Nba'de heyecan bu sabaha karşı oynanan 5 mücadele ile sürdü. Alınan sonuçlar şöyle ;

New Jersey Nets - Atlanta Hawks : 70-106
Miami Heat - Boston Celtics : 114-107
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves : 98-95
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings : 101-79
LA Lakers - Utah Jazz : 96-71

Sezona deplasmanda Wizards galibiyeti ile başlayan Nets, seyircisi önündeki ilk maçta Atlanta'ya farklı mağlup oldu. Maça ilk çeyrekten itibaren ağırlığını koyarak rahat bir galibiyet alan Atlanta'da kenardan gelen Radmanovic 17 sayı ile en skorer isim olurken , Marvin Williams 14 sayı 9 ribaund ile oynadı. Ev sahibi Nets'te ise kenardan gelen MarShon Brooks'un 17 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Gecenin maçında Heat , evinde Celtics'i konuk etti. Heat ilk devre farkı çift hanelere çıkarsa da Pierce'dan yoksun Celtics yine geri dönmesini bildi ama yine maçın sonunda kaybeden taraf Celtics oldu. Ev sahibi Heat'te LeBron James 26 sayı 6 ribaund 5 asist , Wade 24 sayı 8 asist 4 blok ile oynarken, kenardan gelerek maçın sonunda bulduğu basketlerle takımına can veren Norris Cole 20 sayı ile oynadı. Celtics'te ise Ray Allen 28 sayı, Rondo 22 sayı 8 ribaund 12 asist ile oynasalar da mağlubiyeti engelleyemediler.

Temsilcimiz Ersan İlyasova'nın takımı Bucks , sezonun ilk galibiyetini Minnesota karşısında aldı. İlk yarıda farkı açan Bucks ikinci devre yakalansa da sahadan galibiyetle ayrılan taraf Bucks oldu.Ev sahibi Bucks'ta Brandon Jennings 24 sayı 7 asist , Jackson 16 , Bogut 15 sayı 9 ribaund ile oynarken konuk Minnesota'da ise son saniyede 3 sayılık atıştan yararlanamayıp maçı uzatma şansını değerlendiremeyen Kevin Love 31 sayı 20 ribaund ile yine muhteşem bir performans sergilese de takımı adına yeterli olmadı.

Sezona iyi giren takımlardan biri de Portland. Evinde üst üste 2.maçında 2. galibiyetini Kings karşısında alan Portland'ta Gerald Wallace 25 sayı 8 ribaund 5 asist , Aldridge 24 sayı 8 ribaund ile galibiyetin mimarları olurken konuk ekip Kings'te ise Cousins 16 sayı 11 ribaund , Lakers maçının kahramanı Thornton 14 sayı ile oynadı.

Sezona 2 mağlubiyetle başlayan Lakers , ilk galibiyetini Jazz karşısında aldı. Rakibine ilk 3 çeyrekte yalnızca 46 sayı şansı tanıyan Lakers'ta Kobe Bryant 26 sayı 8 ribaund 5 asist , (Dün twitterda Bulls'a takası makara konusu olan)Pau Gasol 22 sayı 9 ribaund ile oynarken konuk Jazz'da ise kenardan gelen Millsap 18 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Bizimkiler ne yaptı ?

Mehmet Okur : Takımı Nets evinde Atlanta'ya farklı mağlup olurken kenardan gelerek 20dakika sahada kalan Okur 1/6 saha içi isabeti ile 3 sayı 2 ribaund ile maçı tamamladı.

Ersan İlyasova : Bucks evinde Minnesota'yı geçerken maça ilk 5 başlayıp 25 dakika süre alan Ersan 3/5 saha içi isabetiyle 6 sayı 6 ribaund ile oynadı.

Enes Kanter : Lakers deplasmanında kenardan gelerek 20 dakika süre bulan Enes 1/7 saha içi isabetle 5 sayı 11 ribaund ile oynadı.Enes’in aldığı 11 ribaund Utah Jazz tarihinde bir çaylağın ilk maçında aldığı en fazla ribaund olarak tarihe geçti.

Leave a Reply