Beko Basketbol ligi playoff yarı final serisi 4. maçında evinde Bandırma Banvitspor'u konuk eden Galatasaray , 2-1 önde olduğu seride rakibini 4. maçta geçip seride durumu 3-1e getirdi ve adını finale yazdıran ekip oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maça Galatasaray fırtına gibi girdi diyebiliriz. Rakibini adeta skor bombardımanına tutan Galatasaray ilk çeyreği 30-14 önde kapattı. Herkes ikinci çeyrek daha başabaş bir oyun beklerken bu çeyrek Galatasaray fırtnası adeta tsunamiye dönüştü. 10 dakika da rakibine sadece 5 sayı şansı veren Galatasaray Cafe Crown soyunma odasına 53-19 gibi felaket bir skorla gitti. Bu yarıda adeta sahadan sildi rakibini ve maçı daha bu yarıda bitirdi adeta. İkinci yarı ise artık gazozuna oyuna döndü. İki takımda rahat bir oyun sergilediler. Galatasaray asla farkın kapanmasına izin vermedi ve sahadan 89-55 galip ayrılarak 21 yıl aradan sonra finallere yükselmeyi başardı.

Galatasaray'da Johnson 20 , Ermal , 13 , Shumpert 12 sayı ile mücadele ederken konuk Banvit'te ise Simmons 11 sayı ile çift hanelere çıkan ilk isim oldu .

Bu galibiyetle 21 yıl aradan sonra finale yükselen Galatasaray Cafe Crown'un finalde rakibi ise ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker. Böyle bir final nefesleri kesecektir , eminim.Finalin ilk maçı ise 4 Haziran'da Sinan Erdem'de oynanacak.

Categories:

Leave a Reply