Olympiakos şampiyonluğa yürüyor!

Yunanistan Ligi'nde final serisi üçüncü maçında Panathinaikos'u konuk eden Olympiakos, ezeli rakibini 84-72 mağlup ederek seride durumu 2-1'e getirdi ve şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmaya ev sahibi Olympiakos hızlı başlayan taraf oldu. Üst üst bulduğu sayılarla farkı bir anda açan ev sahibi ekip skoru 9-3 yaptı. Maça tutuk başlayan Panathinaikos ise ilk dakikalarda sayı üretmekte zorlandı. Rakibinin sayı bulamamasını iyi değerlendiren Olympiakos farkı giderek açmaya başladı. Mücadelenin ilk 5 dakikasında sadece 6 sayı üreten konuk ekip oyuna ağırlığını koymadı. Çeyreğin sonralarına doğru temposunu arttıran Panathinaikos, bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya indirdi:29-18.

İlk çeyreği ev sahibi Olympiakos ezeli rakibi karşısında 29-18 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe daha organize başlayan Panathinaikos ilk basketide bulan taraf oldu. İlk çeyreğe oranla ikinci çeyreğe daha iyi başlayan konuk ekip farkı azaltmak adına pota altında sayılar üretmeye başladı. Çeyreğin sonlarına doğru kontrolü tekrar eline alan Olympiakos bulduğu üst üste basketlerle farkı biranda 17 sayıya kadar çıkarmayı başardı ve devreyi de 50-33 önde girdi.

3. çeyreğe etkili başlayan konuk Panathinaikos ilk dakikalarda bulduğu basketlerle farkı eriterek 10 sayıya kadar düşürdü:57-47. Etkili oyununu çeyreğin sonuna kadar devam ettiremeyen konuk ekip Olympiakos'un basketlerine engel olamadı.

Çeyreğin sonlarına doğru 9-0'lık bir seri yakalayan ev sahibi ekip farkı yeniden 17 sayıya kadar çıkardı. Zaman zaman oyundan kopmasına rağmen üstünlüğü biran olsun elinden bırakmayan Olympiakos iyi savunma ve hücum yaaparak 3. çeyreği de 69-51 önde bitirdi.

Son çeyreğe Acie Law basketi ve asistinde Printezis ile giren Olympiakos bir dakikada farkı 22 sayıya çıkartmayı başardı. Oyuna giren herkesten verim almayı başaran ev sahibi, karşılaşmayı istediği tempoda götürmeyi başardı. Maça tutunmak için yaptığı son hamlelerde başarılı olan PAO, farkı 12'ye kadar indirse de süre yetmeyine, ev sahibi 84-72 ile kazanarak seride durumu 2-1'e getirmeyi başardı.

Olympiakos'ta Printezis 21 dakikada bulduğu 16 sayıyla takımının en skoreri olurken, Vassilis Spanoulis ise 15 sayı, 3 ribaund ve 4 asistle geceyi tamamladı.

Panathinaikos'ta ise Mike Batiste ile Dimitris Diamantidis 12'şer sayıyla çift hanelere ulaşan isimler oldu.

Gelecek karşılaşma, 30 Mayıs Çarşamba günü Atina Olympic Salonu'nda oynanacak.

Leave a Reply