Üçüncü hafta mücadelesinde Bursaspor'a konuk olan Beşiktaş altıncı dakikada geriye düştüğü müsabakayı son üç dakikada bulduğu iki golle kazandı. İsmail'in asistlerinde Sivok ve Holosko'nun kafa golleri müthiş geri dönüşü sağladı. Bursa 65 dakika Beşiktaş ise 10 dakika 10 kişiyle oynadı.

Sabah başladı Bursa maceram. Şöforümüz Halil amca ile henüz saatler 8'i gösterdiğinde yola çıkmıştık bile. Opet'te sağlam bir kahvaltı yaptık ama öyle böyle değil. Maça kadar başka bir şey yemedim desem herhalde herşeyi çok net anlatır.

Feribotta çok az bekledikten sonra yerimizi aldık Halil amcayla. Aldık çaylarımızı ve dışarıya çıktık. Hava da az buz soğuk değildi hani. Üşüye üşüye çayımı içmeye başladım ve Halil amcanın istersen içeri geçelim ısrarlarına rağmen... Yalova'ya geçer geçmez, aklıma Orhangazi geldi. Orhangazi'ye belki 2-3 senedir uğrayacaktım, bir türlü vakit bulamamıştım. Eee ne de olsa erken de çıkmıştık yola ve vaktimiz de vardı. Sezer kardeşim var, harika köftesi var ve tadına bir kere bakabilmiştim ve damağımda kalmıştı. Amaaa öyle bir kahvaltı yapmıştım ki yiyecek halim yoktu. Olsun dost ziyareti dedik ve uğradık Orhangazi'ye. Ve Orhangazispor'da ellerimle keşfettiğim adaşım genç forvet Devrim Kılıç da vardı, ona da uğrayacaktım. Neyse Sezer'in yanına uğradık, karnımız aç olmamasına rağmen zorla bize köfteleri getirdi ve tadına baktık yine dayanamadık, çayları içtik ve Orhangazispor tesislerine de uğradık. Orhangazispor teknik direktörü Soner hocayı 200 metreden hatırladım. Futbol oynadığım dönemlerde Mustafakemalpaşaspor'da santrfor oynar ve neredeyse idolümdü diyebilirim. Bende o zamanlar genç takımda oynayan sıradan bir futbolcuydum. Uzun uzun konuştuk ve 23 yıl sonra denk gelmek çok hoştu hakikaten. Adaşım Devrim'i de yanımıza aldık ve bu aralar Soner hoca Devrim'in iyi olmadığın, çok yetenekli olduğunu ve daha iyi olabileceğini söyledi. Tatlılar yendi harika İznik gölü manzaralı tesislerde, çaylar içildi ve hep beraber kalktık, yolumuz vardı ve Bursa'ya gittik.

Benim de sıkıntılarım vardı Bursa öncesi, telefonlarım susmuyor, saçlarımı kestirmem lazım vs. vs. her şeyi de anlatmayayım...

Neyse stadın oraya geldik ve Bursaspor yöneticilerinden Selçuk Eren aradı, 'hadi şuradayız gel İlhan Uslu da yanımızda' dedi. Kalktım şöforümüz Metin abiyle gittim bulundukları yere ve güzel hoş sohbetten ve bazı içecekler içildikten sonra stada geldiğimizde inanılmaz yağmur vardı. Tribünlerden coşkulu tezahüratlar geliyordu ve ıslana ıslana stadyumda basın tribünündeki yerimi aldım.

Ev sahibi Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, iki haftadır bozmadığı onbiriyle sahaya çıkmıştı. Beşiktaş'ta ise teknki direktör Carvalhal ise ilginç bir takım sahaya sürmüştü. Sağ bekte Ekrem, stoperler Sivok ve Sidnei, sol bekte ise Egemen oynuyordu. Orta sahada bu kez İsmail Köybaşı sol kanattaydı ve Edu yine tek forvet olarak sahaya sürülmüştü. Açık söylemem gerekirse ben ilk onbirde Mustafa Pektemek'in oynamasını bekliyordum, Edu'nun oynamasını ise hiç beklemiyordum.

