Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, beklenmedik bir skorla Samsun'dan ayrıldıklarını kaydetti.

"GALİP GELMEK İSTEDİK, ANCAK OLMADI"
Takımın iyi bir süreçten geçtiğini belirtden Carvalhal, ''18 gün içinde 6 tane maç oynadığımız bir seriyi geride bıraktık. Bugün beklemediğimiz bir skorla buradan ayrılıyoruz. Ama önemli olan bu 18 gün içinde oynadığımız 6 maçın hiçbirini kaybetmemiş olmamızdır. İyi bir süreçten geçiyoruz. Oyuncularımızın gösterdiği o mücadeleyi, performansı ve eforu takdir etmemiz gerekiyor. Bugün de her ne şartta olursa olsun yine kazanmak için sahaya çıktılar. İlk golü atmak ve tabelada 1 farkla önde olmak önemliydik. Eğer kalemizde golü görürsek de bu maçın biraz daha sıkıntıya gireceğinin farkındaydık. İkinci yarı ilk yarıya oranla daha iyi oynadık. En azından beraberliği almak için çok çalıştık. Galip gelmek istedik, ancak olmadı. Ancak oyuncularımızı performanslarından ve eforlarından dolayı tebrik etmemiz lazım. Bunu tek maç olarak ayırmayın, bütün maçlara genel çerçeveden bakmamız ve bahsettiğimiz gibi 6 maç içinde hiç birini kaybetmediğimizi tekrar hatırlamak gerekir'' şeklinde konuştu.

HİÇBİR OYUNCUMLA SIKINTIM YOK"
Samsun'a eksik bir kadroyla geldiklerini vurgulayan Carvalhal, ''Ancak bunun içinde pozitif bir noktamız daha var. Böyle durumlarda elinizde bulunan genç oyuncuları görme fırsatınız oluyor. Buna genç oyuncularımızdan Burak ve Alves'i örnek verebilirim. Onlar da çok iyi performans sergilediler'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun ''İbrahim Toraman'ı niye oynatmadınız? Bir sıkıntınız mı var?'' sorusunu Carvalhal, ''Her şeyden önce hiç bir oyuncumla sıkıntım yok. Bütün oyuncularımın göstermiş olduğu performanstan memnunum'' şeklinde cevapladı.

"3 GÜNDE BİR MAÇ OYNAMAK KOLAY DEĞİL"
''Samsun'da Beşiktaş'ın 60. dakikaya kadar bir pozisyonunun bulunmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Carvalhal, şu yanıtı verdi: ''Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Devamlı arka arkaya maç oynama sürecinden geçiyoruz. Bir önceki böyle geçirdiğimiz süreçte aksaklık bir yol kazası yaşamıştık. O da Gençlerbirliği'ne kaybettiğimiz maçtı. Elimizden geldiği kadarıyla bu maçları düzeltmeye çalışıyoruz. Ancak bu hiç kolay değil, bunun üzerine gidiyoruz. Ancak, Türkiye'yi geçtim, Avrupa'da hiçbir takım arka arkaya devamlı 3 günde bir maç oynamıyor. Bunu devamlı iyi bir randımanda tutmak kolay değil, ancak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

BURAK: İKİNCİ YARI İYİ OYNADIK
Genç futbolcu Burak Kaplan ise hocasına kendisine şans verdiği için teşekkür ederek, ''İlk yarı iyi oynamadık ama ikinci yarı iyi oynadık. Gönül isterdi ki buradan 3 puan alarak dönelim. Ama olmadı. Önümüzdeki Karabük maçını kazanarak ligin ilk yarısını üç puanla bitirmek istiyoruz'' dedi.

Samsunspor maçının kendileri için zor bir maç olacağının bilincinde olduklarını belirten Julio Alves de ''İlk golü yedikten sonra maçı çevirmek kolay değildi ama ikinci yarıda beraberliği yakaladık'' ifadesini kullandı.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply