Dört dörtlük Gençler!

Spor Toto Süper Lig'in 17'nci hafta mücadelesinde Gençlerbirliği-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Yasin Öztekin, Herve Tum (2) ve Ermin Zec'in golleriyle mücadeleden 4-0 galip ayrılan Gençlerbirliği, son 4 maçından toplam 12 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

17 maçta 28 puan toplayan ev sahibi takım, ilk yarıyı 5. sırada tamamladı.

Büyükşehir Belediyespor ise galibiyet hasretini sürdürdü. Son 4 maçından 3 beraberlik çıkartan konuk takım, ilk devreyi 24 puanla kapattı.

Karşılaşmaya konuk takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor, baskıyla başladı. Rakip kalede pozisyon arayan fakat bulamayan Belediye, 7. dakikada Gençlerbirliği'nin ilk atağında kalesinde golü gördü.

Sol kanattan aldığı topla ceza alanına yönelen Yasin Öztekin, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra topa çok sert vurdu ve kaleci Behram Zülaloğlu'nu mağlup ederek topu ağlarla buluşturdu. Yasin Öztekin, ligdeki 4. golünü attı.

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde karşılaşmada fark 2'ye çıktı. Cem Can'dan aldığı pasta ters bir çalımla rakip defans oyuncularından sıyrılarak ceza alanında kendini uygun duruma taşıyan Azofeifa, topu kaleye paralel sert ortaladı. Defansa çarpan meşin yuvarlak Tum'un önünde kaldı. Bu futbolcu dokunduğu topu filelerle buluşturdu.

43. dakikada ev sahibi takım skoru 3-0'a taşıdı. Soner'in defansın arkasına attığı topla ceza alanında buluşan Azofefa'nın kaleci Behram'ı geçtiği pozisyonda meşin yuvarlak Tum'un önünde kaldı. Bu oyuncunun zor pozisyonda yaptığı vuruşta top, bir kez daha ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 Gençlerbirliği'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren ve rakibine pozisyon vermeyen ev sahibi takım, 73. dakikada da farkı 4'e çıkarttı.

67. dakikada Yasin Öztekin'in yerine oyuna dahil olan Ermin Zec, ceza alanı içerisinde kaleci Behram'la karşı karşıya geldi. Topu kalecinin yanından ağlara gönderen Zec, skoru 4-0'a getirdi.

Kalan dakikalarda skor değişmezken, ev sahibi takım mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply