Bir devin devri sona erdi. O artık Nba'de olmayacak. All star maçlarında farklı takım elbiselerle oyuncu olarak artık dikkati çekemeyecek . Potaları kıran videolarına yenilerini ekleyemeyecek. Danslarıyla bizleri büyüleyemeyecek vs vs onun gibisi gelmeyecek artık.

.. Evet Shaquille O'Neal artık parkelerde ter dökmeyecek. Dün twitter'da bu haberi veren Shaq için bir vefa yazısı yazmasam olmazdı. O ki 19 yıldır Nba'de mücadele vermiş ve bu 19 yılda 15 kez all star seçilmiş , lige katıldığı yıl , yılın çaylağı olmuş , 1 kez normal sezon mvp , 3 kez finaller mvp ödülü kazanmış bunlara 4 tanede şampiyonluk yüzüğü eklemiş bir adam. Kariyerinde 5000den fazla faul atışı kaçırıp nba tarihinin en skorer 5. ismi o. Birazda kulüplerdeki geçmişine bakalım ;

Lige Orlando ile giriş yapıp daha sonra Lakers'a geçiş yaptı. Burada 3 kez yüzük kazanma başarısını gösterdi. Kobe ile sürtüşmeleri sonucu Lakers organizasyonu onu gönderme kararı aldı. 2006'da Miami ile Wade ile ittifak kurup kariyerinin son şampiyonluğunu Miami'nin ise ilk şampiyonluğunu kazandı. Daha sonra gerileme dönemine giren kariyerinde Cleveland , Phoneix ve son durak Boston'da şans bulan Shaq sakatlıklarında etkisiyle eskisi gibi dominasyon kuramıyordu ki kariyerine zaten son verdi bu ve diğer sebeplerden ötürü.

NTVSpor.Net aracılığı ile en iyi 10 smaç ve veda videosu ile yazımı bitiriyorum . Herşey için teşekkürler Shaq !

Categories:

Leave a Reply