NBA'de heyecan son hız sürüyor. Bu sabaha karşı yine birbirinden heyecanlı tam 12 maç oynandı . Alınan sonuçlar şöyle ;

Washington Wizards - New Jersey Nets : 84-90
Charlotte Bobcats - Milwakuee Bucks : 96-95
Orlando Magic - Houston Rockets : 104-95
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors : 96-104
Indiana Pacers - Detroit Pistons : 91-79
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder : 100-104
Dallas Mavericks - Denver Nuggets : 93-115
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies : 95-82
Phoneix Suns - New Orleans Hornets : 84-85
Sacramento Kings - LA Lakers : 100-91
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers : 107-103
Golden State Warriors - Chicago Bulls : 99-91

Temsilcimiz Mehmet Okur'un takımı Nets sezonun ilk maçında Washington'a konuk oldu. İkinci çeyrekte bir ara 20 sayı geriye düşen Nets maçı bırakmadı ve oradan maçı çevirip sezona galibiyetle başlayan taraf oldu. Nets'te , lokavt süresince Beşiktaş Milangaz forması giyen Deron Williams 23 sayı 8 ribaund 9 asist ile takımına galibiyeti getiren isim olurken , Humphries'te 21 sayı 16 ribaund ile oynadı. Ev sahibi Wizards'ta ise kenardan gelen ve maçın bir bölümünde sakatlanıp bir süre oynamayan Nick Young 16 sayı ile en skorer isim oldu.

Bir diğer temsilcimiz Ersan'ın takımı Bucks ise deplasmanda Bobcats'e konuk oldu.Ev sahibi Bobcats sahadan galip ayrılan taraf olurken DJ Augustin 19 sayı 8 asist ile en etkili isim olurken Henderson'da 18 sayı 9 ribaund , Boris Diaw 9 sayı 11 ribaund 9 asist ile oynadı. Konuk Bucks'ta ise Jennings 22 , Bogut 17 sayı 9 ribaund ile oynadı.

İlk maçında Thunder deplasmanından mağlubiyetle ayrılan Magic , seyircisi önündeki ilk maçta Houston'ı Hidayet'in etkili oyunu ile geçmeyi başardı. Temsilcimiz Hidayet maçı 23 sayı 6 ribaund 4 asist ile tamamlerken , Howard 21 sayı 7 ribaund ve kenardan gelen JJ Redick 20 sayı ile oynadı. Konuk Rockets'ta ise Lowry 20 sayı 7 ribaund 12 asist , Scola 19 sayı 7 ribaund ile oynadı.

Gecenin bir diğer maçında Cleveland , evinde konuk ettiği Toronto'ya mağlup oldu. Toronto'da tam 7 oyuncu çift hanelerde skor üretirken en skorer isimler 15er sayı ile DeRozan ve Calderon oldular. Ev sahibi Cleveland'ta ise kenardan gelen Sessions 18 sayı ile maçın en skorer ismi olsa da mağlubiyeti engelleyemedi.

Yaptığı transferlerle ligin gözde takımlarından olan Indiana sezonu evinde aldığı galibiyetle açtı. Ev sahibi ekipte Hibbert 16 sayı 14 ribaund , Granger 16 sayı 4 ribaund 3 asist ve kenardan gelen Hansbroug 15 sayı ile galibiyeti getiren isimler olurken konuk Detroit'te ise Stuckey ve Jerebko'nun 17şer sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sezon Batı Konferansı'nda zirvede yer alması beklenen Thunder 2. maçında 2. galibiyetini Minnesota deplasmanında aldı. Thunder'a galibiyeti getiren isim yıldız ismi Kevin Durant oldu. Durant maçı 33 sayı ile tamamlarken , Westbrook'ta 28 sayı ile ona eşlik etti. Thunder'da ayrıca kenardan gelen Harden 16 sayı ile oynadı. Ev sahibi ekipte ise Beasley 24 sayı ile en skorer isim olurken Kevin Love'da 22 sayı 12 ribaund ile oynadı.

