Euroleague'de Top16 heyecanı yarın ve Perşembe günü oynanacak maçlarla sürecek. Haftanın programı şöyle ;

E Grubu

CSKA Moskova - Anadolu Efes 25 Ocak 2012 / 18:15
Galatasaray MP - Olympiakos 26 Ocak 2012 / 20:00

F Grubu

Real Madrid - Montepaschi Siena 25 Ocak 2012 / 21:00
Gescrap BB - Unicaja Malaga 25 Ocak 2012 / 21:30

G Grubu

Panathinaikos - Unics Kazan 25 Ocak 2012 / 21:45
Fenerbahçe Ülker - EA Milano 25 Ocak 2012 / 21:00

H Grubu

Bennet Cantu - Zalgris Kaunas 25 Ocak 2012 / 21:45
Maccabi Electra - Regal Barcelona 26 Ocak 2012 / 21:45

Bu hafta yine birbirinden heyecanlı maçlar bizleri bekliyor. E grubundan başlayacak olursak;

Bu grupta 2 temsilcimizin olması ilgiyi daha çok bu gruba vermemizi sağlıyor. Bu hafta iki temsilcimizde önemli maçlara çıkacaklar. Galatasaray MP evinde Olympiakos'u konuk edecek. İki takımda Top16ya mağlubiyetle başladılar. O yüzden bu maç daha 2. hafta olmasına rağmen final havasında olacaktır. Kazanan ekip Top 16 için daha sağlam ileriye bakarken , kaybeden ekip ise -umarım o takım GSMP olmaz- kalan 4 maçta mucize peşinde koşacaktır. Grubun diğer maçı ise Rusya'da. Bu sezon henüz yenilgi yüzü görmeyen CSKA , Anadolu Efes'i konuk edecek. Son gün Lafayette takviyesi ile Ilievski çilesi sona eren Efes bu zorlu deplasmanda neler yapacak merak konusu. Bu sezon deplasman maçlarına Partizan ve Milano galibiyetleriyle iyi bir giriş yapan Anadolu Efes bir kademe üst takımlara karşı ise hiçbir varlık gösteremedi. Maccabi , Real Madrid gibi takımlara karşı deplasmanlardan farklı mağlubiyetlerle ayrıldı Efes.Bu maçta belki galip gelemeyecek Efes ama umarım son dakikaya kadar mücadelesini sürdürür ve bu sene bir facia daha yaşamayız diye umuyorum.

F grubunda grubun zirvesini yakından ilgilendiren maçta Real Madrid evinde Siena'yı konuk edecek. Kazanan ekip liderlik için bir adım öne geçmiş olacak ve İtalya'daki rövanşa kadar kayıpsız devam etmenin yollarını arayacaktır. Grubun diğer maçında ise gruptaki diğer 2 ispanyol temsilcisi Bilbao ile Unicaja karşılaşacak. Kazanan ekip diğerine karşı bir üstünlük yakalasa da Son 8 için Real Madrid ya da Siena'dan birini daha altına almak zorunda. O yüzden ikisinin de işi zor diye düşünüyorum.

G grubunda ise temsilcimiz Fenerbahçe Ülker yeni salonunda ilk maçına çıkıyor. Rakipleri EA Milano. Hairston yok Bourousis ise iğneyle oynayacak deniyor. Sakatlıklar sebebiyle kendi liglerinde de sıkıntılı dönem geçiriyorlar. Fenerbahçe Ülker için iyi bir geri dönüş fırsatı olabilir. Geçtiğimiz hafta dramatik bir şekilde kaybedilen Kazan maçı umarım takımı fazla etkilememiştir.Çünkü zor bir mağlubiyetti. Belki Kazan maça baştan ağırlığını koysa kazansa o kadar sıkıntı yaratmazdı ama 17 sayı öne geçip son çeyrek maç vermek gerçekten psikolojik olarak zor bir durum. Herşeye rağmen Fenerbahçe Ülker bu maçtan alnının akıyla çıkacaktır ve galibiyetle tanışacaktır diye düşünüyorum.

H grubunda ise grubun zirve iddiası yapan 2 takımı ile elenmesine kesin gözüyle bakılan diğer iki takımı karşı karşıya gelecek. İsrail'de Barcelona'yı konuk edecek Maccabi Electra maçı olabildiğince farklı kazanıp Barcelona deplasmanına avantajlı gitmek. Barcelona ise kazanıp işi burada bitirmenin hesabını yapıyordur.Grupta diğer maçta ise Cantu ile Zalgris bana göre kuralar çekildiğinde zaten fişleri çekildi. Kalan maçları prestij havasında geçecektir diye düşünüyorum.

Türk takımlarının başarılarının damga vurduğu bir hafta olması ümidiyle...

Leave a Reply