Batı Konferans Finali’nde karşı karşıya gelen San Antonio Spurs ve Oklahoma City Thunder’ın ilk randevusu nefesleri kesti. Spurs evinde 101-98 kazanarak seride 1-0 öne geçti ve üst üste 19. galibiyetini elde etti.

ormal sezon ve Play-off’lar dahil, 11 Nisan’dan beri hiç maç kaybetmeyen ve Utah ile Clippers’ı süpürerek Konferans Finalleri’ne gelen San Antonio Spurs; son şampiyon Dallas’ı 4-0, Lakers’ı da 4-1’le eleyerek geçtiğimiz sezonki derecesini tekrarlayan Oklahoma City Thunder ile evinde karşılaştı.

Müsabakaya oldukça iyi başlayan Spurs ilk çeyreği 24-18 önde kapattı. Kevin Durant, James Harden ve Russell Westbrook’un etkili oyunuyla farkı eriten ve üçüncü çeyrekte kontrolü hafif de olsa eline alan Thunder’a, Spurs son çeyrekte ‘dur’ diyecekti.

Manu Ginobili’nin yıldızlaştığı maçın son çeyreğinde rakip potaya 39 sayı bırakan Spurs, seyircisi önünde iyi savunma yaparak kazanmayı başardı.

Ginobili 26 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalmayla mücadele ederken, Tony Parker 18 sayı, 8 ribaund 6 asist, Tim Duncan ise 16 sayı, 11 ribaundla mücadele etti.

Oklahoma’da ise Durant 27 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 3 blokla yine elinden geleni yaptı.

Serinin ikinci maçı 29 Mayıs gecesi yine San Antonio’da oynanacak.


*Kaynak : Basketdergisi

Leave a Reply