Kadınlarda finalin adı Azeranka-Sharapova

Avustralya Açık Tenis Turnuvasında, kadınlarda finale yükselen isimler Belaruslu Victoria Azarenka ve Rus Maria Sharapova oldu.

İlk yarı final maçında 3 numaralı seri başı Azarenka, 11 numaralı seri başı Belçikalı Kim Clijsters ile karşılaştı. Azarenka, karşılaşmayı 6-4, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

İlk kez bir grand slam turnuvasında finale yükselen 22 yaşındaki Azarenka, 1988'den beri bir grand slam turnuvasında final oynayan ilk Belaruslu kadın tenisçi olacak. 1988'de SSCB adına mücadele eden Natasha Zvereva Fransa Açık'ta final oynamıştı.

SHARAPOVA
Diğer yarı final maçında ise 4 numaralı seri başı Sharapova, 2 numaralı seri başı Çek Petra Kvitova ile mücadele etti.

Sharapova, karşılaşmayı 6-2, 3-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 kazanarak finalde Azarenka'nın rakibi oldu.

24 yaşındaki Sharapova, 6. kez bir grand slam turnuvasında final oynayacak. Sharapova, 2004'te Wimbledon, 2006'da ABD Açık ve 2008'de Avustralya Açık'ta şampiyon olmuştu.

YENİ 1 NUMARARA BELİRLENECEK
Final maçı, haftaya açıklanacak kadınlar dünya sıralamasında 1 numaranın yeni sahibini de belirleyecek. Karşılaşmayı kazanan isim, 2010'un ekim ayından beri 1 numarada bulunan Danimarkalı Carolina Wozkniacki'nin yerini alacak.

Rus Sharapova daha önce 17 hafta dünya sıralamasında 1 numarada yer almıştı. Azarenka, finalde galip gelirse, ilk kez 1 numara olacak.

Leave a Reply