Anadolu Efes'te Dowdell'in yerine Lafayette

THY Euroleague'de 19 Ocak Perşembe günü Galatasaray Medical Park ile karşılaşacak Anadolu Efes, bu zorlu mücadele öncesi transferde hareketli günler geçirdi.

Daha önce NBA takımlarından Phoenix Suns forması giyen Zabian Dowdell ile anlaşan lacivert-beyazlı takım, bu oyuncunun fizik testlerinden geçememesi sonrası Oliver Lafayette'yi kadrosuna dahil etti.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, daha önce anlaşmaya vardıkları Dowdell'ın fizik testlerinden geçemediğini, bu nedenle ABD'li oyuncuyu almaktan vazgeçtiklerini ve son anda vatandaşı Oliver Lafayette'yi transfer ettiklerini söyledi.

Özerhun, transferde arayışları son ana kadar sürdürdüklerini ve transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala Lafayette ile anlaştıklarını ifade ederek, ''Oyuncu bugün İstanbul'a geldi. Daha önce düşündüğümüz bir oyuncuydu. Başka nedenlerden dolayı transferde ilerleyememiştik. Kendisini son anda kadromuza dahil ettik'' dedi.

Engin Özerhun, yeni transferin, başantrenör Ufuk Sarıca'nın görev vermesi halinde THY Euroleague'de Galatasaray Medical Park ile oynanacak maçta forma giyebileceğini sözlerine ekledi.

Bu sezon Polonya'nın Asseco Prokom takımında forma giyen 28 yaşındaki ve 1.88 metre boyundaki ABD'li oyun kurucu, bu sezon THY Euroleague'de eski takımının Galatasaray Medical Park ile yaptığı grup maçlarında görev almıştı. İlk maçta 12 sayı üreten ABD'li oyuncu, ikinci mücadelede ise takımı adına 18 sayı yaptı.

Öte yandan Oliver Lafayette, geçen sezon Beşiktaş'ın da gündemine gelmişti. Siyah-beyazlı kulüp, anlaşma sağladığı oyuncudan sağlık sorunları gerekçesiyle daha sonra vazgeçmişti.

Leave a Reply