rakibini ilk yarıdaki etkili oyunuyla geçen Memphis'te Mike Conley 21 sayı ile takımının en skorer ismi olurken , Rudy Gay 20 sayı 8 ribaund ile oynadı. Grizzlies'te ayrıca Marc Gasol 18 sayı 7 ribaund ile maçı tamamladı.Konuk Houston'da ise Kyle Lowry 24 sayı 6 asist ile maçın en skorer ismi olurken , kenardan gelen Courtney Lee 13 sayı ile oynadı.



Nba'in en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı olan Oklahoma City evinde Utah'ı yenerek bu sezon 28. maçında 22. galibiyetini aldı.Oldukça rahat bir şekilde galibiyete uzanan ev sahibi ekipte kenardan gelen James Harden 22 sayı 4 ribaund 5 asist ile takımının en skoreri olurken , Kevin Durant 21 sayı 6 ribaund ile oynadı. Thunder'da ayrıca Serge Ibaka 16 sayı 10 ribaund 6 blok ile pota altında yine etkili bir performans sergilerken , Westbrook'ta karşılaşmayı 16 sayı ile tamamladı.Sezon başına göre oldukça kötü bir grafik çizen konuk Utah'ta ise Al Jefferson 15 sayı ile en skorer isim oldu.



Batı Konferansı'nda üst sıraları kovalayan Denver Nuggets evinde Phoneix'i geçerek bu sezon 29. maçında 17. galibiyetini aldı. Gallinari'den yoksun çıktığı maçtan galibiyetle ayrılan Denver'da Aaron Afflalo 20 sayı ile en skorer isim olurken ,Ty Lawson 17 , Chris Andersen 16 sayı ile oynadı. Konuk ekip Phoneix'te ise Markieff Morris kenardan gelerek attığı 21 sayı ile takımının en skoreri olurken , Michael Redd 20 sayı ile oynadı.



Günün en büyük sürprizi Portland'ta yaşandı. Ligin zayıf ekiplerinden Washington Wizards deplasmanda Portland Trail Blazers'ı yenerek bu sezonki 7. galibiyetini aldı.Baştan sonra üstün bir oyunla rakibini geçen Washington'da Nick Young 35 sayı ile maçın en skoreri olurken , John Wall ise 29 sayı 9 asist ile galibiyetin bir diğer mimarı oldu.Konuk Wizards'ta ayrıca kenardan gelen Jordan Crawford 21 sayı ile önemli katkı verdi.Henüz maçın başında LaMarcus Aldridge'ın bileğini burkmasıyla sarsılan Portland'ta Nicolas Batum 33 sayı ile kariyer sayı rekorunu yinelerken , Gerald Wallace 25 sayı 8 asist ,kenardan gelen Wesley Matthews ise 15 sayı ile oynadı.



Gecenin son maçında LA Lakers evinde Atlanta'yı geçerek üst üste 2. galibiyetini aldı. Kobe Bryant'ın düşük yüzdeyle 10 sayıda kaldığı Lakers'ta Pau Gasol 20 sayı 13 ribaund ve Andrew Bynum 15 sayı 15 ribaund pota altında etkili olup maçında kazanılmasında önemli rol oynadılar.Bu sezon 11. mağlubiyetini alan konuk Atlanta'da ise Jeff Teague 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken ,Josh Smith ve Joe Johnson 15er sayı ile oynadılar.




Bizimkiler ne yaptı ?

Ömer Aşık :
Bulls'un evinde Kings'i yendiği maçta kenardan gelerek 11:38 dakika süre alan temsilcimiz karşılaşmayı 1/2 saha içi isabeti il 2 sayı 7 ribaund 2 asist ile tamamladı.

Enes Kanter : Takımı Jazz'ın deplasmanda Oklahoma'ya mağlup olduğu maçta kenardan gelerek 20:04 dakika süre alan Enes , 3/7 saha içi 1/1 serbest atış isabeti ile 7 sayı 6 ribaund ile maçı tamamladı.

Twitter/hmzsnmz_

Leave a Reply