Fenerbahçe-Potada kader günü

THY Avrupa Ligi’nde adeta ölüm grubunda yer alan Fenerbahçe Ülker, TOP 16’ya çıkabilmek için bugün son maçını oynayacak. Sarı-Lacivertliler, İtalya deplasmanında Cantu’nun TSİ 21.00’de konuğu olacak. Kritik mücadele NTV’den yayınlanacak. Sonucuna göre Avrupa’daki kaderini çizecek olan Kanarya, Cantu’yu yenmesi halinde TOP 16’ya yükselecek. Ve bu sonuçla Türkiye, Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe Ülker olmak üzere 3 takımla ilk kez Avrupa Ligi TOP 16’ya çıkma başarısı göstererek, basketbolda tarih yazmış olacak. Bu arada Fenerbahçe ilk maçta, Cantu’yu uzatma sonunda 85-83 yenmişti.

Caja Laboral maçı da aynı saatte

Sarı-Lacivertliler’in kaybetmesi durumunda ise, her şey Bilbao ile Caja Laboral arasında oynanacak maçın sonucuna bağlı olacak. İki İspanyol takımından eğer Caja Laboral kazanırsa, kendisiyle birlikte Fenerbahçe’yi TOP 16’ya taşıyacak. Gruptaki bu mücadele de aynı saatte start alacak.

Ömer Onan yok

Öte yandan sırtındaki sakatlığından dolayı geçen hafta Bilbao maçında sakat sakat oynayan ve İtalya’ya bu nedenle götürülmeyen kaptan Ömer Onan, Cantu karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Top 16’ya nasıl çıkarız?

Fenerbahçe Ülker’in TOP 16’ya kalabilmesi için iki ihtimali var. Kanarya, Cantu’yu deplasmanda yendiği takdirde turu garantilemiş olacak. Cantu maçını kaybetmesi durumunda ise Sarı-Lacivertliler, Bilbao-Caja Laboral mücadelesinin sonucunu bekleyecek. Bu maçta da Laboral galibiyet almayı başarırsa, kendisiyle beraber Fenerbahçe’yi de TOP 16’ya taşıyacak.


Kaynak : Fanatik

Leave a Reply