Beklenen takas gerçekleşti, Chris Paul Clippers'ta!
Birçokları Los Angeles Clippers'ı, NBA tarihinin en kötü takımlarından biri; hatta en kötüsü olarak görüyor. ancak bir gecede, takımın makus talihi de değişmiş gibi görünüyor. Kadrosunda, son dönemin en atletik ve patlayıcı pota altı oyuncusu Blake Griffin'i bulunduran Clippers, NBA'in en iyi oyun kurucusu olarak gösterilen Chris Paul'ü de kadrosuna kattı.

Clippers, yıldız oyun kurucuyu kadrosuna katmak için, Eric Gordon - Chris Kaman ve El-Faruq Aminu'nun yanı sıra, 2012 draftında Minnesota'dan aldığı ilk tur seçim hakkını New Orleans'a gönderdi.

Paul'ün Los Angeles Lakers'a takasını engelleyen David Stern, New Orleans'ın geleceği için en iyi anlaşmayı yaptıklarına inandıklarını söyledi. Takasta en büyük hayal kırıklığını, Clippers'ın geleceğinin önemli bir parçası olacağı düşünülen Eric Gordon yaşadı.

Türkiye'de düzenlenen dünya şampiyonasında Amerikan milli takımının formasını giyen Gordon; "Bana takımda kalacağım söyleniyordu. Ancak NBA'de kime güvenebileceğinizi bilmiyorsunuz. Takası hazmetmem zor olacak ancak yeni takımım için elimden geleni yapmaya hazırım" diye konuştu.

Paul'ün kadroya katılması ile Clippers bir anda Batı konferansının iddialı takımlarından biri haline geldi.

Zira yeni deneyimli oyun kurucu Chaunsey Billups ve geçen sezon sakatlığı nedeniyle Dallas'a fayda sağlayamayan Caron Butler da Clippers forması giyecek. Kariyeri boyunca 19 sayı - 10 asist ortalaması ile oynayan Paul'ün, Griffin ile nasıl bir ikili oluşturacağı ise şimdiden büyük merakla bekleniyor.

Kaynak : NTVSPOR

Leave a Reply