Karabükspor'da çifte transfer

Kardemir Karabükspor'un, Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Nice'in Kongolu savunma oyuncusu Larrys Mabiala ve Adanaspor'un savunma oyuncusu Anıl Karaer ile 2,5'ar yıllığına anlaştığı bildirildi.

Teknik direktör Bülent Korkmaz, Hasan Doğan Spor Tesisleri'nde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mabiala'yı daha önce izlediğini ve beğendiği bir oyuncu olduğunu, Karabük'e, Nice gibi bir takımdan bir oyuncu getirdiklerini söyledi.

"GELEN OLDUĞU GİBİ GİDEN FUTBOLCULARDA OLACAK"
Bütün riskleri göze alarak adaptasyon süresini de beklemeden bu oyuncuyu oynatacağını anlatan Korkmaz, ''İki oyuncuyla anlaştıktan sonra en az 2 oyuncu daha alacağız. Eğer bu transferler sezon başı olsaydı, bu sıkıntıların hiçbiri olmayacaktı. Ligin devre arası ne kadar riskli olsa da doğru transferleri yaptık. Bu transferler takımın gücüne güç katacak. Aldığımız oyuncular takımlarında iyi oynayan oyunculardır. Bu bizim için çok büyük bir artıdır. Gelen oyuncu oldukça, giden de olacaktır. Ligde 8 galibiyete ihtiyacımız var. Takım defansını iyi yaparsanız gol bulursunuz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de kolay gol yemek. Buna çalışıyoruz ama engel olamıyoruz. Yapacağımız transferlerle bunu engelleyeceğiz. Bu sorunu hallettikten sonra hücumda daha rahat edeceğiz. Yoğun maç trafiğinde yeni transferlerimizle her maça ortak olacağız ve kazanmaya oynayacağız. Kendi sahamızda 9 maçımız var. 8 galibiyetin 5 veya 6'sını sahamızda almamız lazım'' dedi.

Bülent Korkmaz, hafta sonu sahalarında oynayacakları Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini, bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini de kaydetti.



Leave a Reply