Nba batı konferansı playoff yarı final serisi 7. maçında evinde Memphis'i konuk eden Oklahoma City Thunder , sahadan 105-90 galip ayrılarak konferans finalinde Dallas'ın rakibi olmayı başardı.

Maça ev sahibi Thunder iyi başladı ve rakibini savunmasıyla durdurmayı başardı. İlk çeyreği 21-17 önde kapatan Thunder iyi oyununu ikinci çeyrekte de sürdürünce soyunma odasına 42-34 önde giden taraf oldu. Geri dönüşlerin çok olduğu seride herkes ikinci yarıda Memphis'den yine bir geri dönüş bekliyordu herkesin kafasında bir acaba vardı lakin Thunder buna izin vermedi. 3. çeyreğe de iyi başlayan ev sahibi ekip farkı giderek açmaya başladı ve son çeyreğe 14 sayı farklı 72-58 önde girdi. Bu çeyrekte de artık oyun rölantiye alınmıştı iki takımda savunmayı bıraktı bolca skorun üretilen bu çeyreğin ardından Thunder sahadan galibiyetle ayrılıp finale çıkan takım oldu.

Thunder'da Kevin Durant 39 sayı 9 ribaund ile galibiyetin baş mimarı olurken , Westbrook düşük şut yüzdesiyle oynadığı maçta 14 sayı 14 asist 10 ribaund ile triple double yapma başarısı gösterdi. Kenardan gelen James Harden ise 17 sayı ile önemli katkı yaptı skora. 7. maçı kaybederek evine dönen Memphis'te ise Conley 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken , Randolph 17 sayı 10 ribaund ile oynadı.

Thunder konferans finalinde Dallas ile karşılaşacak .

Categories:

Leave a Reply