THY Euroleague'in ilk haftasında 4 grupta toplam 12 maç oynandı. Gruplarda yaşananlar şöyle ;

A Grubu 

Fenerbahçe Ülker - BC Khimki : 92-80
Real Madrid - Panathinaikos : 85-78
Mapooro Cantu - Union Olimpija : 71-84

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker'in de yer aldığı A grubunda ilk hafta sürprizle başladı. Euroleague'e ön elemelerden katılan İtalyan temsilcisi Cantu evinde Union Olimpija'ya mağlup olarak sezona kötü başladı. İkinci yarıdaki etkili oyunuyla sonuca giden Olimpija'da Dylan Page 17 sayıyla takımının ve maçın en skoreri olurken, Aaron Baynes 16 sayı 12 ribaund , Salin Sasu da 15 sayı 6 ribaundla galibiyette büyük rol oynadı. Cantu cephesinde ise Aradori 16 sayı 8 ribaund ile oynadı.

Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise evinde Khimki'yi mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. İlk çeyreği başabaş geçen mücadeleye 2. çeyrekten itibaren ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker, bu bölümde yakaladığı farkı maç sonuna dek korudu ve sahadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic kenardan gelerek 20 sayı 4 ribaund 3 asist 2 top çalma ile maçın kahramanı olurken, Bo McCalebb 17 sayı 4 asist, Ömer Onan ise 15 sayı ile maçı tamamladı. Khimki'de ise Hırvat Zoran Planinic 17 sayı 6 ribaund 8 asist ile takımının en etkili ismi oldu.

 Grubun bir diğer maçı ise İspanya'da oynandı. Sezon öncesi büyük güç kaybeden Panathinaikos yenilenmiş kadrosuyla Madrid deplasmanındaydı. İlk yarıda rakibine üstünlük sağlayan taraf her ne kadar Panathinaikos olsa da maçı kazanan Real Madrid oldu. Maçın yıldızı 23 sayı 4 ribaund 3 top çalma ile Rudy Fernandez olurken, Nikola Mirotic ise 18 sayı 8 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Panathinaikos'ta ise Sofo 9/9 saha içi isabetiyle 23 sayı ile oynarken, Diamantidis ise 13 sayı 6 asist ile oynadı.

B Grubu

Unicaja Malaga - Maccabi Tel Aviv : 80-85
Montepaschi Siena - Alba Berlin : 82-92
Elan Chalon - Asseco Prokom : 81-74

Sürprizlerin yaşandığı bir başka grup ise B grubuydu. Yine sezon öncesi büyük değişim yaşayan ve önemli isimlerini kaybeden Siena, sezona evinde Alba Berlin'e mağlup olarak başladı. Süre alan her oyuncunun skor katkısı yaptığı Alba Berlin'de Dashaun Wood 15 sayıyla takımının en skoreri olurken, Djedovic ve Avdalovic ise 14er sayıyla oynadılar. Siena'da ise David Moss 17 sayıyla maçın en skoreri olsa da takımını mağlubiyetten kurtaramadı.

Maccabi Tel Aviv'de sezona deplasmanda galibiyetle başlayan ekiplerden. Zorlu mücadelede deplasmanda Malaga'yı mağlup eden Blatt'in öğrencileri sezona güzel bir giriş yaptı.Maccabi'de Ricky Hickman 16 sayı 4 ribaund 4 asist ile takımının en skoreri olurken, Lior Eliyahu 15 sayı 5 ribaund 2 asist 3 top çalma ve David Logan ise 14 sayıyla maçı tamamladı. Malaga cephesinde ise Earl Colloway 25 sayıyla maçın en skoreri olurken, Kronuslav Simon 19 sayı, Urtasun ise 15 sayıyla oynasa da bu performanslar Malaga için yeterli olmadı.

Grupta oynanan bir diğer mücadelede Fransız Chalon evinde Prokom'u mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. İlk çeyrekte tutuk bir görüntü sergileyen Chalon, ikinci çeyrekle birlikte maça ağırlığını koydu ve galibiyete uzanan taraf oldu. Chalon'da  Ilian Evtimov ve Brion Rush 17şer sayıyla oynarken, Tchicamboud ise 16 sayıyla oynadı. Prokom'da ise Koszarek 14 sayıyla oynadı.

