Geçtiğimiz yılın 3 kupalı takımı Beşiktaş, yeni sezonu yine kupayla açtı. Normal şartlarda bir önceki yılın lig ve kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren Cumhurbaşkanlığı Kupası, Beşiktaş'ı tüm kupaları almasının ardından bu yıl lig 2.si Anadolu Efes ile kupa beyi Beşiktaş arasında oynandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye iki takımda dengeli başladı. Başa baş geçen periyodun ardından skorbordta 18-18 eşitlik vardı. İkinci çeyrek ise Beşiktaş'ın çeyreği oldu. Özellikle kenar oyuncularından destek alan Beşiktaş Tutku'nun da skorer oyunuyla bu çeyrekte farkı açan taraf oldu. Soyunma odasına Beşiktaş 43-35 önde giderken Tutku Açık'ta 12 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. İlk yarıda dikkati çeken bir başka nokta ise Beşiktaş'ta süre alan 10 oyuncudan 9u skor katkısı yapmıştı. Skor üretemeyen tek oyuncu ise şut kullanmayan Cevher Özer'di. Geçtiğimiz yıl dar rotasyonla oynamasına alıştığımız Beşiktaş'ta ki bu değişim dikkatlerden kaçmadı. Anadolu Efes cephesinde ise sezon başı doğal karşılanacak bazı uyumsuzluklar vardı. Barış tarafından savunulan Barac'a fazla top indiremediler. 3 sayılarda da düşük yüzdede kalınca devreye geride girdiler.

Karşılaşmanın ikinci yarısı yine muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Sezon başı olmasına ve takımlardaki adaptasyon sürecinin henüz geçmemesine rağmen sahada taraftarlar için harika ve keyif verici bir mücadele vardı. İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise Beşiktaş oldu. Bu yarıda maçtaki en büyük farkı (57-41 ile 16 sayı) yakalayan Beşiktaş, dakikalar geçtikçe üstünlüğünü koruyamadı ve Anadolu Efes maçın sonlarında kupaya adeta ortak oldu. Maçın sonları ise büyük çekişmeye sahne oldu. Özellikle Farmar'ın 3 sayılık basketleriyle maça tutunan Anadolu Efes'e karşılık Beşiktaş çizgiden bulduğu sayılarla ufak da olsa üstünlüğünü korumayı başardı. Maç sonunda karşılıklı taktik faullere başvuran takımlardan Beşiktaş daha az hata yaparak kupaya uzanan taraf oldu ve geçtiğimiz yılın 3 kupasını taçlandırmış oldu.

Maçın en skorer ismi Anadolu Efes'ten 16 sayı 2 ribaund 2 asistle Jordan Farmar olurken, Beşiktaş'ta ise Tutku Açık 14 sayı, Patrick Christoper 12 sayı 8 ribaund, Muratcan Güler 11 sayı 5 ribaund 2 asist, Curtis Jerrels 10 sayı 3 ribaund 2 asist ile oynadı. Efes'te ise Semih Erden 12 sayı 6 ribaund, Kerem Gönlüm 11 sayı 6 ribaund, Jamons Lucas ise 8 sayı 5 ribaund 6 asist 6 top çalma ile mücadele etti.

Twitter.com/hmzsnmz_

Leave a Reply