Turkish Airlines Euroleague'de heyecan sürüyor. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan 4. haftada yaşananlar şöyle ;  

A Grubu  

Fenerbahçe Ülker - Panathinaikos : 73-64

,A Grubundaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, evinde Panathinaikos'u ilk yarıdaki etkili oyunuyla geçerek 4. maçında 3. galibiyetini aldı. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk çeyreğini temsilcimiz Fenerbahçe Ülker 19-17 önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber savunmasını sertleştiren ve hücumda da daha etkili olan temsilcimiz, bu çeyrekte potasında yalnızca 12 sayıya izin verdi ve soyunma odasına 42-29 gibi farklı bir skorla önde girmeyi başardı. Üstün oyununu 3. çeyrekte de sürdüren sarı-lacivertliler son çeyreğe farkı daha da açarak 17 sayıyla önde girmeyi başardılar. Herkes son çeyrekte rahat bir oyun beklerken, beklenmedik bir biçimde oyundan düşen temsilcimiz rakibinin yaklaşmasını engelleyemedi. Fark 20lerden maçın sonunda bir ara tek hanelere düşse de farkın daha fazla inmesine izin veremeyen temsilcimiz sahadan 73-64 galip ayrılan taraf oldu. Fenerbahçe Ülker'de süre alan 10 oyuncu da skor üretirken, en skorer isimler 13er sayıyla Bo McCalebb ve Bojan Bogdanovic olurken, İlkan Karaman'da 12 sayı 7 ribaundla galibiyetin kahramanlarından oldu. Panathinaikos cephesinde ise Maciulis 14 sayı 10 ribaundla maçın en skorer ismi olurken, Diamantidis ise 12 sayıyla oynadı. Maç boyunca dikkati çeken bir başka istatistik ise Panathinaikos ribaundlarda 44-26 üstünlük sağlasa da yaptığı 23 top kaybı mağlubiyetin zeminin hazırladı.

 

Real Madrid - Mapooro Cantu : 80-66

A Grubunda zirvenin en önemli adaylarından Real Madrid, evinde Cantu'yu mağlup ederek 3.galibiyetini aldı. Maça iyi savunma yaparak başlayan ev sahibi ekip rakibine ilk çeyrekte 12, ikinci çeyrekte ise 14 sayı şansı tanıdı. Devre arasına giderken ev sahibi ekip 15 sayılık farkı yakaladı. İkinci yarı ise karşılıklı sayılarla geçen oyunda ev sahibi ekip, rakibinin yaklaşmasına izin vermedi ve sahadan 80-66 önde ayrılan taraf oldu. Real Madrid'te Mirza Begic 17 sayı 10 ribaundla double double yaparken, Mirotic ve Fernandez ise 14er sayıyla oynadılar. Cantu cephesinde ise Aradori 18 sayıyla maçın en skoreri olurken, Brooks ve Leunen ise 13er sayıyla oynadılar.

 

BC Khimki - Union Olimpija : 75-65

A Grubundaki bir diğer mücadelede Bc Khimki bu sezonki 2. galibiyetini evinde Olimpija karşısında aldı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk çeyreğinde konuk ekibin 19-18 üstünlüğü vardı. İkinci çeyrekte toparlanan ev sahibi ekip bu çeyrekte yakaladığı farkı maç boyunca korudu ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Ev sahibi ekipte Vitaly Fridzon 20 sayı 4 ribaund 2 asist ile takımının en skoreri olurken, Rivers ise 16 sayı 4 ribaund ile oynadı. Sloven temsilcisinde ise Aaron Baynes 27 sayı 10 ribaund ile takımının en etkili ismi olsa da takımının mağlubiyetini engelleyemedi.

 

B Grubu  

Maccabi Tel Aviv - Asseco Prokom : 93-62

Euroleague'deki 4 namağlup takımdan biri olan Maccabi Tel Aviv, galibiyet serisini evinde konuk ettiği Prokom karşısında da sürdürdü. Baştan sona üstün bir oyunla rahat bir galibiyet alan Maccabi'de Ricky Hickman 14 sayı 4 ribaund 6 asist 3 top çalma ile takımının en etkili ismi olurken, David Logan 13 sayı 3 ribaund, Shermadini ise 11 sayı 5 ribaund ile oynadı.

