Turkish Airlines Euroleague'de heyecan sürüyor. Gruplarda 2. hafta alınan sonuçlar şöyle;  

A Grubu

Union Olimpija - Fenerbahçe Ülker : 75-81
BC Khimki - Real Madrid : 86-85
Panathinaikos - Mapooro Cantu : 78-76  

B Grubu

Maccabi Electra - Montepaschi Siena : 70-68
 Alba Berlin - Elan Chalon : 74-71
Asseco Prokom - Unicaja Malaga : 75-77  

C Grubu

Anadolu Efes - Olympiacos : 98-72
Cedevita Zagreb - Emporio Milano : 71-83
Caja Laboral - Zalgris Kaunas : 71-77  

D Grubu

Brose Baskets - Beşiktaş : 71-86
Partizan - CSKA Moskova : 71-76 ( Uzatmada )
Lietuvos Rytas - Barcelona : 49-67  

Temsilcilerimiz haftayı nasıl geçirdi ? 

 Bu hafta lige şüphesiz temsilcilerimiz aldıkları galibiyetlerle damgasını vurdu. A Grubunda Fenerbahçe Ülker, deplasman Olimpija'yı mağlup ederek 2. maçında 2. galibiyetini aldı. Maç öncesi Sato'nun yaşadığı pasaport olayı ile birlikte Preldzic ve Batiste'nin de ilk kez Slovenya'ya gittiğini düşünürsek gerilimi hayli yüksek bir maç bizleri bekliyordu. Bu şartlar altında maça temsilcimiz iyi başladı ve ilk çeyreği 25-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte ise ev sahibi ekip toparlandı ve oyun olarak üstünlüğünü skora da yansıttı ve soyunma odasına 46-43 önde giden taraf oldu. İkinci yarıya iyi başlayan taraf ev sahibi ekipti ancak çeyreğin ilerleyen dakikalarında temsilcimiz oyuna ağırlığını koydu ve son çeyreğe 2 sayı farkla önde giren taraf oldu. Son çeyrekte McCalebb'in sakatlığıyla sarsılan sarı-lacivertliler buna rağmen Barış Ermiş'in katkısıyla McCalebb'in yokluğunu aramadı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Fenerbahçe Ülker'de sakatlığı sebebiyle yalnızca 25 dakika sahada kalan Bo McCalebb 17 sayı 4 ribaund 5 asist 2 top çalma ile galibiyette önemli rol oynarken, Bogdanovic 14 sayı, Batiste ve Ömer Onan ise 13er sayıyla oynadılar. Olimpija cephesinde ise Aaron Baynes 14 sayı 12 ribaundla oynadı.



C Grubundaki temsilcimiz Anadolu Efes ise ilk haftaki Milano mağlubiyetinin acısı son şampiyon Olympiacos'tan çıkardı. Maça fırtına gibi başlayan temsilcimiz ilk çeyrekte Farmar ve Vujacic ile hücumda, Gordon ile de savunmada rakibini ekarte etmeyi başardı ve daha ilk çeyrekte 30-13 gibi bir skor avantajı yakaladı. İlk çeyrekte yakaladığı avantajı 2. çeyrekte de koruyan ve üzerine koyan temsilcimiz devreye girilirken rakibine 22 sayı üstünlük sağladı.(54-32) İkinci yarıya ise konuk ekip Olympiacos iyi başladı. Olympiacos'un iyi oyununa çeyreğin ortalarından itibaren cevap veren lacivert-beyazlılar son çeyreğe 74-57 önde girmeyi başardı. Üstün oyununu son çeyrekte de sürdüren Anadolu Efes, salondan 98-72 gibi farklı bir skorla galip ayrılmayı başardı ve gruptaki ilk galibiyetini aldı. Anadolu Efes'te Jordan Farmar 25 sayı 8 ribaund 9 asist 2 top çalma galibiyetin baş mimarı olurken, Sasha Vujacic ise 15 sayı 3 ribaund 3 top çalma ile oynadı. Anadolu Efes'te ayrıca Semih Erden 13 sayı 8 ribaund, Dusko Savanovic 13 sayı ve Jamon Lucas ise 10 sayı 5 ribaund 3 asist 3 top çalma ile her alanda takıma katkı yaptı. Son şampiyon Olympiacos'ta ise Spanoulis 14 sayı, Kyle Hines 13 sayı 9 ribaund ile oynadı.



D Grubundaki temsilcimiz Beşiktaş ise tarihinde ilk kez katıldığı Euroleague'de çıktığı ilk deplasman maçında Alman ekibi Brose Baskets'i mağlup ederek gruptaki liderliğini sürdürdü. Brose Baskets karşısında maça iyi başlayan temsilcimiz ilk çeyrekte rakibine 24-19luk bir üstünlük sağladı. İkinci çeyrekte rakibine potayı göstermeyen temsilcimiz soyunma odasına 47-31lik skorla önde giden taraf oldu. İkinci yarıda, ilk yarıda yakaladığı farkı koruyan ve rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen siyah-beyazlılar sergilediği iyi oyunla son çeyreğe 67-42 önde giren taraf oldu. Aradaki farkın da verdiği rahatlıkla son çeyrekte savunmada gevşeyen siyah-beyazlılar bu çeyrekte rakibinin gerisinde kalsa da sahadan farklı galip ayrılmasını bildi ve 2. maçında 2. galibiyetini aldı. Maç boyunca 10/18 yüzdeyle 3 sayılık atış kullanan Beşiktaş'ta Curtis Jerrells 27 sayı 3 asist ile galibiyeti getiren isim olurken, Muratcan Güler ise kenardan gelerek 14 sayı 7 ribaund ile önemli katkı yaptı. Beşiktaş'ta ayrıca Damir Markota ise 3/3 3 sayı isabetiyle 11 sayı 6 ribaund ile bir başka çift hanelerde skor üreten oyuncu oldu. Ev sahibi Brose Baskets'te ise Anton Gavel 21 sayı ile takımının en skoreri olurken, Bostjan Nachbar ise 11 sayı ile oynadı.

 

THY Euroleague 2. Hafta'nın En Değerli Oyuncusu : Sonny Weems - CSKA

THY Euroleague'de 2. haftanın en değerli oyuncusu, takımı CSKA Moskova'nın deplasmanda Partizan'ı uzatmalarda geçtiği maçta 36 dakika sahada kalarak 30 sayı 3 ribaund 3 top çalma istatistikleri ve 38 verimlilik puanı Sonny Weems oldu.

 

THY Euroleague'de 2.Hafta'nın En İyi 10 Hareketi

   

THY Euroleague'de. 2.Haftanın Ardından İstatistik Liderleri
 
Twitter/hmzsnmz_


Categories:

Leave a Reply