NBA'de sezon Madison Square Garden'da açıldı. Sezonun ilk maçında New York Knicks evinde konuk ettiği Boston Celtics'i 106-104 yenerek sezona galibiyetle başlayan taraf oldu.

Maça iyi başlayan ev sahibi ekip farkı açmaya başladı . Boston ise Rondo'nun sırtında maçı götürüyordu. Maçta fark bir ara 17 sayıya kadar çıksa da soyunma odasına Boston 10 sayı farkla 62-52 geride girmeyi başardı. Maçın ikinci yarında ise bambaşka bir Celtics sahadaydı.Geriden gelip bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkarsa da New York maçtan kopmadı. Douglas ve özellikle Carmelo Anthony'nin katkılarıyla skorda yeniden denge kuruldu. Maçın son çeyreği ise harika anlara sahne oldu. Özellikle son 6 -7 dakikaya girildikten sonra sahada gerçekten daha iyi bir basketbol oynandı.Maçın 1.48 dakikasına 102-102 eşitlikle girildi. New York maçın bitimine 16 saniye kala Carmelo Anthony'nin 2 serbest atışı ile 106-104 önde girdi.Mola dönüşü Boston Daniels ile 3 sayılık atıştan yararlanamadı ama Bostonlu oyuncular hücum ribaundunu alıp bir mola daha aldılar.Mola dönüşü Garnett ile son hücumdan yararlanamayan Boston sezonun açılış maçında mağlup olmaktan kurtulamadı.

Ev sahibi Knicks'te galibiyetin baş mimarı özellikle maçın ikinci yarısında oyuna ağırlığını koyan ve 37 sayı 8 ribaund 3 asist 2 top çalma ile oynayan Carmelo Anthony oldu . Knicks'te ayrıca Amar'e Stoudemire 21 sayı 6 ribaund , Douglas ise 19 sayı 4 asist ile oynadılar. Konuk ekip Celtics'te ise Rajon Rondo 31 sayı 5 ribaund 13 asist 5 top çalma ile inanılmaz bir maç çıkarmasına karşın takımının mağlubiyetine engel olamadı. Rondo dışında , Ray Allen 20 sayı 4 ribaund 3 asist , kenardan gelen Bass ise 20 sayı 11 ribaund ile oynadılar. Celtics'te Paul Pierce bu maçta sakatlığı sebebiyle forma giymedi.

Leave a Reply