Balotelli Manchester City'e hayat verdi

İngiltere Premier Lig’in 22. haftası zirveyi yakından ilgilendiren bir mücadeleye sahne oldu. Ligin zirvesinde yer alan Manchester City, üçüncü sırada yer alan Tottenham Hotspur’u Etihad Stadı’nda ağırladı.

Manchester City, 90 artı 4. dakikada Balotelli’nin penaltıdan kaydettiği golle rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla puanını 54’e çıkartarak bu haftayı da zirvede tamamladı. Evine eli boş dönen Tottenham ise, 46 puanda kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Manchester City, ilk dakikalarda Tottenham kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı; ancak bu fırsatları gole çevirmeyi başaramadı. Tottenham da kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede gol aradı, fakat skoru değiştiremedi ve ilk devre golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci devresine rakip sahada baskı yaparak başlayan City, aradığı golü 55. dakikada Samir Nasri ile buldu. Yıldız oyuncu, kaleci Friedel’ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra da rakip kaleye etkili gelmeye devam eden ev sahibi takım, 59. dakikada Joleon Lescott’un kaydettiği şık golle skoru 2-0 yaptı.

Evine eli boş dönmek istemeyen Tottenham, daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Lescott’un golünden sadece 1 dakika sonra sahneye çıkan Jermain Defoe, City filelerini havalandırarak farkı yeniden 1’e indirdi: 2-1.

City bu dakikadan sonra daha kontrollü bir oyun sergilerken, rakip kaleye yüklenmeye devam eden Tottenham, 65. Dakikada Gareth Bale’in güzel golüyle skora 2-2 eşitlik getirdi. Kalan sürede Manchester City rakip kaleye daha etkili giden taraf oldu.

City, 90 artı 4. dakikada penaltı kazandı. Ev sahibi takımda 65. dakikada oyuna giren Balotelli topun başına geçti ve yıldız futbolcu penaltı vuruşunu gole çevirerek takımına 3-2’lik galibiyeti getirdi.

Leave a Reply