Bursaspor 3 puana hasret kaldı

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, sahasında konuk ettiği Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı ve 3 puan hasretini sürdürdü.

Maça iyi başlayan Bursaspor, ilk dakikalardan itibaren Antalyaspor kalesinde gol pozisyonu aradı. Özellikle Turgay Bahadır ile etkili olmak isteyen Yeşil-beyazlılar, tüm baskısına rağmen tehlikeli bir pozisyon bulamadı.

Maçın ilk tehlikesi ise, ilerleyen dakikalarda dengeyi kuran Antalyaspor'dan geldi. Sağ kanatta Tita'nın pası ile buluşan Uğur, kale sahası önüne çok güzel ortaladı. Orada Necati'nin kafa vuruşu, tam Bursaspor ağlarıyla buluşmak üzereyken, kaleci Carson'dan inanılmaz bir kurtarış geldi. Ancak Carson'dan seken top, Zitouni'nin önünde kaldı. Onun vuruşu ise yağ ağlara gitti.

Büyük bir tehlike atlatan Bursaspor kalesinde, son haftaların eleştirilen ismi Scott Carson'ın kurtarışı, mutlak bir Antalyaspor golün engelledi.

Bursaspor ise ilk yarıdaki en ciddi tehlikesini, 32'inci dakikada Batalla ile yakaladı. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arjantinli oyuncunun ortasında, top üst direkten döndü. Rüzgarın da etkisi ile hızlanan top, kaleci Ndjock'un bakışları arasında direğe çarptı ve auta çıktı.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım da skoru değiştirecek bir pozisyona giremedi ve mücadelede ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı ise çok düşük bir tempoda başladı. Golü daha çok isteyen taraf Bursaspor olsa da, mücadele uzun bir süre orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

Sert rüzgarı da ikinci yarıda karşısına alan ve hücum yapmakta zorlanan Bursaspor, duran toplarda Batalla ve Vederson'un şut denemeleri ile golü arasa da, bu pozisyonlardan da sonuç çıkmadı.

Maçın son bölümlerinde ise Bursaspor'un, Antalyaspor kalesinde ciddi bir baskısı oluştu. Kanatlardan yapılan ortalarla gol arayan Yeşil-beyazlılar, ceza sahası içinde bir türlü etkili olamadı. Son dakikalarda Ömer Erdoğan'ın da ileri çıkmasıylas, tüm hatlarıyla yüklenen ev sahibi Bursaspor, skoru değiştiremedi ve mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi.

Bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'de puanını 18'e çıkaran Bursaspor, son 11 lig maçında sadece 1 galibiyet alarak, kötü gidişi engelleyemedi. Antalyaspor ise bu zorlu deplasmanda aldığı 1 puanla, 20 puana yükseldi.


Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply