2010-2011 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinde Wembley'de Manchester United ile karşılaşan Barcelona , rakibini 3-1 ile geçerek Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı.

2009 yılında Roma'da rakibini geçen Barca , rövanşta da Manu'ya şans tanımadı.Maçın ilk tehlikesini ev sahibi sayılabilecek Manu yakaladı. Rooney ile pozisyona giren ingilizler bunu değerlendiremedi. İlerleyen dakikalarla beraber izlemeye alıştığımız Barca sahada görünüyordu. Bolca pas yaparak rakibi top peşinde koşturan ve o relax halini hiç bozmayan Barca. Böyle olunca zaten durdurulması imkansız bir hal alıyorlar. Messi'nin çabalarıyla rakip kaleyi yoklayan Barca bu atakların meyvesini dakikalar 27yi gösterdiğinde Pedro ile aldı. Xavi'nin akıl dolu pası ile topla buluşan Pedro affetmedi ve tabelayı değiştiren gole imzasını attı. Golden sonra rakip kalede daha sık görünen Manu'nun beraberliği bulması uzun sürmedi ve dakikalar 35i gösterdiğinde Rooney bireysel çabası ile golü buldu ve skora dengeyi getiren isim oldu. Devre sonuna kadar ataklardan gol çıkmayınca soyunma odasına 1-1lik eşitklikle gidildi.

İkinci yarıya ise Barca etkili başladı ve henüz 10 dakika olmuştu ki devre başlayalı sahneye süper yıldız Messi çıktı. Ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla ağları sarsan Messi skorda yeniden takımını öne geçirmeyi başardı.Golden sonra farkı açmak için rakip kaleye bolca giden Barca'yı Van Der Sar engelledi desek yalan olmaz .Dakikalar ilerledikçe Barca ataklarını sıklaştırıyor her an gol atabileceğinin sinyalini veriyordu. Nitekim 70. dakikaya geldiğimizde David Villa bir anda önünde kalan topa mükemmel dokundu ve topu kalecinin ulaşamayacağı yere gönderdi ve Barca'yı rahatlatan golün altına imzasını attı. Bu gol ile skorda rahatlayan Barca rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermedi ve skoru maç sonuna kadar korudu. 2009'dan sonra rakibini birkez daha finalde mağlup eden Barca kupayı 4. kez müzesine götürmenin mutluluğunu yaşadı.

Finalden ufak notlara göz atacak olursak ;

Barcelona 1991-1992, 2005-2006 ve 2008-2009 sezonlarından sonra 4. kez kupayı müzesine götürürken yıldız oyuncusu Messi'de sezonda 12 gole ulaşarak Nistelrooy'a ait rekora ortak oldu.

Categories:

Leave a Reply