BURSASPOR - BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, deplasmanda özellikle ilk yarısı şiddetli yağmur altında oynanan ve uzun süre 1-0 mağlup götürdüğü maçta son 3 dakika içinde bulduğu golle Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.

Bursaspor, taraftarının da desteğiyle maça çok hızlı başladı ve henüz dakikalar 6'yı gösterdiğinde Bangura'nın attığı golle yeşil-beyazlı takım 1-0 öne geçiyordu. 6. dakikada klasikleşen Ankaragücü tezahüratını ilk kez Bursa'da duymamış ve şaşırmıştım açık söylemem gerekirse. Neyse çok uzun sürmedi şaşkınlığım ve 8. dakikada Ankaragücü tezahüratları yükseldi Bursaspor tribünlerinde.

1-0'dan sonra Beşiktaş biraz toparlanır gibi gözükse de Bursaspor kalesinde önemli ataklar üretmekte inanılmaz zorlanıyordu. Bursaspor ise galip durumda olmasına rağmen halen topun hakimiydi ve oyunun yönlendiren taraf oluyordu genelde.

Dakikalar 25'i gösteriyordu ve anlaşılmaz bir şekilde Bursaspor'un golünü atan Bangura direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Basın tribününde bulunan hiçbir arkadaşımız bunu anlayamadı, bilemiyorduk ne olduğunu ve yardımcı hakemin uyarısıyla Bangura oyun dışı kalıyordu. Bursaspor tribünlerinden eski oyuncuları Egemen'e inanılmaz tepki vardı maçın başından itibaren ve kırmızı kart pozisyonundan da Egemen'i sorumlu tutuyorlardı.

Kırmızı karttan sonra tribünler daha da fazla gerilmiş ve Beşiktaşlı Egemen 30. dakikada oyundan alınıyor yerine genç golcü Mustafa Pektemek dahil oluyordu. Carvalhal belki cesur bir karar, belki de yapması gerekeni yapıyor 10 kişi kalmış olan rakibi karşısında golcüleri ikiye çıkarıyordu.

Beşiktaş çift forvete dönüyor ve biraz daha Bursaspor kalesinde gözükürken, Bursaspor da duran toplarda gol aramaya çalışıyordu. Özellikle Vederson'un kullandığı serbest vuruşta yeşil-beyazlı bir tane oyuncu bile önlerinden geçen topa dokunamıyor ve ev sahibi takım ikinci gol şansını kullanamıyordu.

Konuk Beşiktaş, beraberlik golü için çok az da Bursaspor kalesine gitse, savunmasında öyle açıklar veriyordu ki öyle böyle değil. Bursaspor özellikle hücumda tek kalan Turgay ile pozisyonlar üretiyordu. Aynı Turgay dakikalar 44'ü gösterdiğinde yaklaşık 30 metreden çok güzel bir vuruş yapıyor, kaleci Rüştü'yü de geçen top direkten geri dönüyordu.

İlk yarıda Bursaspor ve yağmurun üstünlüğü ağır basıyordu. Yağmur dakikalar 45'i gösterdiğinde şiddetini o kadar arttırdı ki şemsiyeler bile yeterli olmuyordu yağmurun hızını kesmeye.

Devre sonuna ev sahibi Bursaspor 1-0 üstün olarak soyunma odasına gidiyordu.

Beşiktaş'ta ilk yarıdaki tek değişiklik Egemen'in yerine oyuna dahil olan Mustafa Pektemek'ti.

Bursaspor'da ise golün sahibi Bangura 24. dakikada kırmızı kart görmüş ve yeşil-beyazlı ekip 10 kişi kalmıştı. Yeşil-beyazlı ekipte teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Arjantinli Batalla'nın yerine Tagoe ile başladı ikinci yarıya.

Cesur bir karar vermişti aslında Ertuğrul Sağlam. Bangura oyundan atıldıktan sonra hücumda Turgay oynamış, ikinci yarıda da hücum gücünü Tagoe'yi eklemişti genç teknik adam.