Son şampiyon Dallas sezona pekte parlak bir başlangıç yapamadı. Evinde üst üste 2. mağlubiyetini Denver'a karşı aldılar. Denver'da Ty Lawson 27 sayı ile takımını sürükleyen isim olurken kenardan gelen Miller ve Harrington 18er sayı ürettiler. Ev sahibi Dallas'ta ise Nowitzki'nin 20 sayısı yeterli olmadı.

Geçtiğimiz yılın sürpriz takımı Memphis sezonu yine geçtiğimiz yıl playofflarda elediği Spurs deplasmanında açtı.Lakin bu kez galip gelen taraf ev sahibi Spurs oldu. Ev sahibi Spurs'te Ginobili 24 sayı 5 ribaund 4 asist , Parker 15 sayı 7 asist , Jefferson 14 sayı ve Duncan'da 10 sayı ile oynarken konuk Memphis'te ise 19 sayı 10 ribaund ile oynadı.

Sezon öncesi CP3'ü kaybeden New Orleans sezonu Phoneix deplasmanında aldığı galibiyetle açtı. Konuk New Orleans'ta Eric Gordon 20 sayı , Landry 14 sayı 7 ribaund ile oynarken ev sahibi Phoneix'te ise kenardan gelen Lopez 21 sayı 7 ribaund ile en skorer isim olurken Nash 14 sayı 12 asist ile oynadı.

Lakers'ta galibiyet özlemi sürüyor. Hazırlık maçlarında Clippers'a 2 kez mağlup olan , sezonun ilk maçında evinde Chicago'ya mağlup olan Lakers'a bir darbe de Kings'ten geldi. Kings'e seyircisi önünde galibiyeti getiren isim 27 sayı 5 ribaund 3 asist ile Thornton olurken , Evans 20 sayı ile oynadı. Lakers'ta ise Kobe Bryant'ın 29 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Sezon başında yıldız oyuncusu Roy'dan gelen haberle sarsılan Portland , sezonu evinde 76ers'e karşı aldığı galibiyetle açıp moral buldu. Ev sahibi ekipte Aldridge 25 sayı 7 ribaund ile en skorer isim olurken , Gerald Wallace 21 sayı 9 ribaund , Felton ise 12 sayı 6 ribaund 8 asist ile oynadı. Konuk 76ers'te ise kenardan gelen Williams 25 sayı ile takımının en etkili ismi olurken Igoudala 22 sayı 8 ribaund ile oynadı.

Gecenin son maçında , ilk maçta Lakers'ı deplasmanda son saniyede geçen Bulls , Warriors'a konuk oldu. Seyircisi önünde ilk maçta Clippers'a mağlup olan Warriors bu maça çok iyi başladı ve devre arasına girerken farkı 16 sayıya kadar çıkardı .İkinci yarıda da rakibinin geri gelmesine izin vermeyen Warriors maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Ev sahibi ekipte Monta Ellis 26 sayı 7 asist , David Lee 22 sayı7 ribaund ve Stephen Curry 21 sayı 7 ribaund 10 asist ile galibiyetin mimarları oldular. Chicago'da ise Deng 22 sayı 10 ribaund ile en skorer isim olurken , Rose ve Watson 13er sayı ile oynadılar.

Bizimkiler ne yaptı ?

Mehmet Okur : Yeni takımı Nets ile çıktığı ilk maçta kenardan gelerek 20 dakika sahada kalan Mehmet Okur maçta sayı atma başarısı gösteremedi.Mehmet , maçı 5 ribaund 2 asist ile tamamladı.

Ersan İlyasova : Sezonun ilk maçına ilk 5 olarak başlayan ve 26 dakika sahada kalan Ersan maçı 2 sayı 9 ribaund ile tamamladı.

Hidayet Türkoğlu : Magic'in seyircisi önüne çıktığı ilk maçta Hidayet , 3/4 3 sayı 7/10 2 sayı isabeti ile 23 sayı 6 ribaund 4 asist ile takımının ve maçın en skorer ismi oldu.

Semih Erden : Cleveland'ın Toronto'ya mağlup olduğu maçta Semih maç kadrosuna dahil edilmedi.

Ömer Aşık : Takımı Bulls deplasmanda Warriors'a mağlup olurken kenardan gelerek 10 dakika şans bulan Ömer Aşık 3 faul ile oynadı.

Leave a Reply