Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 7 mücadele ile sürdü , alınan sonuçlar şöyle ;

Atlanta Hawks - Toronto Raptors : 100-77
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics : 90-93

Indiana Pacers - New Jersey Nets : 106-99

New York Knicks - Detroit Pistons : 113-86

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets : 100-97

LA Lakers - Charlotte Bobcats : 106-73

Golden State Warriors - Sacramento Kings : 93-90


Gecenin ilk maçında Atlanta Hawks üst üste 3. bu sezon 16. galibiyetini evinde Toronto karşısında aldı. Daha ilk yarıdan farkı açarak rahat bir galibiyet alan Atlanta'da Joe Johnson bu sezon 27 Ocak'taki Detroit maçından sonra ikinci kez 30 sayı ile oynadı ve galibiyetin mimarı oldu. Atlanta'da ayrıca kenardan gelen Tracy McGrady 15 sayı, Jeff Teague , Zaza Pachulia ve Marvin Williams ise 10ar sayı ile oynadı.Bargnani'den yoksun maça çıkan konuk Toronto'da ise Jerryd Bayless 14 sayı ile oynadı.

Boston Celtics önceki gece evinde mağlup olduğu Cleveland'ı deplasmanda , son çeyrekte maçı krize sokmalarına rağmen yenerek bu sezonki 10.galibiyetini aldı.İlk üç çeyrek oldukça rahat geçen maçta son çeyreğe 18 sayı farkla önde girmesine rağmen maçı 3 sayıyla kazanabilen Boston'da Paul Pierce 20 sayı 4 ribaund 6 asist ile takımının en skorer ismi olurken , Kevin Garnett ve Brandon Bass 13er sayı ile oynadılar. Ev sahibi Cleveland'ta ise Kyrie Irving 21 sayı 6 asist , Anderson Varejao'da 20 sayı 20 ribaund ile oynadıysalar da mağlubiyeti engelleyemediler.

Indiana Pacers üst üste 2. galibiyetini evinde konuk ettiği New Jersey karşısında aldı.İlk yarısı başabaş geçen mücadelede 3. çeyrekte ev sahibi ekip farkı çift hanelere çıkarsa New Jersey oyundan hiç kopmadı ama daha az hata yapan Indiana sahadan galip ayrılan taraf oldu. Ev sahibi ekipte Paul George 24 sayı ile takımının en skorer ismi olurken , Danny Granger 21 sayı 7 ribaund 5 asist , Roy Hibbert ise 18 sayı 14 ribaund ile oynadı. Konuk New Jersey'de ise Deron Williams 34 sayı 7 asist ile maçın en skoreri olurken , Anthony Morrow'da 28 sayı ile mücadeleyi tamamladı.

Carmelo Anthony'nin tekrar takıma katıldığı maçta New York Knicks , Detroit'i geçerek bu sezonki 8. galibiyetini aldı.Knicks'te Carmelo Anthony 25 sayı 6 asist ile en skorer isim olurken ,Landry Fields 18 , Tyson Chandler 17 sayı 8 ribaund ve Amar'e Stoudemire'da 15 sayı ile oynadı.Konuk Detroit'te ise kenardan gelen Jerebko şu kaçırmadığı maçta 15 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Batı konferansının iki iddialı takımının karşı karşıya geldiği maçta Memphis Grizzlies , rakibi Denver'ı uzatmalar sonunda yenerek bu sezonki 10.galibiyetini aldı. Son 33 saniyeye 89-89 eşitlikle girilirken 10 saniye kala Al Harrington'ın basketi ile Denver önde girse de , bitime 5 saniye kala Tony Allen'ın smaç basketi ile maç uzatmaya gitti. Ev sahibi Memphis'te Rudy Gay ve Marc Gasol 20şer sayı 13er ribaund ile oynadılar.Grizzlies'te ayrıca kenardan gelen OJ Mayo 18 sayı ve maçı uzatmaya götüren basketi atan Tony Allen ise 17 sayı ile oynadı. Konuk Denver'da ise kenardan gelen Al Harrington 23 sayı 10 ribaund , yine kenardan gelen Andre Miller 20 sayı 6 ribaund 6 asist ile Denver'ı sürükleyen isimler olduysalar da galibiyet için bu performanslar yeterli olmadı.

LA Lakers evinde Charlotte'ı oldukça rahat bir oyunun ardından geçerek bu sezon 22. maçında 13. galibiyetini aldı. Maçta tüm Lakers oyuncuları süre aldı ve tamamı skor üretmeyi başardı.Lakers'ta en skorer isim 24 sayı ile Kobe Bryant olurken , Andrew Bynum 20 sayı 11 ribaund ile double double yaptı. Lakers'ta ayrıca kenardan gelen Troy Murphy ve Andrew Goudelock 12şer sayı ile oynadılar. Konuk Charlotte'ta ise Gerald Henderson ise 14 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Gecenin son maçında Golden State Warriors evinde Sacramento'yu geçerek bu sezon 7. galibiyetini aldı. Baştan sona çekişmeli geçen maçta, konuk Sacramento bitime 2.8 saniye kala Thomas'ın 3lüğü ile farkı 1 sayıya indirse de Golden State Rush'ın serbest atışları ile maçı kazanmayı bildi. Golden State'te kenardan gelen Brandon Rush 20 sayı ile takımının en skoreri olurken , David Lee ve Dorell Wright 15er sayı ile oynadılar. Konuk Sacramento'da ise Tyreke Evans 22 sayı 10 ribaund 9 asist ile triple-double'ı kıl payı kaçırdı.Kings'te ayrıca DeMarcus Cousins 21 sayı 14 ribaund , Jason Thompson ise 13 sayı 11 ribuand ile double double yaptılar.

Bizimkiler ne yaptı ?

Semih Erden : Takımının evinde Boston'a mağlup olduğu maçta temsilcimiz Semih Erden forma giymedi.

Mehmet Okur : Nets'in deplasmanda Pacers'a mağlup olduğu maçta Mehmet Okur sakatlığı sebebiyle forma giymedi.

Leave a Reply