Sezona offseasonda Clippers'a karşı aldığı mağlubiyetler ve 0-3 ile giren Lakers'ta herkesin hedefindeki isim takımın yıldız ismi Kobe Bryant idi. Ama herşey kötü başladı diye sürekli böyle devam edece diye bir kaide yok hele ki o takımda Kobe varsa. İşte o Kobe Bryant felaket sezon başlangıcının ardından ölü toprağı üzerinden attı ve şimdilerde fırtına gibi esiyor parkede.

Kobe'nin son kurbanı Cleveland oldu .Cleveland karşısında 41 dakika sahada kalan Kobe 4/7 3 sayı 15/31 saha içi ve 8/10 serbest atış isabeti ile 42 sayı 5 ribaund 3 asist 3 top çalma ile yine gecenin performansına imza attı.Kobe bu maçla birlikte bu sezon üst üste 3. kez 40 sayı barajını aşmayı başardı.Hemde bu maçların ikisi ard arda oynanan maçlardı. 1 Ocak'taki Denver maçından beri 25 sayının altına düşmeyen Kobe , o günden bu yana Memphis maçı dışında 30 sayının da altına düşmedi . 2012 ile birlikte adeta küllerinden doğan Kobe'nin Ocak ayı ortalamaları 34.8 sayı 5.2 ribaund 4.9 asist.

Sezon başındaki kötü başlangıç ile bazı kesimler tarafından bitti , tükendi gibi lanse edilen Kobe , son performanslarıyla gösteriyor ki iddiasından hiçbirşey kaybetmemiş ve yine eskisi kadar inatçı ve sonuna kadar yüzüğü kovalayacağa benziyor.Rakiplerine duyurulur...

Gecenin bir başka önemli maçında Chicago Bulls , Boston Celtics'i deplasmanda 3. çeyrekte yakalanmasına rağmen Derrick Rose önderliğinde 88-79 ile geçerek üst üste 4. bu sezonki 11. galibiyetini aldı. Chicago'da MVP Rose 25 sayı 4 ribaund 7 asist ile takımının en etkili ismi olurken , Luol Deng 21 sayı 16 ribaund ile yine Rose'un en büyük yardımcısı oldu. Sezona istediği gibi başlayamayan ve veteran 3lüsünden istediği verimi alamayan Celtics'te ise Ray Allen 16 sayı ile en skorer isim olurken , Rondo 14 sayı 7 ribaund 11 asist 4 top çalma ile oynadı.

Miami'de ise düşüş sürüyor. Üst üste 3. yenilgilerini Denver'a karşı aldılar ve belki de daha da kötüsü Wade maçı sakatlanıp yarıda bıraktı.Durumu hakkında bilgim yok ama sezona fırtına gibi girdikten sonra şu aralar pekte tatları yok. Sevindirici olan ise Norris Cole gibi birinin çıkıp oyun kurucu mevkine ilaç olması. Bakalım sezon uzun , bekleyip göreceğiz.

Doğuda Miami'nin durumu böyleyken Philadelphia sürpriz ve sessiz bir şekilde yukarılardaki yerini aldı. Son kurbanları Washington olurken takımda hemen herkes oyuna katkı sağlıyor ve her maç başka bir yıldız çıkarabiliyorlar.Bu da onları daha farklı bir havaya sokuyor. Philadelphia gibi bir başka çıkış yakalayan takım ise Indiana. Onlarda bu sezonki 8. galibiyetini Toronto deplasmanında aldılar.Genç ve dinamik kadrolarıyla playoffta iyi bir yer alacak gibiler , bekleyip göreceğiz.

Sezona felaket başlayan son şampiyon Dallas ise Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee'yi geçerek üst üste 4. bu sezonki 7. galibiyetini aldı. Onlar da Lakers kadar olmasa da üzerlerindeki ölü toprağı attılar ve yere daha sağlam basıyorlar artık. Dallas adına olumsuz birşey söyleyeceksek bu şüphesiz Nowitzki'nin performansı. Bu sezon hiç 30 sayı barajını aşamayan ve sadece bir kez double double yapabilen Alman yıldızın performansı şüphesiz sezon içerisinde Dallas'ı direkt olarak etkileyecektir.

Yazıya noktayı temsilcilerimizin istatistikleri v egecede alınan sonuçlarla noktayı koyuyorum ;

Bizimkiler ne yaptı ?

Semih Erden : Takımı Cleveland deplasmanda Lakers'a boyun eğerken kenardan gelerek 18:36 dakika süre alan Semih maçı 0/2 saha içi 3/4 faul isabeti ile 3 sayı 4 ribaund ile tammaladı.

Ersan İlyasova : Bucks deplasmanda son şampiyon Dallas'a mağlup olurken kenardan gelerek 18:05 dakika sahada kalan Ersan maçı 3/8 saha içi 3/4 serbest atış isabeti ile 9 sayı 7 ribaund ile tamamladı.

Mehmet Okur : New Jersey , deplasmanda Phoneix'i mağlup ederken ilk beş sahaya çıkan ve 40:09 dakika süre alan temsilcimiz 5/13 saha içi 1/7 3 sayı isabeti ile 11 sayı 7 ribaund ile oynadı.

Ömer Aşık : Bulls'un deplasmanda Celtics'i mağluğ ettiği maçta kenardan gelerek 9 dakika sahada kalan Ömer maçta şut kullanmadı ve 1 blok ile maçı tamamladı.

Toronto Raptors 90 - 95 Indiana Pacers
Philadelphia 76'ers 120 - 89 Washington Wizards
Charlotte Bobcats 81 - 98 Detroit Pistons
Boston Celtics 79 - 88 Chicago Bulls
New Orleans Hornets 80 - 87 Minnesota Timberwolves
Houston Rockets 103 - 89 Sacremento Kings
Dallas Mavericks 102 - 76 Milwaukee Bucks
San Antonio Spurs 99 - 83 Portland Trail Blazers
Phoenix Suns 103 - 110 New Jersey Nets
Denver Nuggets 117 - 104 Miami Heat
Los Angeles Lakers 97 - 92 Cleveland Cavaliers

Categories:

Leave a Reply