İlk devre en çok düdük çalan Cüneyt Çakır oldu

Spor Toto Süper Lig'de, 2011-2012 sezonunun 17 hafta süren ilk yarısında yapılan 153 maçta, 23 hakem görev yaptı. En fazla görev verilen hakem 11 maçla Cüneyt Çakır oldu.

İlk yarıda 11 maç yöneten Cüneyt Çakır'ın ardından Halis Özkahya, Tolga Özkalfa ve Özgür Yankaya 10'ar maçla sıralandılar.

İlk yarıda en az görev alan hakem ise bir kezle Volkan Bayarslan oldu.

Bu sezon Süper Lig Hakemi kategorisinde yer alan 15 hakeme ise ligde maç yönetme görevi verilmedi. Çağatay Şahin, Deniz Çoban, Ercan Hellaç, Fethi Serkan Koçak, Hakan Ceylan, Hakan Özkan, Kutluhan Bilgiç, Mesut Çarık, Murat Türker, Mustafa Öğretmenoğlu, Mürvet Sezer, Özgüç Türkalp, Taner Gizlenci, Tayfur Özkan ve Zafer Demir bu hakemler arasında yer aldı.

Hakemler arasında toplam ve sarı kartta rekortmen Süleyman Abay oldu. Abay, yönettiği 9 maçta 54 sarı ve 2 kırmızı olmak üzere toplam 56 kartla ilk sırada yer aldı. Cüneyt Çakır, yönettiği 11 maçta, 53 sarı ve 2 kırmızı, Tolga Özkalfa da görev aldığı 10 maçta 50 sarı ve 4 kırmızı kartla Abay'ı izledi.

Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Kuddusi Müftüoğlu ve Tolga Özkalfa 4'er kırmızı kart göstererek, en fazla futbolcuyu saha dışına gönderen isimler oldular. Yıldırım 7, Özkahya ve Özkalfa 10'ar ve Müftüoğlu ise 8 kez maçlarda görevlendirildi.

4. haftadaki Gençlerbirliği-Ankaragücü maçında Süleyman Abay 10 sarı kart göstererek, bir karşılaşmada cebinden en fazla sarı kart çıkaran hakem oldu. 8. haftadaki Galatasaray-Gaziantepspor maçında Abdullah Yılmaz ve 12. haftada oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında da Bülent Yıldırım 2 kırmızı kart çıkartarak, bu alanda ilk sırada yer aldı.

Öte yandan, 13. haftadaki Fenerbahçe-Ankaragücü maçında İlker Meral ve aynı haftadaki Beşiktaş-Orduspor müsabakasında Yunus Yıldırım, 15. haftadaki Bursaspor-Fenerbahçe maçında da Halis Özkahya kartlarını hiç kullanmazken, penaltı kararı da vermediler.

Bu arada, Fırat Aydınus görev aldığı 9 karşılaşmada 5 kez penaltı noktasını göstererek, bu alanda ilk sırada yer almayı başardı.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply