Plansız , programsız yapıya artık dayanamadım ve birşeyler karalamak istedim. Çünkü her sene basketbol şubesinde akıl almaz işler oluyor. Yıllardır her sezona bambaşka isimlerle başlanıyor , yıl ortasında başka birileri geliyor sezon sonu onlarda gidiyor , bu döngü sürüp gidiyor. Ülkerspor ile final oynadığımız dönemin ardından bile kadro %70 değişmişti yeni sezonda. Yani bu başarıya yada başarısızlığa bakmıyor. Her yıl 10 oyuncu alıp 10 oyuncu serbest bırakmazsak içimiz rahat etmiyor anlaşılan.

Ne kadrolar kuruldu her yıl kafaya oynayacak potansiyele sahipti kadrolar. Kimi zaman kimya tutmadı kimi zaman coach takımı bir arada tutamadı kimi zaman yönetim problemleri derken tek birşey değişmedi . İstikrarı bir türlü yakalayamadık. Allen Iverson başta olmak üzere El Amin , Ayuso , Varda , Dalmau , Apodaca , Kerem Tunçeri , Kaya Peker , Chatman , Michael Wright ve daha adını şu an hatırlayamadığım birçok isim geldi geçti. Sezonun birinde yıl ortasında Kimani Ffriend diye birini getirdiler taraftarın sevgilisi oldu sezon sonu çok para istiyor diye gönderdiler adamı ertesi yıl Mersin BŞB'de izledik. Onlar kadar para veremedik mi yani ? Tamam belki farklı şeyler olmuş olabilir transferlerde ama olaylar tam Amerikan filmini andırıyordu. Eurocup'ta gruplarda 10'da 10 yaptık bir rekoru kırdık 8li finalde Galatasaray'a yenilip elendik. Ertesi yıl o kadro korunmadı . Geçmişe dair yazılacak çizilecek pekçok şey var lakin gelelim önümüzdeki sezona.

Yıl olmuş 2011 Beşiktaş hala sıfırdan kadro kurma peşinde. Bu kez olaya daha popülist yaklaşılıyor. Geçtiğimiz yıl Iverson'un transfer edilmesinin ardından başta Amerika olmak üzere pekçok ülkede ismi kulaklara kazınan Beşiktaş bu sene de kaldığı yerden transfere devam ediyor. NBA'deki lokavttan da yararlanarak Deron Williams ile anlaşma sağlayan Beşiktaş, oyuncuya formayı giydirmek için Fiba'dan çıkacak izni bekliyor. 27 yaşında , oyununun en olgun döneminde ligin sayılı oyun kurucularından biriyle anlaşmak gerçekten büyük bir iş. Şimdi tartışılan konu Deron'un sezonun ne kadarında takımda kalacağı. Lakin şu da var ki ;

Ben 20 yaşında bir Beşiktaş taraftarıyım. Takım zaten her yıl şampiyon olmuyor hatta finale dahi kalamıyor. En son El Amin ile finale yürümüştük onu hatırlıyorum. Zaten ligin lokomotif iki takımı var bunların arasından sıyrılıp kupa kazanmak pekte kolay iş değil. Hal böyleyken popülist transferlere şahsen yeşil ışık yakıyorum. İşin başarı kısmında notumuz pek iyi olmasa da reklam konusunda gerçekten iyi iş çıkarıyor takım. Kadroya gelecek olursak bu sene yine yeni yeniden bir oluşuma gidildi. Coach Ergin Ataman takıma yeniden döndü. Deron Williams ile anlaşıldı. Bunun dışında Mehmet Yağmur , Can Akın , Erwin Dudley , David Hawkins , Andre Smith ve Barış Hersek ile anlaşıldı. Serhat Çetin affedilerek yeniden takıma kazandırıldı. Keza geçen sezon kiralık olarak iyi iş çıkaran Marcelus Kemp'in bonservisi alındı. 3 aşağı 5 yukarı bir iskelet kadro kuruldu. Kaliteli bir uzun arayışında takım . Zaza ile anlaşamadılar lakin yakın zamanda Benjamin Eze ile anlaşılması bekleniyor. Şöyle bakarsak takıma Deron gittikten sonrada ligde yine birşeyler yapabilecek bir potansiyele sahip takım gibi duruyor.

Şimdi gelelim asıl bombaya : Kobe Bryant ! Transfer döneminde öyle olaylar oluyor ki Deron transferi hiç konuşulmaz oldu artık . Herkesin dilinde Kobe Bryant var. Tabi böyle bir ismi takıma kazandırmak kolay değil. Yönetici Şeref Yalçın'ın önümüzdeki günlerde ABD'ye giderek anlaşma zemini araması bekleniyor. Olma ihtimali hiç mi yok ? Elbette var . Fiba'nın Deron için vereceği karardan sonra yine bir hareketlilik olacaktır diye düşünüyorum . Özellikle Nba'den Avrupa ve Çin'e büyük oyuncular transfer olacaktır. Kobe'ye geri dönecek olursak aylık 1m dolar istediği konuşuluyor. Bunların dışında sponsorluk anlaşmalarında da belli bir yüzde istiyor deniyor. Böyle oyuncunun isteklerini karşılamak gerçekten kolay değil ama bekleyip göreceğiz.

Yazımı sonlandırırken bir dilekte bulunacağım. Umarım artık istikrar kelimesi bizim basketbol şubesinde anlam kazanır ve her yıl bir takım kurmak yerine bu sene bir iskelet kurup önümüzdeki yıllarda 3-4 değişiklik yaparak ileriye daha umutla bakan bir takım olsun istiyorum. Çünkü gerçekten artık yakışık almıyor her yıl tüm kadroyu değiştirmek. Bunlar olacak mı zaman gösterecek , bekleyip göreceğiz.

Categories:

Leave a Reply