 

Unicaja Malaga - Alba Berlin : 67-62

B grubunda Maccabi Tel Aviv'in ardından 2. sırada yer alan Malaga, mücadele öncesi kendisiyle aynı puana sahip Alba Berlin'i konuk etti. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip ilk çeyrekte 22-16lık skorla rakibine üstünlük kursa da, ikinci çeyrekte Alba Berlin rakibine potayı göstermedi. Bu çeyrekte yalnızca 7 sayı üretebilen Malaga karşısında 18 sayı bulan Alba Berlin soyunma odasına 34-29 önde giren taraf oldu. 3. çeyrekte ise takımlar adeta rolleri değişti ve bu kez Malaga rakibine potayı göstermedi. Bu çeyrekte rakibine 18-9luk skorla üstünlük sağlayan Malaga son çeyreğe önde girmeyi başardı. Son çeyrekte de rakibine şans tanımayan Malaga sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Ev sahibinde Earl Colloway 14 sayıyla takımının en skoreri olurken, Krunoslav Simon ise 12 sayı 7 ribaund 4 asist ile çift hanelerde skor üreten ikinci ve son oyuncu oldu. Alba Berlin'de ise Deon Thompson 17 sayı 8 ribaundla maçın en skorer ismi oldu.

 

Montepaschi Siena - Elan Chalon : 93-90

Grupta gecenin en çekişmeli maçı İtalya'da oynandı. Ligde henüz galibiyetle tanışamayan Montepaschi Siena evinde Fransız ekibi Chalon'u konuk etti. Oldukça büyük bir çekişmeye sahne olan maçta ilk yarıyı geride kapatan ev sahibi ekip, ikinci yarıdaki oyunuyla rakibini yakaladı ve maç sonunda daha az hata yaparak galibiyete uzanan taraf oldu. Ev sahibi ekipte Bobby Brown muhteşem bir oyunla 34 sayı 5 asist istatistikleriyle maça ve haftaya damgasını vururken, David Moss 12 ve Mario Kasun ise 10 sayıyla oynadılar. Konuk Chalon'da ise Shelden Williams 28 sayı 13 ribaund ile double double yaparken, Blake Schilb 17 sayı, Lauvergne ise 14 sayı 8 ribaundla oynasa da bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

   

C Grubu  

Caja Laboral - Anadolu Efes : 64-76

Gecenin geri dönüşünü temsilcimiz Anadolu Efes gerçekleştirdi. Vitoria deplasmanında ilk yarıda adeta yoklara oynayan ve devre arasına 18 sayı geride giren temsilcimiz ikinci yarıda adeta küllerinden doğdu ve başta Farmar olmak üzere tüm oyuncuların extra gayretiyle sahadan mükemmel bir galibiyetle ayrılıp grupta liderlik adına çok ama çok önemli bir galibiyet aldılar. Rakibine ikinci yarıda yalnızca 16 sayı şansı tanıyan Anadolu Efes'te Jordan Farmar 18 sayı 6 ribaund 3 asist ile galibiyetin mimarı olukren, Kerem Gönlüm 10, Barac'ın yokluğuyla bir anda forma bulan Batista ile Semih ise 9ar sayıyla oynadılar.Evinde aldığı şok mağlubiyetle sarsılan Caja Laboral'de ise Cabezas 12, Nocioni 11 ve Oleson ise 10 sayıyla oynadı.



Zalgiris Kaunas - Emporio Armani Milano : 92-87

Sezona flaş bir giriş yapan Zalgiris Kaunas 4. maçında 4. galibiyetini evinde Milano karşısında aldı. Takımların adeta sayı yağdırdığı maça istediği gibi başlayamayan ev sahibi Kaunas, 2. ve 3. çeyrekte toparlandı ve son çeyreğe 7 sayı farkla girdi ve maç sonunda da rakibine şans tanımayan Zalgiris sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Ev sahibi ekipte Oliver Lafayette 15 dakikada 17 sayı 3 ribaund 3 asist takımının en skorer ismi olurken, Ibby Jabber ise 11 sayı 5 ribaund 4 asistle oynadı. Konuk Milano'da ise Keith Langford 24 sayı ile maçın en skoreri olurken, Malik Hairston ise 21 sayıyla  oynadı.

   

 Olympiakos - Cedevita Zagreb : 79-77 C Grubundaki bir diğer maçta Olympiakos evinde, henüz galibiyeti olmayan Cedevita'yı konuk etti. Maçtan önce Olympiakos'un rahat kazanacağı düşünülse de maç hiçte öyle olmadı. İlk yarısını ev sahibi ekibin önde kapattığı mücadelenin son çeyreğinde Cedevita öne geçmeyi başardı. Bitime 6 dakika kala farkı 7 sayıya çıkaran konuk ekip bu dakikadan sonra üstünlüğünü koruyamadı. Maç sonunda daha az hata yapan ev sahibi ekip sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Olympiakos'ta Vassilis Spanoulis 21 sayı 7 asist ile maçın en skoreri olurken, Papanikolaou 14 sayı, Printezis ise 13 sayı 7 ribaund ile oynadı. Olympiakos'ta ayrıca Kyle Hines 8 sayı 7 ribaund 6 asist ile oynadı. Cedevita Zagreb'te ise Miro Bilan 16 sayı 7 ribaund ile takımının en skoreri olurken, Luksa Andric ise 15  sayıyla oynadı.