C Grubu

Armani Milano - Anadolu Efes : 85-80
Olympiacos - Caja Laboral : 85-81
Zalgris Kaunas - Cedevita Zagreb : 90-62

Temsilcimiz Anadolu Efes deplasmanda 3lük yağmuruna tutuldu. Milano maç boyunca 15/28 3lük yüzdesiyle oynadığı maçta temsilcimizi mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. (Milano'nun yüksek yüzdesi Efes'in dış şut savunmasıyla da ilgiliydi tabi ) Her şeye rağmen maç sonunda bir şans yakalayan Anadolu Efes o şansı da değerlendiremeyerek sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Milano'da Bourousis 23 sayı 7 ribaund ile galibiyetin mimarı olurken, Langford ise 16 sayıyla oynadı. Anadolu Efes'te ise Jordan Farmar pek çoğu maç bittikten(!) sonra olmak üzere 19 sayıyla oynarken, Savanovic 12, Ermal ise 10 sayıyla oynadı.

Son şampiyon Olympiacos evinde Teletovic'i kaybeden Caja Laboral'i geçerek sezona galibiyetle başladı. Devreye 11 sayı önde giren Olympiacos 3. çeyrek sonunda geri düşse de son çeyrekteki etkili oyunuyla galibiyete uzandı. Olympiacos'ta geçen yıl Final Four'da şampiyonluk basketini atan Printezis 17 sayıyla takımının en skoreri olurken, Spanoulis 16 ve Perperoglou 14 sayıyla oynadı. Caja Laboral tarafında ise Lampe 18 sayıyla oynadı.

Grupta ilk haftayı zirvede kapatan ekip Zalgris oldu. Konuk ettiği Cedevita'yı adeta ezip geçen Zalgris ilk haftanın en farklı galibiyetine imza attı. Zalgris'te Jankunas 20 sayıyla takımının en skoreri olurken, Marko Popovic 15 sayı 5 asistle maçı tamamladı. Cedevita Zagreb'te ise Bracey Wright 15 sayıyla oynadı.

D Grubu

Beşiktaş - Partizan : 81-65
Barcelona - Brose Baskets : 72-60
CSKA Moskova - Lietuvos Rytas : 75-73

Tarihinde ilk kez Euroleague'de mücadele eden ligimizin 4 kupalı takımı Beşiktaş, bu kulvarda da taraftarını sevindirmeye devam ediyor. Geçen yıldan önemli oyuncularını kaybeden ve Erman Kunter ile bambaşka bir yapıyla sezona başlayan Beşiktaş evinde Partizan'a potayı göstermedi ve ilk Euroleague maçında ilk galibiyetini aldı. Beşiktaş'ta Patrick Christopher çoğunluğu 2. yarıda olmak üzere 25 sayı 3 ribaund 2 top çalma ile maçın kahramanı olurken, Curtis Jerrells ise 15 sayı ile oynadı. Geçtiğimiz yıl dar rotasyonla mücadelesine alıştığımız Beşiktaş'ta bu maçta süre alan 11 oyuncu da skor katkısı yaptı. Partizan cephesinde ise Vladimir Lucic 18 sayıyla oynadı.

CSKA Moskova evinde korkulu rüya gördüğü maçta Rytas'ı geçerek zor da olsa sezona galibiyetle başlamayı başardı.CSKA'da Sonny Weems 14 sayıyla takımının en skoreri olurken, Krstic 12 sayı 7 ribaund, Khryapa ise 12 sayı 5 ribaud ile oynadı. Rytas'ta ise Seibutis 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Barcelona, evinde Brose Baskets'i geçerek sezona galibiyetle başladı. Henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkaran ev sahibi ekip maç sonuna dek bu üstünlüğünü sürdürdü ve rahat bir galibiyet aldı. Barcelona'da Ante Tomic ve Pete Mickael 12şer sayıyla oynarken, Lorbek 11 ve CJ Wallace ise 10 sayıyla oynadı. Brose Baskets'te ise Bostjan Nachbar 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

MVP : Emir Preldzic - Fenerbahçe Ülker

Oynanan 12 maçın ardından haftanın en değerli oyuncusu 31 verimlilik puanıyla Emir Preldzic oldu. Khimki karşısında kenardan gelerek 20 sayı 4 ribaund 3 asist 2 top çalma ile maçın yıldızı olan Emir haftanın da en değerli oyuncusu oldu.


Haftanın En İyi 10 Hareketi



Twitter/hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply