Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan iki mücadele ile sürdü.

Orlando Magic - Boston Celtics : 83-91

Daha üç gün önce TD Garden'da rakibine potayı göstermeyip sadece 56 sayıda tutarak , rakibinin kulüp tarihi boyunca ulaştığı en düşük sayıda kalmasını sağlayan Boston Celtics deplasmanda da rakibini affetmedi ve muhteşem bir geri dönüş yaşadığı maçı 27 sayı geriden gelerek kazandı.

Aslında maç öncesi baktığımızda Orlando'nun o facia üzerine evinde rakibini geçmesini bekliyorduk. Hatta maçta bu doğrultuda başladı. İlk çeyrekte 32-16 Orlando üstünlüğü vardı. 2. çeyrekle birlikte fark açılmaya devam etti. Devreye 3 dakika kalmışken 52-25 gibi fahiş bir skor vardı mücadelede.Soyunma odasına gidilirken ise fark tam 21 sayıydı.

Ne olduysa 2. yarıyla birlikte oldu. Boston Rondo ve Allen'dan yoksun çıktığı mücadelede inanılmaz bir geri dönüş yaptı. Çaylak Moore'un 4/4 3lüğü , Garnett'in savunmadaki çabası ile birlikte son çeyrekte Paul Pierce'ta moduna geçince Boston adeta alev aldı desek yeridir. Son çeyrekte de Pierce önderliğinde 27-8 lik seri yakalayan Boston rakibine 3 günde 2.kez üstünlük sağlayarak yine kocaman bir psikolojik darbe yaptı desek abartmış olmayız. Çünkü 3 gün önce 56 sayıda tutuyorlar , Orlando cevap için bu maçı bekliyor ve 27 sayıdan maçı veriyorlar. Bence kalıtsal bir takım sorunlar baş göstermiştir bazı oyuncularda. Rondo & Allen'sız hatta önceki maçlarda çok çok eleştirilen Bradley'in varlığına rağmen Boston'ın kazanması gerçekten muhteşem bir olay. Orlando oyuncuları tahminimce bundan sonra Celtics'e karşı oynamak istemeyeceklerdir.

Gelelim istatistiklere . Boston'da 10u son çeyrekte olmak üzere 24 sayı 6 ribaund 10 asist ile oynayan Paul Pierce galibiyetin mimarlarından olurken , yine 10u son çeyrekte olmak üzere 16 sayı üreten çaylak Moore'da geri dönüşte önemli rol oynadı. Boston'da ayrıca Kevin Garnett 12 sayı 10 ribaund 4 asist , Pietrus 12 sayı ve Bass ise 10 sayı ile oynadı. Boston maçları sonrası komaya giren Orlando'da ise Dwight Howard 16 sayı 16 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken , Richardson 13 , Nelson 12 , Anderson 10 sayı ile oynadı. Temsilcimiz Hidayet Türkoğlu ise 2/5 3 sayı 3/10 saha içi 2/4 serbest atış isabetiyle 10 sayı 5 ribaund 7 asist ile oynadı.

LA Clippers - Memphis Grizzlies : 98-91

Günün diğer maçında LA Clippers evinde Memphis'i 98-91 geçerek bu sezon 16. maçında 10. galibiyetini aldı. Ev sahibi ekipte Blake Griffin 20 sayı 9 ribaund 8 asist ile gecenin kahramanı olurken , Chris Paul 18 sayı 7 ribaund 7 asist , Mo Williams ise kenardan gelerek 18 sayı ile oynadı. Memphis cephesinde ise Rudy Gay 24 sayı 7 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken , Marc Gasol'un 18 sayı 11 ribaund 6 asistlik performansları mağlubiyeti engelleyemedi.

Categories:

Leave a Reply