   

D Grubu  

Beşiktaş - CSKA Moskova : 58-85

Tarihinde ilk kez katıldığı Euroleague'de ilk 2 maçında 2 galibiyet alan Beşiktaş, Barcelona mağlubiyetinin ardından gruptaki bir diğer güçlü rakibi CSKA Moskova'ya da evinde mağlup oldu ve grupta 2. mağlubiyetini aldı. Karşılaşmaya iki takımda karşılıklı sayılarla başladı. CSKA Moskova özellikle 3 sayılık atışlardaki isabetli yüzdesiyle öne çıkarken pota altında da Krstic ile etkili oldu. Beşiktaş ise ilk yarıda 3 sayılık atışlarda isabet bulamadı ve özellikle 4 numaradan skor sıkıntısı yaşadı ve bu da skora yansıyınca CSKA Moskova soyunma odasına 44-32 önde giden taraf oldu. 3. çeyrek ise maçın koptuğu çeyrek oldu adeta. Savunmada işi sıkı tutan CSKA hücumda da atmaya devam etti ve 24-9luk çeyrek skoruyla son çeyreğe girilirken 27 sayılık farkı yakaladı. Son çeyrekte ise oyun, formaliteden öte geçmedi ve CSKA Moskova sahadan galibiyetle ayrılıp 4. maçında 4. galibiyetini almış oldu. Bu mağlubiyetle gruptaki 2. mağlubiyetini alan Beşiktaş gruptaki 3.lüğünü sürdürmüş oldu. CSKA Moskova'da Nenad Krstic 18 sayı 4 ribaund ve Sonny Weems 18 sayı 6 ribaund 2 asist ile canımızı yakan isimlerden olurken, Vorontsevich ise 14 sayı 9 ribaundla oynadı. Temsilcimiz Beşiktaş'ta ise Muratcan Güler 12 sayıyla çift hanelerde skor üreten tek isim oldu.

 

Regal Barcelona - Partizan : 85-82

CSKA Moskova ile grubun namağlup iki takımından biri olan Barcelona evinde, Partizan'ı mağlup ederek 4. maçında 4. galibiyetini aldı. Partizan ise bu sezon henüz galibiyetle tanışamadı. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip ilk çeyrekte 8 sayılık fark yakalasa da ikinci çeyrekte rakibinin üstün oyununa engel olamadı ve devreye gidilirken skorboardta 37-37lik eşitlik vardı. 3. çeyrekte yine farkı açan ev sahibi ekip son çeyrekte rakibinin kendisini yakalamasına izin verse de maçı kazanmasını bildi. Barcelona'da Marcelinho Huertas 24 sayı 5 ribaund 9 asist ile galibiyetin mimarı olurken, Jawai 16, Navarro ise 15 sayıyla oynadı. Partizan'da ise Davis Bertans 17 sayıyla takımının en skoreri olurken, Dejan Musli 14 ve Leo Westermann ise 13 sayıyla oynadı.

 

Brose Baskets - Lietuvos Rytas : 84-78

Grupta CSKA ve Barcelona'nın ardından Top 16 mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Brose Baskets oldu. Dengeli başlayan mücadelenin 2. çeyreğinde farkı açan ev sahibi ekip, 3. çeyrekte rakibinin üstün oyununa karşılık veremedi ve Lietuvos Rytas son çeyreğe önde giren taraf oldu. Son çeyrekte ise ipleri yeniden eline alan ev sahibi ekip sahadan galibiyetle ayrılarak bu sezonki ilk galibiyetini almış oldu. Ev sahibi ekipte Bostjan Nachbar 22 sayı 6 ribaund ve Anton Gavel 22 sayı ile oynadı. Konuk Rytas'ta ise Renaldas Seibutis 24 sayıyla maçın en skoreri olurken, Nemanja Nedovic 15 sayıyla oynadı.

 

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU : Bobby BROWN - Montepaschi Siena

 

THY Euroleague'de 4. haftanın en değerli oyuncusu takımı Montepaschi'nin evinde Chalon'u devirerek ilk galibiyetini aldığı karşılaşmada 37 dakika sahada kalarak 3/3 2 sayı 4/8 3 sayı 16/21 serbest atış isabetiyle 34 sayı üretip 5 de asist yaparak 43 verimlilik puanı ile Bobby Brown oldu.

 

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ

 

Twitter/hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply