Sezona 5-0 ile başlayıp daha sonra duraklama dönemine giren ve bu dönemde LeBron , Wade ve Bosh 3 lüsünü bir arada kullanamayan Heat , geçtiğimiz günlerde 30. yaşını kutlayan Wade'den yoksun çıktı maçta LeBron James'in muazzam performansı ile San Antonio Spurs'ü evinde farklı geçerek 3 maç aradan sonra galip gelmesini bildi.Maça gelecek olursak aslında herşey konuk ekip San Antonio'nun istediği gibi başladı. Parker önderliğinde ki Spurs ilk yarıda rakibine üstünlük kurmayı başarıp soyunma odasına 63-49 ile önde gitmeyi başardı. Ne olduysa ikinci yarıda oldu. Sert savunmayla ikinci yarıya başlayan Heat , LeBron James'in bu çeyrekte adeta çıldırıp skor makinesine dönmesiyle Spurs'ü adeta ezdi geçti.Sezon başında fazla 3 sayı kullanmıyor diye eleştiriler alan James maçta 4/6 isabetle üzerindeki 3 sayı yükünü de atmış oldu. Bu çeyrekte tam 17 sayı bulan James , takımının farkı kapatıp son çeyreğe 13 sayı önde girmesini sağladı. (3. çeyreğin skoru : 39-12 Heat lehine) Son çeyrekte de rakibine geri dönme şansı vermeyen Heat maçtan 120-98 galip ayrılarak bu sezonki 9. galibiyetine ulaştı. Ev sahibi ekipte LeBron James 33 sayı 5 ribaund 10 asist , Chris Bosh 30 sayı 8 ribaund 5 asist ile oynarken , kenardan gelen ve 6/6 3 sayı isabeti bulan Mike Miller'da 18 sayı üretti.İkinci yarıya 14 sayılık avantajla başlamasına rağmen Heat'in topa baskılı sert savunması karşısında ne yapacağını şaşıran ve avantajını koruyamayan Spurs'te ise kenardan gelerek 6/7 3 sayı isabeti ile 20 sayı üreten Danny Green takımının en skorer ismi olurken , Tony Parker'da 18 sayı ile mücadele etti.

Gecenin bir diğer maçında Utah Jazz evinde Clippers'ı 108-79 ile geçerek bu sezon ki 9. galibiyetini alırken bu galibiyet aynı zamanda Utah'ın evinde Clippers'a karşı üst üste 16. galibiyeti oldu. Ev sahibi ekipte Paul Millsap 20 sayı 6 ribaund ile en skorer isim olurken , kenardan gelen CJ Miles 19 sayı ile oynadı. Utah'ta ayrıca temsilcimiz Enes Kanter bu sezon ilk kez çift hanelerde skor ürettiği maçı 4/7 saha içi 2/2 faul isabeti ile 10 sayı 5 ribaund ile oynadı. CP3'ten yoksun olarak bu zorlu deplasmana çıkan Clippers'ta ise Caron Butler 14 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Orlando Magic kazanmaya devam ediyor. Üst üste 5. galibiyetlerini evinde Charlotte'ı 96-89 geçerek alan Orlando bu sezonki 10.galibiyetini almış oldu.Maça Charlotte iyi başlasa da ikinci çeyrekle birlikte toparlanan Orlando maçı kazanmasını bildi. Ev sahibi ekipte Dwight Howard 25 sayı 17 ribaund 4 asist 4 blok ile gecenin yıldızı olurken , Jameer Nelson 17 sayı ve temsilcimiz Hidayet Türkoğlu ise 26 dakikada 15 sayı 5 ribaund 3 asist 2 top çalma ile oynadı. Charlotte'ta ise Gerald Henderson 22 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Gecenin diğer maçlarında ise Semih Erden'in kariyer rekorunu tekrarlayarak 14 sayı attığı maçta Cleveland evinde Golden State'e mağlup olmaktan kurtulamadı. Denver evinde Utah yenilgisinin ardından deplasmanda Milwaukee'yi rahat geçerek bu sezonki 9. galibiyetini alırken , Milwakuee'de temsilcimiz Ersan İlyasova maçı 9 sayı 11 ribaund ile tamamladı. Bir diğer temsilcimiz Ömer Aşık'ın takımı Chicago ise Rose'dan yoksun çıktığı 2. maçta Phoneix'i rahat geçmeyi başardı.Temsilcimiz maçı 11 sayı 4 ribaund ile tamamladı. Batı'da playoff hesapları yapan Houston ise evinde Detroit'i geçerek bu sezonki 7. galibiyetini almayı başardı. Toplu sonuçlar şöyle ;

Orlando Magic - Charlotte Bobcats : 96-89
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors : 95-105
Miami Heat - San Antonio Spurs : 120-98
Chicago Bulls - Phoneix Suns : 118-97
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets : 95-105
Houston Rockets - Detroit Pistons : 97-80
Utah Jazz - LA Clippers : 108-79

Categories:

Leave a Reply