Batı Konferansı

San Antonio Spurs - Utah Jazz : 1-0


Serinin ilk maçında San Antonio net bir galibiyet aldı ve bu gece 2. maçta da muhtemelen kazanıp yollarına devam edecekler. Spurs'te Gregg Popovich yılın koçu ödülünü bana göre hakederek aldı ve her yıl "bu kez daha da yaşlandılar iş yapamazlar" tabusunu yıkarak başarılı sezonlar geçiriyorlar. Belki bu sezon şampiyon olamayacaklar , evet yaşları playoffu kaldıramayacak , Durant , Kobe , Wade , LeBron gibi yıldızlar belki Spurs'ün bir şampiyonluk kazanmasını engelleyecektir ama Spurs gerçekten saygının büyüğünü , hasını hak ediyor. Bu turun da mutlak favorisi onlar. Utah cephesinde ise , ligin sonlarında doğru yakaladıkları ivmeyle son sıradan da olsa playoff yapmayı başardılar.Pota altında Jefferson ve Millsap iyi işler yapıyorlar.Favors da kenardan iyi destek veriyor. Hayward , Harris de iyi oyuncular ama kadronun yapabilecekleri zaten sınırlı. Bence Utah playoff yaparak hedefine ulaştı.

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks : 2-0


Seride iki maç geride kalırken , Thunder iki maçta toplam 4 sayı fark atıp , maçları kazanmayı başardı. Oyun olarak iki takımda birbirine üstünlük kuramazken hatta Dallas pek çok kişiye göre daha iyi oyun oynasa da skorboardta Thunder 2-0 önde. Buradan sonra seri döner mi , nereye gider bilinmez ama Thunder , takımda ne kadar Durant olsa da, Westbrook'un önderliğinde pota altında Ibaka'nın karartıcı oyunu ve kenardan da Harden desteğiyle Batı Konferansı'nın zirvesine göz kırpıyorlar.Dallas ise iki maça da gayet iyi başlasa da sonunu getiremediler ve 2-0 gerideler. Alman yıldız Nowitzki ve arkadaşları ünvanlarını korumak isteyeceklerdir ama işleri gerçekten zor.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets : 2-0


Lakers ilk maçı rahat aldıktan sonra ikinci maça da Kobe önderliğinde çok iyi başlasa da ikinci yarıda Ty Lawson'ın skorer , Andre Miller'ın da yaratıcı oyunuyla maça geri dönen Denver , winner oyuncu eksikliğini hissetti ve farkı hep belli seviyeye indirse de ileri gidemeyerek seride 2-0 geri düştü. Lakers cephesinde Kobe iki maçtır 30 sayıyı geçerek liderliği yine kimseye bırakmazken , Bynum'ın da efektif oyunu onların işini kolaylaştırıyor. Denver cephesinde ise 2. maçta Afflalo adeta yokları oynarken , pota altından skor üretecek uzun oyuncu eksikliği dikkat çekiyor. İşin savunma kısmında zaman zaman etkili olsalarda - ki McGee kenardan gelip bu sabaha karşı 6 blok yaptı - hücumda tıkanıyorlar.Seride muhtemelen geri gelemeyecekler ama Denver'da maç veya maçlar kazanıp seriyi uzatacaklardır.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers : 0-1


Sezon öncesi yapılan büyük takasla Chris Paul'ü kadrosuna katan Clippers playofflara da mucizevi bir galibiyetle başladı. Bir ara 27 sayı geriye düştüğü maçı deplasmanda kazanarak önemli bir galibiyet alan Clippers zorlu eşleşmede de saha avantajını eline geçirdi. Serinin ikinci maçı bu sabaha karşı. Ligin son bölümündeki fikstürün de etkisiyle ard arda galibiyetler alarak konferansı 4. bitiren Memphis'te ilk maçın sonu gerçekten hüsran oldu.Seri herşeye gebe , bakalım ilerleyen maçlar neler gösterecek.

Doğu Konferansı

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers : 1-1


Bulls için herşey çok iyi gidiyordu , taa ki 1. maçın sonunda Rose'dan sakatlık haberi gelene kadar. O galibiyet kadar buruk bir galibiyet daha var mıdır bilinmez ama Rose'un yokluğunda Bulls'un çok ileri gidemeyeceği de aşikar. Nitekim Rose olmadan çıktıkları ilk playoff maçında fark yediler.Tabi Rose olmadan normal sezonda pek fazla maç kazandı Chicago ama playofflarda rakipler , takımların en zayıf noktalarına çok daha fazla yükleniyor. 76ers şu an büyük bir avantaj yakaladı ve üst tura çıkmak için herşeyi yapacaklardır. Bulls'u zor günler bekliyor bakalım turu geçebilecekler mi ?

Miami Heat - New York Knicks : 2-0



Heat playofflara çok güçlü girdi ve emin adımlarla da ilerliyor.İlk maçta rakibini 67 sayıda tutan Heat mesajı verdikten sonra 2. maçıda kazanarak durumu 2-0a getirdi.LeBron , Wade ve arkadaşları için şu an herşey yolunda görünüyor. Muhtemelen New York'u maksimum 3 maç sonra geçmiş olacaklar ve üst tura çıkmış olacaklar.Knicks cephesinde ise son dönemde Carmelo Anthony performansını katlasa da tek başına , özellikle playofflarda bir işe yarayacak gibi görünmüyor. MSG'da bir - iki maç kazanırlar mı bilinmez ama ben seride geri döneceklerini düşünmüyorum.

Indiana Pacers - Orlando Magic : 1-1


Sezon içinde pek çok kez kriz yaşayan Orlando Magic , krizin baş kaynağı Howard'ın sezonu kapatmasıyla adeta hedefsiz kaldı. Herşeye rağmen deplasmanda ilk maçı alarak playofflara giren Orlando için pekte iyi şeyler söyleyemeyeceğim.Pacers ise rüya gibi geçen sezonun ardından bir tur geçip taçlandırmak isteyecektir başarısını ve karşılarında da tam da istedikleri gibi bir rakip var.Tura yakın olan taraf Pacers ama Magic'in 3 sayıları bakalım Howard olmadan nasıl işleyecek.

Atlanta Hawks - Boston Celtics : 1-1


2008'den sonra yine bir ilk tur serisinde karşılaşan iki ekip , bizleri yine 7 maçlık bir seriye doğru sürüklüyor gibi.Ray Allen ve Rondo'dan yoksun çıktığı maçta Pierce'ın olağan üstü oyunuyla deplasmanda kazanan Celtics , evine avantajı alıp döndü.Kağıt üzerinde ne kadar Hawks önde görünse de Celtics'te kimin ne yapacağı belli olmuyor. Rondo'nun yokluğunda ilk maçlarında adeta alay konusu olan Avery Bradley artık 10+ skor üretebilen istikrarlı bir oyuncu konumuna gelirken , ülkemizde TT forması giyip Celtics yolu tutan Stiemsma ise kenardan enerji getirip maça etki yapabiliyor. Garnett ise ilerleyen yaşına rağmen pota altında savaşmaya devam ediyor. Atlanta'da ise Teague çıkış yapanlar arasında . Josh Smith ise Celtics'i bu kez geçmek istiyordur bana göre. Bakalım Pierce takımını ne kadar daha serinin içinde tutabilecek ?


Twitter/hmzsnmz_

Categories:

Leave a Reply