Kral Kupası'nda El Clasico ateşi bu akşam yanacak

İspanya'da gözler bir kez daha El Clasico'ya çevrildi. Ezeli rakipler Real Madrid ile Barcelona, Kral Kupası Çeyrek Finali ilk maçında, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya gelecek.

Real Madrid'in, son dönemde bir türlü diş geçiremediği rakibine karşı nasıl bir sonuç alacağı merakla bekleniyor.

Ezeli rakipler Real madrid ile Barcelona, son 9 ayda 8. kez karşı karşıya gelecek. Her ne kadar Real Madrid, La Liga'da rakibinin 5 puan önünde bulunsa da, ezeli rekabette Katalan ekibine bir türlü diş geçiremiyor.

İki takım son kez Santiago Bernabeu'da karşı karşıya gelmiş ve Barcelona, favori gösterilen rakibini henüz ilk saniyelerde yenik duruma düşmesine karşın, 3-1 yenmeyi başarmıştı.

Pep Guardiola'nın göreve geldiği 2008 yılından bu yana oynanan 12 El Clasico'nun 8'ini kazanan Barcelona'nın, en önemli yıldızı Lionel Messi de, El Clasico'da en büyük rakibi Cristiano Ronaldo'ya büyük üstünlük kurmuş durumda. Messi'nin El Clasico'da attığı 13 gole, Ronaldo sadece 3 golle karşılık verebildi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, ilk maç öncesi bir kez daha La Liga'nın kendileri için öncelik taşıdığını vurguladı. Kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Mourinho, "Sahaya nasıl bir kadro ile çıkacağımı söyleyemem. Öncelikle kadroya henüz karar vermedim. Ayrıca takımım hakkında yorum yapmaktan hoşlanmıyorum. Yine de ligin bizim için daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Ancak büyük bir maça çıkacağız ve biz hiç önemi olmayan bir dostluk maçında bile her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız. Bu yüzden oyuncularım tüm gücüyle mücadele edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola ise ezeli rakipleri karşısında favori gösterilmelerine karşı çıktı.

La Liga'da Real Madrid'in lider olduğunu ifade eden Guardiola, "Real Madrid son şampiyon ve halin ligimizin lideri. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de grup sürecinde en fazla puanı onlar topladı. Böyle bir rakibe karşı favori gösterilmemiz anlamsız. Yine kendi oyunumuzu oynayacağız. Deplasmanda gol atarak, rövanş öncesi avantaj sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

İki takım geçen sezon Kral Kupası Finali'nde karşı karşıya gelmiş, uzatma dakikalarında Ronaldo'nun attığı golle kazanan Real Madrid, kupanın sahibi olmuştu.

Leave a Reply