Hakem Yunus Yıldırım, ikinci yarının başlarında kontrolü kaybetmeye başlamıştı sanki. İkinci yarının henüz ilk dakikalarında Bursaspor'dan Ozan İpek gitmek isterken yerde kalıyor 'devam' diyor, yine ardından Beşiktaş'tan Quaresma yerde kalmış ve akıl almaz bir şekilde yine bu pozisyona da 'devam" dedi Yunus Yıldırım. Ardından Bursasporlu N'diaye'nin topu ayağında oyalarken taça çıkardığı pozisyonu da Bursaspor'a veriyordu...

İkinci yarının en iyi tarafları yağmurun durmuş olması ve kırmızı karttan sonra inanılmaz gerilen ortamın biraz olsun yumuşamasıydı.

Beşiktaş, özellikle 50. ve 60. dakikalar arasında sağdan Quaresma'nın geliştirdiği ataklarla Bursaspor kalesinde iyice etkili olmaya başlamıştı. Portekizli yıldızın sağdan tabiri caizse muz ortalarını yeşil-beyazlı savunma oyuncuları zaman zaman uzaklaştırmakta zorlanıyordu.

Dakikalar 61'i gösterdiğinde Portekizli teknik adam Carvalhal, ikinci hamlesini Manuel Fernandes'in yerine Veli Kavlak'ı alarak yaptı. Artık siyah-beyazlı takımın orta sahasında savunma yönü güçlü tek oyuncu Aurelio kalmıştı.

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ikinci hamlesini, 70. dakikada Ozan İpek'in yerine Ahmet Arı'yı alarak yapıyordu.

Beşiktaş teknik direktörü Carvalhal ise son hamlesini 75. dakikada Simao'nun yerine Holosko'yu alarak yaptı.

Son 15 dakikaya geldiğimizde iki takım da karşılıklı ataklar geliştiriyor ama mağlup durumda olan Beşiktaş özellikle yıldızı Quaresma'nın bireysel çabalarıyla gol aramaya çalışıyordu.

79. dakikada daha önce sarı kartı bulunan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı klasikleşen topuk hareketini yaparken, topa takıldı ve o sırada topa hakim olmaya çalışan Ahmet Arı'ya yaptığı müdahele sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalıyordu.

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Beşiktaş, Bursaspor yarı sahasından İsmail Köybaşı ile kullandığı köşe vuruşunda Sivok'un kafa vuruşuyla beraberliği yakalayan golü yeşil-beyazlı takımın ağlarına gönderiyordu.

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, tamamen oyundan kopan Bursaspor savunmasında açıklar veriyordu. İsmail Köybaşı soldan yine ortaladı ve arka direkte bomboş pozisyonda Holosko yaptığı kolay bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, son hamlesini Adem Koçak'ın yerine stoper Ömer Erdoğan'ı alarak yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla ev sahibi Bursaspor 3 maç sonunda 6 puanda kalırken, Beşiktaş da aldığı bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltti.

BURSASPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 2

Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Nihat Mızrak, İlker Meral
Bursaspor: Scott Carsoın, Basser, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Vederson, N'diaye, Adem Koçak (Dk. 90 Ömer Erdoğan), Turgay Bahadır, Batalla (Dk. 46 Tagoe), Ozan İpek (Dk. 70 Ahmet Arı), Bangura
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem Dağ, Sivok, Sidnei, Egemen (Dk. 30 Mustafa Pektemek), Manuel Fernandes (Dk. 60 Veli Kavlak), Mehmet Aurelio, Simao (Dk. 75 Holosko), Quaresma, İsmail Köybaşı, Edu
Goller: Dk. 6 Bangura (Bursaspor), Dk. 87 Sivok ve Dk. 89 Holosko (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 36 Basser ve Dk. 62 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 22 Egemen Korkmaz, Dk. 33 Ekrem Dağ ve Dk. 51 Quaresma (Beşiktaş)
Kırmızı kartlar: Dk. 24 Bangura (Bursaspor), Dk. 79 Quaresma (Beşiktaş)


Kaynak : NTVSPOR

Categories:

2 Responses so far.

  1. M.T says:

    başlık güzel olmuş:)

  2. hmzsnmz says:

    Eyvallah :) Bazen haberleri alsam da başlığı değiştirip koyuyorum :)

Leave a Reply